W kontaty sprawdź czy jak wejdziesz to czy się nie wywali, bo mi się wywala.
Wywala się faktycznie, a czy komuś przy długim przytrzymaniu np, na jakiejś grupie czyta taki dłuugi tekst kończący się jakimiś losowymi znaczkami?
Ciekawostka jest taka, że w poprzednich wersjach się w kontaktach nie wywalało. Zaraz zainstaluję i sprawdzę u siebie.
Edited
Sprawdziłem i potwierdzam.
Znalazłem jeszcze inny problem z blogami.
Klikając na treść audio Brak otwiera mi się od razu jakiś domyślny beznadziejny manager plików z Androida nie widzący wszystkich folderów. Nie mogę nagrać z poziomu appki ani zmienić managera plików. Nic.
PS: Może warto w grupie betatestów stworzyć osobne subforum na błędy wersji mobilnych?
Znalazłem jeszcze inny problem z blogami.
Klikając na treść audio Brak otwiera mi się od razu jakiś domyślny beznadziejny manager plików z Androida nie widzący wszystkich folderów. Nie mogę nagrać z poziomu appki ani zmienić managera plików. Nic.
PS: Może warto w grupie betatestów stworzyć osobne subforum na błędy wersji mobilnych?
Edited
Konferencje są też nielogiczne.
1. Słyszę to co mówię z telefonu na kompie, ale tego co mówię z kompa na telefonie już nie słyszę.
Chat trzeba kliknąć osobno w przycisk.
Za wiele klikania ogólnie jest w całej appce.
1. Słyszę to co mówię z telefonu na kompie, ale tego co mówię z kompa na telefonie już nie słyszę.
Chat trzeba kliknąć osobno w przycisk.
Za wiele klikania ogólnie jest w całej appce.
Kolejna dziwna rzecz.
Mimo wyjścia z konferencji w powiadomieniach wyświetlało się cały czas że aplikacja używa mikrofonu. Zabrałem uprawnienia, bo nie wiem czy dane nadal nie lecą, i gdzie ewentualnie lecą mimo wyjścia.
Mimo wyjścia z konferencji w powiadomieniach wyświetlało się cały czas że aplikacja używa mikrofonu. Zabrałem uprawnienia, bo nie wiem czy dane nadal nie lecą, i gdzie ewentualnie lecą mimo wyjścia.
Testowałem na Zenfone 8 i śmigało, ale potestuję bardziej.
A błąd z mikrofonem jest znany, jeśli jawnie nie zrobisz Opuść, to sesja się nie zamyka. A jak zrobisz Opuść, powinna się zamknąć, jeśli mikrofon się nie zwalnia, to dajcie znać. Będzie naprawione w następnej becie.
A błąd z mikrofonem jest znany, jeśli jawnie nie zrobisz Opuść, to sesja się nie zamyka. A jak zrobisz Opuść, powinna się zamknąć, jeśli mikrofon się nie zwalnia, to dajcie znać. Będzie naprawione w następnej becie.
Jeszcze od siebie dorzucę, czynności dalej nie działają z talkbackiem tylko z CSR.
Mam tu na myśli chociażby czynności na wiadomościach, to taki przykład.
Mam tu na myśli chociażby czynności na wiadomościach, to taki przykład.
Potwierdzam, tj co do talkbacka, na CSR się nie znam :D. A, i sprawdzi ktoś to dziwne zachowanie z przytrzymaniem na grupie które opisywałem w poście 102? Ciekawym, czy to tylko u mnie.
Nie synchronizuje się stan odczytania powiadomień z mobilki na klienta desktop. Odczytałem jakiś wątek, odpisałęm, a na pulpicie eltena nadal widniało nowe powiadomienie o wpisie w jakimś wątku. A jak w nie wlazłem, to mi podświetliło pierwszy wpis w wątku, bo nie było nieprzeczytanych.
Jak ktoś mi doda komentarz na blogu, to z powiadomienia nie mogę w to wejść, a jak wejdę z blgou we wpis, to odpala sięadres strony, nie wiem czy tak ma być, czy powinno sięotwierać wszystko ładnie w eltengerze.
W ogóle co do otwierania blogów, to jest dość dziwnie, bo raz mój wpis otworzył się w przeglądarce, a raz w Eltengerze.
Aa, że z samego eltengera... Ale to by bylo bez sensu, jakby w Eltengerze wolać adres do wpisu i to jeszcze przez system... Bo zazwyczaj jeśli aplikacja nie jest skojarzona z adresem URL, to się otworzy w przeglądarce i to zachowanie jak najbardziej oczekiwane.
Wpisy na blogach otwierają się w przeglądarce, ale jak się wycofa gestem wstecz to otworzą się w aplikacji mobilnej.
Jest problem dosć dziwny. Wejdźcie z talkbackiem na listę wiadomści, gdy macie wlączone tematy konwersacji, Wejdźcie w wiadomości z kimś, a potem spróbujcie wejść w jakiś temat rozmowy. Ogólnie to się nie da. Treba przytrzymać temat tak ok 0,5s żeby zareagował, że to jest kliknięcie. Nigdzie indziej tak nie ma.
Edited
Monia01 chyba coś mi o tym mówiła, że tak jest, tylko nie wiem, czy z TB, czy z Jieshuo. Że to trzeba teraz robić jakimś bezpośrednim kliknięciem, czy coś takiego.
-- (zywek):
Jest problem dosć dziwny. Wejdźcie z talkbackiem na listę wiadomści, gdy macie wlączone tematy konwersacji, Wejdźcie w wiadomości z kimś, a potem spróbujcie wejść w jakiś temat rozmowy. Ogólnie to się nie da. Treba przytrzymać temat tak ok 0,5s żeby zareagował, że to jest kliknięcie. Nigdzie indziej tak nie ma.
--
-- (zywek):
--