Klient na platformy mobilne

Eltenger beta dla Androida dostępny publicznie

Started by pajper 147 posts last post 4 godziny temu Pinned Page 7 of 8

W Jeshuo pomaga bezpośrednie kliknięcie czy jak to tam się nazywa
🇺🇦 🇵🇱

#122 Edited

Dla użytkowników premium, albo jak sobie przypiszą pod inny gest.

Nie prawda bezpośrednie kliknięcie jest w darmowej wersji. Domyślny gest to jednokrotne stuknięcie dwoma palca mi i ja takie mam ustawione

#124 Edited

na samsungu s25 jeśli to ma jakie kolwiek znaczenia, mam ten sam problem co na iphone 15 pro max. Nie ładuje mi się wogle lista konferencji. jest ładowanie wielokropek i tyle.

A może nie masz ustawionych języków w jakich chcesz kanaly na konferencjach widzieć? nic innego mi do głowy nie przychodzi teraz xD

Powiem jak każdy dev: Mi działa
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#127 Edited

NIE ROZUMIEM. JAKIE USTAWIENIA JĘZYKA, NIE MAM CZEGOŚ TAKIEGO COKOLWIEK TAM NA LIŚCIE NIE WYBIERAM, TO NIC SIĘ NIE ŁADUJE.

W ustawieniach konta gdzieś, nie pamiętam, w jakich językach chcesz mieć wyświetlane treści.

mam to włączone. na każdym urządzeniu mobilnym mam ładowanie wielokropek jak otworze konferencje.

Ale włączone w ustawieniach konta na kompie, że wyświetlanie treści w językach, nie pamiętam przecież gdzie się to ustawia.

a mi na andku nie pokazuje, a przynajmniej nie pokazywało ostatnio dodanego wpisu na blogu.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#132 1 like

Dwie rzeczy:
1. Szybkie akcje jak na PC: Wybieramy sobie, co ma być zakładką.
2. Przy dodawaniu wpisu na blogu, wybór appki do przeglądania plików: Obecnie odpala się domyślna, upośledzona z Androida, a ja np używam Total Commandera, gdyż pokazuje wszystko.

Nie możesz sobie użyć total commandera, bo nie jest zgodny z SAF, a google tego wymaga.

#134 Edited

To czemu w niektórych appkach mogłem wybrać otwórz z?

Ale co otwórz z? Jeśli masz do otwarcia konkretny typ plików, to jak najbardziej, ale pobieranie zasobów dla tej aplikacji przez nią samą ma się odbywać albo przez file picker, albo przez odebranie udostępnionego zasobu, który wysyłasz przez share sheet.

#136 1 like

Czynności u mnie też nie działają i nie wiem, czy fakt, że na forach takowych nie ma to błąd, czy tak ma być i jeśli użytkownik chce sobie wyświetlić za jednym zamachem wszystkie wątki bez podziału na subfora to niech se klika z przytrzymaniem, czy zwyczajnie miała być czynność, ale czemuś nie ma.
Druga sprawa dotyczy odpowiadania na forum. 99% odpowiedzi to tekstówki lub głosóki. Ankiety i inne takie to dodatek, któy używany jest baardzo rzadko. Dlatego myślę, że fajnie byłoby mieć pole edycji na dole, jak w większości komunikatoró, obok, jeśli to forum mieszane, wiadomość głosowa, a gdzieś z drugiej strony np. coś typu "więcej", gdzie można wstawiać ankiety i inne takie.

Tomecki są czynności, z CSR są, także na wpisach na forum

#138 1 like

Csr nie jest żadnym wyznacznikiem jak się powinny zachowywać czynności i czy są czy ich nie ma.

#139 Edited

Rozumiem to bardziej w ten sposób, że powinno działać, ale na TB czemuś nie działa, a CSR jest ilustracją tego stanu rzeczy.

#140 1 like

Takie przemyślenie mnie naszło. A propos bety dla pc mamy całe, osobne forum z tagami, strukturą itd. Appki mobilne to niby podforum w rozwoju, ale jeden wątek z całym kramem dla Andka, drugi też ze wszystkim na iOS. Trochę to wygląda, nie twierdzę, że tak jest, jakby te appki mobilne były trochę dodatkiem. Najważniejszy jest Windows, a reszta to trochę, dobra, chcecie, macie, a teraz kończymy z zabawkami i znowu przechodzimy do poważnych rzeczy, czytaj klient na Windows. Jak już pisałem, nie uważam, że tak jest w istocie, ale może warto stworzyć jakąś grupę do testów appki mobilnej z podobnymi ficzerkami jak ta dla Windows? Teraz, aby sprawdzić, co nowego, trzeba przedzierać się przez jeden, duży wątek, w którym mamy komentarze, dyskusje na temat błędów, ficzerków, jakieś testy i wśród tego wszystkiego od czasu do czasu pojawi się info, że no, wyszło nowe.