Eltenger beta dla Androida dostępny publicznie
Wróć do Klient na platformy mobilne#21 pajper
Wszystkie nowości z iOS trafiły na Androida w wersji 0.1(26).
Najważniejsze z nich to przebudowany interfejs, poprawki i bardzo wstępna obsługa forum.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#22 Monia01
Powinny działać mniej więcej od kilku dni
-- (zywek):
Powiadomienia nie działają, przynajmniej u mnie.
--
🇺🇦 🇵🇱
#23 balteam
talkback i comentary mają problem z przewijaniem list wątków. Jestem na pierwszym, gest w prawo i trwa z sekundę lub 3 zanim przejdę do kolejnego wątku.
W samym wątku widzę kilka wpisów, ale nie mogę przewinąć do najnowszego, do początkowych chyba się da, ale też to powolne. Tak samo muli csr oraz tb.
No i ni widzę pola edycji nap isanie posta
#24 tomecki
Nie zauważyłem do tej pory jakichś zwiech na liście wątków więc nie potwierdzam buga. Za to filtr grup wyświetla się jako pole edycji. Tj. moje grupy, rekomendowane itd. Nie wiem, czy zgłaszać ficzerki, czy jeszcze z tym poczekać, bo np. najczęściej otwieram grupy via shift +enter coby wyświetlić wszystkie wątki bez podziału na subfora. Nie widzę takiej możliwości na telefonie. Dodatkowo mam ustawione odczytywanie ilości nieprzeczytanych wątków najpierw. Czyli najpierw słyszę, że jest co czytać, a potem dopiero nazwa grupy. Czy planowany jest jakiś sterowalny odtwarzacz audio? obecnie nie ma pauzy, przyspieszenia słuchania, czyli w sumie tego, co oferuje większość komunikatorów. Rozumiem, że to dopiero początek, ale wolę spytać na wszelki. Wiadomo, czy da się zaimplementować działania, czyli ten odpowiednik pokrętła z iOS? To się staje coraz bardziej popularne no i coraz więcej aplikacji z tego korzysta.
#25 pajper
Dobra, po kolei:
* Odtwarzacz audio będzie. Rozważam jeszcze formę implementacji, która będzie najbardziej intuicyjna, ale na pewno na coś się zdecydujemy.
* Brak listy wszystkich wątków to przeoczenie, naprawię.
* Działania nie są jeszcze zaimplementowane niestety w .net Maui. Ale mam to na względzie. Issue na GitHubie Microsoftu wisi już chyba 3 lata. Możliwe, że będzie trzeba napisać to samemu, ale o ile na iOS było to stosunkowo proste, na ile rozumiem API Androida, będzie z tym sporo pracy. Ale na pewno się temu przyjrzę.
Innymi słowy: docelowo na pewno to zrobię, ale biorąc pod uwagę ilość pracy, są inne priorytety.
#26 tomecki
To jeszcze jedno dorzucę do przemyślenia. Nie wiem jak inni, ale ja nie raz gdzieś tam jadę, idę i sprawdzam, co nowego. Ideałem byłby wtedy jakiś taki hm... tryb ciągły. Wybieram wiadomość, robię coś tam i telefon zaczyna czytać, jak leci, wiadomości do końca. Tekstowe syntezą, no i audio odtwarza. Ja mogę zablokować telefon, wrzucić do kieszeni i słucham nowych postów bez ruszania urządzenia.
#27 pajper
Pomysł bardzo dobry, ale czasochłonny. Ale jak najbardziej do zapamiętania jak wszystkie ważne funkcje będą zaimplementowane.
#28 miki2137
jak na razie problemów nie ma.
#29 Numernabis
Witam, kawał dobrej roboty, ale mam ale. . . Dlaczego Polak pisze dlla Polaków Polski program w języku angielskim? Nie żebym się czepił, ale mnie to zastanawia. No i nasuwa się pytanie czy będzie polski język? No i ten post jest pisany z apki.
#30 Numernabis
No i taka moja pierwsza uwaga, sugestia, jakieś przyciski przejdź na koniec, przejdź na peoczątek, oznacz wszystkie jako przeczytane. . .
#31 bratczyk96
A czy będzie w końcu stawilna wersja?
#32 DJGraco
Brawczyk do stabilnej wersji jeszcze spooooooooooro poczekamy, musisz zrozumieć że to nie takie hop siuś
#33 daszekmdn
Jestem ultra niepocieszony. Zepsułeś fajną funkcję xD.
W poprzedniej wersji Eltenger umiał nagrywać wiadomości audio w stereo. Teraz nie działa to ani w pm ani na forum.
Dodatkowo na forum reply znajduje się na górze ekranu co jest nielogiczne, gdyż powinno znaleźć się pod postami.
Kolejna rzecz, drobna ale irytująca. Nie wiemy, czy nagrywanie postu audio się rozpoczęło. Przy wiadomości głosowej jest dźwięk, przy poście go nie ma. I weź się domyśl :D.
#34 daszekmdn
A skoro już trochę tych błędów się zbiera itd, to może grupa w stylu tej dla PC?
#35 daszekmdn
No i widzę kolejny błąd. Po utworzeniu nowego wątku lądując na liście wszystkich forum się nie refreshuje i nie mamy tego wątku na liście, co wygląda jakby się nie utworzył.
#36 tomecki
U mnie nagrywa w stereo. Zgadzam się, że odpowiadanie winno być, jak w chyba każdym innym komunikatorze, na dole, bo to zgodne z ogólnie przyjętą konwencją. Prócz tego myślę, że klikanie najpierw w odpowiedz, potem jeszcze audio lub tekst to trochę niewygodne jest. Chyba wszystkie komunikatory mają
na dole pole edycji, a po jego prawej stronie jest przycisk od nagrywania. Tutaj mogłoby być tak samo. Oczywiście z uwzględnieniem tego, czy da się głos, tekst lub jedno i drugie.
#37 daszekmdn
U mnie nagrywało w stereo w poprzedniej wersji.
#38 markus1234
Mam jedno pytanie. Czy tą aplikację Eltenger na androida mógłbym sobie zainstalować i testować, czy trzeba spełnić jakieś konkretne warunki, np. mieć jakiś pakiet premium, aby tą aplikację móc testować?
#39 DJGraco
Nie, nie trzeba, rejestrujesz się w programie w pierwszym poście z linka i pobierasz plik APK. Jeśli Ci nie po drodzez telefonem to wymuszasz na komputerze tryb mobilny (ctrl+shift+M) i możesz wtedy pobrać.
#40 daszekmdn
Ludzie narzekają na powiadomienia, to ja też sobie ponarzekam ale w drugą stronę.
Mam wersję z wczoraj.
Czytam sobie książkę, odpoczywam, i nagle prawie podskoczyłem, bo na cały głos wybrzmiał dźwięk powiadomienia o nowej wiadomości.
No tylko że...
Na telefonie mam wyciszone dźwięki, a do tego nie zezwoliłem Eltengerowi na wysyłanie powiadomień. Myślałem, że to uszanuje i nie będzie mi pstrykał w tle... PFF.