Forum

Księga zażaleń

Integracja Eltenowiczów

Poprzednia 63 / 77 Next

Zuzler

#1241 ·

Cebulę jak wątróbka będzie już miękkawa.

zywek

#1242 ·

No nie wiem, że niby nie lątwo. Ja w internacie jadłęm paskudną i dużo ludzi móœi, że trudn zrobić dobrą. 20 lat temu jadłem dobrą jak mi Mamuśka zrobiła, a potem same śmieci.

MarOlk

#1243 ·

Cebulę, jabłuszko, majeranek, pieprz. Poddusić pod przykryciem, wlać ćwierć szklaneczki cydru, dać temu się zredukować, posolić do smaku, zajadać z puree z koperkiem i kiszonym ogórem

Zuzler

#1244 ·

1 likes
O tak, majeranek musi być. U nas w domu dużo majeranku, pieprz i sól, a wątróbka pierwotnie obtoczona w mące. I na początku bez przypraw podsmażyć, bo solona wątróbka twardnieje podobno. A potem jak u Marolka, zalać trochę wodą i dusić pod przykryciem na małym ogieńku. Pycha.

Julitka

#1245 ·

Oj nie nie nie. Cebula się smaży dłużej od wątróbki. Ja po prostu ją dałam razem z jabłkiem, a powinnam dać najpierw jabłko, potem cebulę i na koniec wątróbkę.
-- (Zuzler):
Cebulę jak wątróbka będzie już miękkawa.

--
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Zuzler

#1246 ·

No dobra, upierać się nie będę, dawno tego nie robiłam i możesz mieć rację, niemniej na pewno nigdy nie dawałam cebulki przed wątróbką, co najwyżej równocześnie z nią, a Ty za to chwilę temu narzekałaś, że zawsze Ci się zwęgla, więc może trzeba jednak dawać je jednocześnie.

skrzypenka

#1247 ·

ale kulinaria, mmm, lubię cebulkę, ale jeść jej nie mogę
Große Operndiva?

mustafa

#1248 ·

Zawsze można na surowo.
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Monte

#1250 ·

Ludzie, błagam, skończcie ten temat. Nienawidzę wątróbki. Bleeeee!
Give me a sign.

mustafa

#1251 ·

2 likes
Popieram. Pogadajmy na temat mózgu. Skąd mieć regularne dostawy, biorąc pod uwagę, że po 24 godzinach już się psuje.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

wrzos33

#1252 ·

No nie mogę...
🤣Twoje poczucie humoru jest nie do podrobienia
-- (mustafa):
Popieram. Pogadajmy na temat mózgu. Skąd mieć regularne dostawy, biorąc pod uwagę, że po 24 godzinach już się psuje.

--

MarOlk

#1253 ·

@Mustafa, może zapytać jakichś zombie? :P zakład uboju, jakieś przetwórnie i tego typu...

Zuzler

#1254 ·

Ja tylko chciałam powiedzieć, że wątróbka też sie szybko psuje i trzeba ją szybko zjeść.

mustafa

#1255 ·

To nie jest poczucie humoru.
Mózg jest bardzo smaczny, a dawno nie jadłem, bo szybko się właśnie psuje.
W przypadku wątróbki to chyba nie jest 24h.

-- (wrzos33):
No nie mogę...
🤣Twoje poczucie humoru jest nie do podrobienia
-- (mustafa):

--

--

MarOlk

#1256 ·

Co kto lubi. Dla mnie obrzydlistwo, ale powtarzam, co kto lubi.

Zuzler

#1257 ·

No ja tu czytam, że jakieś 3 dni dla wątróbki to maks, ale obawiam się, ze w rzeczywistości 2 dni to już stanowczo dość.

mustafa

#1258 ·

Jadłeś?

-- (MarOlk):
Co kto lubi. Dla mnie obrzydlistwo, ale powtarzam, co kto lubi.

--

MarOlk

#1259 ·

@Mustafa. Myślisz, że pisałbym "obrzydlistwo" na coś czego nie próbowałem

djdenismusic

#1260 ·

A co moi drodzy państwo powiecie o płóckach? Takie na kwaśno są zajebissste! Ewentualnie pierogi z płóckami <3 Chyba z 15 lat nie jadłem takich rarytasów.
ogólnie wszelkie cynaderki, serca i inne takie to smaki mojego dzieciństwa. Te ostatnie świetnie sprawdzają się z gulaszem i ziemniaczkami.
Poprzednia 63 / 77 Next