Forum

Eltenger beta dla Androida dostępny publicznie

Klient na platformy mobilne

zywek

#101 ·

W kontaty sprawdź czy jak wejdziesz to czy się nie wywali, bo mi się wywala.

Adasadula

#102 ·

Wywala się faktycznie, a czy komuś przy długim przytrzymaniu np, na jakiejś grupie czyta taki dłuugi tekst kończący się jakimiś losowymi znaczkami?

daszekmdn

#103 ·

Ciekawostka jest taka, że w poprzednich wersjach się w kontaktach nie wywalało. Zaraz zainstaluję i sprawdzę u siebie.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

daszekmdn

#104 ·

Edytowano
Sprawdziłem i potwierdzam.
Znalazłem jeszcze inny problem z blogami.
Klikając na treść audio Brak otwiera mi się od razu jakiś domyślny beznadziejny manager plików z Androida nie widzący wszystkich folderów. Nie mogę nagrać z poziomu appki ani zmienić managera plików. Nic.
PS: Może warto w grupie betatestów stworzyć osobne subforum na błędy wersji mobilnych?

daszekmdn

#105 ·

Edytowano
Konferencje są też nielogiczne.
1. Słyszę to co mówię z telefonu na kompie, ale tego co mówię z kompa na telefonie już nie słyszę.
Chat trzeba kliknąć osobno w przycisk.
Za wiele klikania ogólnie jest w całej appce.

daszekmdn

#106 ·

Kolejna dziwna rzecz.
Mimo wyjścia z konferencji w powiadomieniach wyświetlało się cały czas że aplikacja używa mikrofonu. Zabrałem uprawnienia, bo nie wiem czy dane nadal nie lecą, i gdzie ewentualnie lecą mimo wyjścia.

pajper

#107 ·

Testowałem na Zenfone 8 i śmigało, ale potestuję bardziej.
A błąd z mikrofonem jest znany, jeśli jawnie nie zrobisz Opuść, to sesja się nie zamyka. A jak zrobisz Opuść, powinna się zamknąć, jeśli mikrofon się nie zwalnia, to dajcie znać. Będzie naprawione w następnej becie.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

daszekmdn

#108 ·

Sęk w tym, że istotnie kliknąłem opuść.

DJGraco

#109 ·

Jeszcze od siebie dorzucę, czynności dalej nie działają z talkbackiem tylko z CSR.
Mam tu na myśli chociażby czynności na wiadomościach, to taki przykład.

Adasadula

#110 ·

Potwierdzam, tj co do talkbacka, na CSR się nie znam :D. A, i sprawdzi ktoś to dziwne zachowanie z przytrzymaniem na grupie które opisywałem w poście 102? Ciekawym, czy to tylko u mnie.

zywek

#111 ·

Jest jakiś dziwny jakby fragment adresu wypowiadany jako tytuł wyskakującego okna.

zywek

#112 ·

Nie synchronizuje się stan odczytania powiadomień z mobilki na klienta desktop. Odczytałem jakiś wątek, odpisałęm, a na pulpicie eltena nadal widniało nowe powiadomienie o wpisie w jakimś wątku. A jak w nie wlazłem, to mi podświetliło pierwszy wpis w wątku, bo nie było nieprzeczytanych.

balteam

#113 ·

Jak ktoś mi doda komentarz na blogu, to z powiadomienia nie mogę w to wejść, a jak wejdę z blgou we wpis, to odpala sięadres strony, nie wiem czy tak ma być, czy powinno sięotwierać wszystko ładnie w eltengerze.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Monia01

#114 ·

W ogóle co do otwierania blogów, to jest dość dziwnie, bo raz mój wpis otworzył się w przeglądarce, a raz w Eltengerze.
🇺🇦 🇵🇱

zywek

#115 ·

He, może deep linki się rozjeżdżają. ALbo nie zawsze elten wie, że to jego się woła.

zywek

#116 ·

Aa, że z samego eltengera... Ale to by bylo bez sensu, jakby w Eltengerze wolać adres do wpisu i to jeszcze przez system... Bo zazwyczaj jeśli aplikacja nie jest skojarzona z adresem URL, to się otworzy w przeglądarce i to zachowanie jak najbardziej oczekiwane.

Dorian1234

#117 ·

Wpisy na blogach otwierają się w przeglądarce, ale jak się wycofa gestem wstecz to otworzą się w aplikacji mobilnej.

zywek

#118 ·

Jest problem dosć dziwny. Wejdźcie z talkbackiem na listę wiadomści, gdy macie wlączone tematy konwersacji, Wejdźcie w wiadomości z kimś, a potem spróbujcie wejść w jakiś temat rozmowy. Ogólnie to się nie da. Treba przytrzymać temat tak ok 0,5s żeby zareagował, że to jest kliknięcie. Nigdzie indziej tak nie ma.

Julitka

#119 ·

Edytowano
Monia01 chyba coś mi o tym mówiła, że tak jest, tylko nie wiem, czy z TB, czy z Jieshuo. Że to trzeba teraz robić jakimś bezpośrednim kliknięciem, czy coś takiego.
-- (zywek):
Jest problem dosć dziwny. Wejdźcie z talkbackiem na listę wiadomści, gdy macie wlączone tematy konwersacji, Wejdźcie w wiadomości z kimś, a potem spróbujcie wejść w jakiś temat rozmowy. Ogólnie to się nie da. Treba przytrzymać temat tak ok 0,5s żeby zareagował, że to jest kliknięcie. Nigdzie indziej tak nie ma.
--
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

zywek

#120 ·

w TB nie ma niczego takiego, jak bezpośrednie kliknięcie, dlatego właśnie piszę o krótkim przytrzymaniu. Ale tak krótkie, że jeszcze nie łapie long press, a już nie jest tylko dwuklikiem.