Eltenger beta dla Androida dostępny publicznie
Back to Klient na platformy mobilne#41 zywek
@monia01 niee tam, przyszły dziś 3. Z 14 wiadomości któ
e dostałem, także średno działają.
#42 papierek
Testuję i zastanawiam sie, czy to takie fajne, że jak wchodzę w grupę, przykładowo PSE, to zamiast kolejnego okienka dialogowego mi się to PSE rozwija i pokazują tam się fora tej grupy obok. Jak chcę to znowuż zwinąć, muszę wrócić się do nazwy tej grupy i tapnąć. Odruchowo wciskam wstecz i wychodzę z aplikacji zanim ogarnę, że to nie było okienko, z którego można się wycofać, tylko lista, co się zwija i rozwija. A jak sobie człowiek tak rozwinie kilka grup to dopiero się zrobi pierdzielnik i flickowania od holery. Fajnie pokazać konkretne fora danej grupy tak, jak widok wątków na danym forum, czyli wciskam wstecz albo przejdź wyżej i już.
#43 Julitka
Potwierdzam problem. Myślałam, że to bug.
-- (papierek):
Testuję i zastanawiam sie, czy to takie fajne, że jak wchodzę w grupę, przykładowo PSE, to zamiast kolejnego okienka dialogowego mi się to PSE rozwija i pokazują tam się fora tej grupy obok. Jak chcę to znowuż zwinąć, muszę wrócić się do nazwy tej grupy i tapnąć. Odruchowo wciskam wstecz i wychodzę z aplikacji zanim ogarnę, że to nie było okienko, z którego można się wycofać, tylko lista, co się zwija i rozwija. A jak sobie człowiek tak rozwinie kilka grup to dopiero się zrobi pierdzielnik i flickowania od holery. Fajnie pokazać konkretne fora danej grupy tak, jak widok wątków na danym forum, czyli wciskam wstecz albo przejdź wyżej i już.
--
#44 DJGraco
A ja też zwracam uwagę na śledzone wątki i ich sortowanie bo się ono odbywa przynajmniej u mnie jakoś dziwnie nie od najnowszych tak jak na kompie tylko jeszcze dokładnego schematu nie wyłapałem.
#45 pajper
Beta 33:
Wersja Androidowa nadgoniła wersję dla iOS. Jedyną znaczącą różnicą jest dodanie do ustawień opcji wybrania profilu nagrywania dźwięku.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#46 markus1234
Chciałbym zgłosić problem, który występuje u mnie, czyli na Samsungu Galaxy M15 5G. Mianowicie, nie mogę nagrywać postów na forum. Gdy klikam opcję reply, a następnie opcję Record, to nie chce się w ogóle nagrywać. Chciałem przetestować, w jakim trybie mój Samsung będzie nagrywał w stereo, ale niestety, nie działa mi to. Aplikacja została uaktualniona do najnowszej wersji dzisiaj.
#47 DJGraco
Mam ten sam problem co Markus. Telefon Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G z Androjadem 13 na pokładzie.
Po naciśnięciu reply, a następnie record nic się po prostu nie dzieje. Zmieniłem w ustawieniach tryb mikrofonu na unprocessed.
Ale potem na default bo myślałem że to może coś z tym związane i dalej nic.
EDIT: W wiadomościach prywatnych także record nie działa
#48 balteam
najbardziej irytuje to, że na forum jak chcę poczytać nazwy wątków i przesuwam się palcem w prawo, to czasami dalej on jakby przewija treść aby przeskoczyć do kolejnego wątku. Niezawsze się to dzieje, ale w większości przypadków. Tak samo jak czytam już konkretne wpisy, też słychać dźwięk przewijania, który np. w csr się pojawia przy długich wiadomościach na whatsapie lub innej platformie, z tą różnicą, że na eltenie praktycznie każda wiadomość wg csr jest długa.
a no i talkback ma ten sam problem, tylko wolniej przewija, więc jak w csr jest to irytujące w skali 7 na 10, to w tb 9 na 10 :).
Tak czy tak brawo, bo czytać się da całkiem ok, a to dopiero beta.
#49 Julitka
Potwierdzam problem z nagrywaniem (w wiadomościach), ale protip - jak się nagrywa przez przytrzymanie, działa.
Jednocześnie proponuję zmianę układu: Obecnie przycisk "New" jest na dole. Proponuję, by był na górze, zaraz pod nagłówkiem okna.
#50 zywek
@JULITKA W WIADOMOŚCIACH GOOGLE NOWY CZAT TEŻ MASZ NA DOLE Z PRAWEJ.
#51 Julitka
I też mi się to nie podoba. ;)
-- (zywek):
@JULITKA W WIADOMOŚCIACH GOOGLE NOWY CZAT TEŻ MASZ NA DOLE Z PRAWEJ.
--
#52 DJGraco
Faktycznie nie pomyślałem o tym, dwuklik z przytrzymaniem działa, natomiast działa także dwuklik z przytrzymaniem i przesunięciem palcem w górę coś jak na Whatsappie. Powinna być o tym informacja dla czytnika ekranu, stuknij dwukrotnie i przytrzymaj aby nagrać, stuknij dwukrotnie i przesuń w górę aby nagrywać bez trzymania.
#53 zywek
@julitka ale zobacz, że jest bliżej pod palcem, niż na górze.
#54 daszekmdn
Przy okazji sugestia. Czy nie byłoby wygodniej, gdyby miast przytrzymywać na poście mieć opcje do audio playerów, polubień itd pod sweepem góra dół w sensie jak we wszystkich appkach? U Was na IOS to sie nazywa pokrętło.
#55 balteam
nom, w andku to chyba działania.
Możnaby dać tam odpowiedz z cytatem czy coś
#56 daszekmdn
Nie no przytrzymaj sobie dwuklik na poście jakimolwiek to zobaczysz, że już jest sporo.
#57 zywek
Dawid coś pisał ze ręcznie musi tworzyć to, bo maui tego nie ma.
#58 balteam
to ja tu napiszę, aby nie uciekło, jak pukam 2 palcami albo jednym 2 razy, to nic to nie zmienia, mam problem odtworzyć post lub wiadomość audio, jak sobie jakoś popukam, to czasami apka się przywiesi i odtworzy, ale nie wiem jak, ten sam problem z csr oraz tb.
#59 Julitka
Nie potwierdzam problemu z odtwarzaniem.
-- (balteam):
to ja tu napiszę, aby nie uciekło, jak pukam 2 palcami albo jednym 2 razy, to nic to nie zmienia, mam problem odtworzyć post lub wiadomość audio, jak sobie jakoś popukam, to czasami apka się przywiesi i odtworzy, ale nie wiem jak, ten sam problem z csr oraz tb.
--
#60 Numernabis
Apka mobilna nie synchronizuje się z aplikacją windowsową, nie wiem jak reszta, ale chodzi o wiadomości prywatne, dostałem na priv 2 wiadomości na telefonie przyszło powiadomienie o wiadomości prywatnej, odczytałem na komputerze, w telefonie nadal mam, że am nową niepreczytaną wiadoość.
To raz, a dwa, dostałem dwie wiadoości jedna po drugiej, a na apce mam tylko jedną, nie widzi tej wcześniejszej.
Dopóki ta pierwsza, niewidoczna w apce wiadomość wisiała w powiadomieniach to cały czas miałem na ikonce, że mam jedno powiadomiienie, otwierałem apkę, ale nie mogłem go przeczytać bo nie widział tej wiadomości, jak kliknąłem w tą wiadomość w powiadomieniach tlefonu to otworzyło apkę, ale nadal tej wiadomości nie ma, tyle, że zniknęła informacja o nieprzeczytanych,, tak czy inaczej nie synchronizują się te prywatne między windowsową, a mobilną.