EltenLink

Eltenger beta dla Androida dostępny publicznie

Wróć do Klient na platformy mobilne

#41 zywek

@monia01 niee tam, przyszły dziś 3. Z 14 wiadomości któe dostałem, także średno działają.

2026-01-29 19:22

#42 papierek

Testuję i zastanawiam sie, czy to takie fajne, że jak wchodzę w grupę, przykładowo PSE, to zamiast kolejnego okienka dialogowego mi się to PSE rozwija i pokazują tam się fora tej grupy obok. Jak chcę to znowuż zwinąć, muszę wrócić się do nazwy tej grupy i tapnąć. Odruchowo wciskam wstecz i wychodzę z aplikacji zanim ogarnę, że to nie było okienko, z którego można się wycofać, tylko lista, co się zwija i rozwija. A jak sobie człowiek tak rozwinie kilka grup to dopiero się zrobi pierdzielnik i flickowania od holery. Fajnie pokazać konkretne fora danej grupy tak, jak widok wątków na danym forum, czyli wciskam wstecz albo przejdź wyżej i już.

po co mi sygnatura?
2026-01-30 18:43

#43 Julitka

Potwierdzam problem. Myślałam, że to bug.
-- (papierek):
Testuję i zastanawiam sie, czy to takie fajne, że jak wchodzę w grupę, przykładowo PSE, to zamiast kolejnego okienka dialogowego mi się to PSE rozwija i pokazują tam się fora tej grupy obok. Jak chcę to znowuż zwinąć, muszę wrócić się do nazwy tej grupy i tapnąć. Odruchowo wciskam wstecz i wychodzę z aplikacji zanim ogarnę, że to nie było okienko, z którego można się wycofać, tylko lista, co się zwija i rozwija. A jak sobie człowiek tak rozwinie kilka grup to dopiero się zrobi pierdzielnik i flickowania od holery. Fajnie pokazać konkretne fora danej grupy tak, jak widok wątków na danym forum, czyli wciskam wstecz albo przejdź wyżej i już.

--

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2026-01-30 19:33

#44 DJGraco

A ja też zwracam uwagę na śledzone wątki i ich sortowanie bo się ono odbywa przynajmniej u mnie jakoś dziwnie nie od najnowszych tak jak na kompie tylko jeszcze dokładnego schematu nie wyłapałem.

2026-01-30 23:02

#45 pajper

Beta 33:
Wersja Androidowa nadgoniła wersję dla iOS. Jedyną znaczącą różnicą jest dodanie do ustawień opcji wybrania profilu nagrywania dźwięku.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2026-02-09 01:41

#46 markus1234

Chciałbym zgłosić problem, który występuje u mnie, czyli na Samsungu Galaxy M15 5G. Mianowicie, nie mogę nagrywać postów na forum. Gdy klikam opcję reply, a następnie opcję Record, to nie chce się w ogóle nagrywać. Chciałem przetestować, w jakim trybie mój Samsung będzie nagrywał w stereo, ale niestety, nie działa mi to. Aplikacja została uaktualniona do najnowszej wersji dzisiaj.

2026-02-09 05:39

#47 DJGraco

Mam ten sam problem co Markus. Telefon Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G z Androjadem 13 na pokładzie.
Po naciśnięciu reply, a następnie record nic się po prostu nie dzieje. Zmieniłem w ustawieniach tryb mikrofonu na unprocessed.
Ale potem na default bo myślałem że to może coś z tym związane i dalej nic.
EDIT: W wiadomościach prywatnych także record nie działa

Edytowano 2026-02-09 09:00

#48 balteam

najbardziej irytuje to, że na forum jak chcę poczytać nazwy wątków i przesuwam się palcem w prawo, to czasami dalej on jakby przewija treść aby przeskoczyć do kolejnego wątku. Niezawsze się to dzieje, ale w większości przypadków. Tak samo jak czytam już konkretne wpisy, też słychać dźwięk przewijania, który np. w csr się pojawia przy długich wiadomościach na whatsapie lub innej platformie, z tą różnicą, że na eltenie praktycznie każda wiadomość wg csr jest długa.
a no i talkback ma ten sam problem, tylko wolniej przewija, więc jak w csr jest to irytujące w skali 7 na 10, to w tb 9 na 10 :).
Tak czy tak brawo, bo czytać się da całkiem ok, a to dopiero beta.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2026-02-09 10:42

#49 Julitka

Potwierdzam problem z nagrywaniem (w wiadomościach), ale protip - jak się nagrywa przez przytrzymanie, działa.
Jednocześnie proponuję zmianę układu: Obecnie przycisk "New" jest na dole. Proponuję, by był na górze, zaraz pod nagłówkiem okna.

2026-02-09 12:11

#50 zywek

@JULITKA W WIADOMOŚCIACH GOOGLE NOWY CZAT TEŻ MASZ NA DOLE Z PRAWEJ.

Edytowano 2026-02-09 15:10

#51 Julitka

I też mi się to nie podoba. ;)
-- (zywek):
@JULITKA W WIADOMOŚCIACH GOOGLE NOWY CZAT TEŻ MASZ NA DOLE Z PRAWEJ.

--

2026-02-09 16:47

#52 DJGraco

Faktycznie nie pomyślałem o tym, dwuklik z przytrzymaniem działa, natomiast działa także dwuklik z przytrzymaniem i przesunięciem palcem w górę coś jak na Whatsappie. Powinna być o tym informacja dla czytnika ekranu, stuknij dwukrotnie i przytrzymaj aby nagrać, stuknij dwukrotnie i przesuń w górę aby nagrywać bez trzymania.

2026-02-09 18:36

#53 zywek

@julitka ale zobacz, że jest bliżej pod palcem, niż na górze.

Edytowano 2026-02-09 23:23

#54 daszekmdn

Przy okazji sugestia. Czy nie byłoby wygodniej, gdyby miast przytrzymywać na poście mieć opcje do audio playerów, polubień itd pod sweepem góra dół w sensie jak we wszystkich appkach? U Was na IOS to sie nazywa pokrętło.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edytowano 2026-02-10 19:08

#55 balteam

nom, w andku to chyba działania.
Możnaby dać tam odpowiedz z cytatem czy coś

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Edytowano 2026-02-10 22:15

#56 daszekmdn

Nie no przytrzymaj sobie dwuklik na poście jakimolwiek to zobaczysz, że już jest sporo.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2026-02-10 23:18

#57 zywek

Dawid coś pisał ze ręcznie musi tworzyć to, bo maui tego nie ma.

2026-02-11 08:38

#58 balteam

to ja tu napiszę, aby nie uciekło, jak pukam 2 palcami albo jednym 2 razy, to nic to nie zmienia, mam problem odtworzyć post lub wiadomość audio, jak sobie jakoś popukam, to czasami apka się przywiesi i odtworzy, ale nie wiem jak, ten sam problem z csr oraz tb.

2026-02-20 16:02

#59 Julitka

Nie potwierdzam problemu z odtwarzaniem.
-- (balteam):
to ja tu napiszę, aby nie uciekło, jak pukam 2 palcami albo jednym 2 razy, to nic to nie zmienia, mam problem odtworzyć post lub wiadomość audio, jak sobie jakoś popukam, to czasami apka się przywiesi i odtworzy, ale nie wiem jak, ten sam problem z csr oraz tb.

--

2026-02-21 11:10

#60 Numernabis

Apka mobilna nie synchronizuje się z aplikacją windowsową, nie wiem jak reszta, ale chodzi o wiadomości prywatne, dostałem na priv 2 wiadomości na telefonie przyszło powiadomienie o wiadomości prywatnej, odczytałem na komputerze, w telefonie nadal mam, że am nową niepreczytaną wiadoość.
To raz, a dwa, dostałem dwie wiadoości jedna po drugiej, a na apce mam tylko jedną, nie widzi tej wcześniejszej.
Dopóki ta pierwsza, niewidoczna w apce wiadomość wisiała w powiadomieniach to cały czas miałem na ikonce, że mam jedno powiadomiienie, otwierałem apkę, ale nie mogłem go przeczytać bo nie widział tej wiadomości, jak kliknąłem w tą wiadomość w powiadomieniach tlefonu to otworzyło apkę, ale nadal tej wiadomości nie ma, tyle, że zniknęła informacja o nieprzeczytanych,, tak czy inaczej nie synchronizują się te prywatne między windowsową, a mobilną.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Edytowano 2026-03-11 19:17