Księga zażaleń
Wróć do Integracja Eltenowiczów#801 Zuzler
O kur... Zapomnieliśmy o rzeżusze! ;( To zeja smutne, bo ją lubię. A kotem się nie przejmuj, to mu akurat nie zaszkodzi.
#802 Julitka
@Zuzler siej, jeszcze Ci troszkę wyrośnie do niedzieli.
#803 Monte
Ja mam rzeżuchę.
#804 daszekmdn
O k*rwa! My też...
-- (Zuzler):
O kur... Zapomnieliśmy o rzeżusze! ;(
#805 Zuzler
No tak, Julito, ale ja jej nawet jeszcze nie mam. Jakieś pomysły, w którym markecie czy innym takim kupię? Bo jednak bym chciała posiać.
#806 daszekmdn
W każdym markecie przed Wielkanocą jest.
#807 mustafa
W trzy dni nie wyrośnie. Przykro mi.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#808 MarOlk
Zasadź teraz, a zjesz po świętach. Cóż szkodzi?
#809 Julitka
Wiecie co, tak jesteśmy od małego uczeni pracy z ludźmi, w zespole itp, a jak co do czego przyjdzie, gówno z tego jest. W takich momentach jak ten myślę, że każdy powinien mieszkać i pracować w osobnym silosie. Tylko na dłuższą metę nie wytrzymałabym bez ludzi. Ludzi, którzy mnie doprowadzają do takich myśli.
#810 Zuzler
Kto jest, Julito, ten jest.
#811 Julitka
A ja tak mówię ogólnie, że szkoła uczy, nacisk się kładzie.
#812 daszekmdn
Szkoła niczego nie uczy po za wkuwaniem na pamięć.
#813 zywek
Rozwiązywania postawowych problemów jednak uczy.
#814 Zuzler
Ee, nieprawda.
-- (daszekmdn):
Szkoła niczego nie uczy po za wkuwaniem na pamięć.
--
Noo, się
#815 daszekmdn
Ee, prawda
#816 Zuzler
Obawiam się, że człowiek ciekawy świata jest w stanie się nauczyć sporo więcej niż kilku bzdetów na pamięć, nawet w szkole.
#817 djsenter
Już mieliśmy z kolegą debatę na ten temat daaawno temu i niestety zderzyłem się ze ścianą.
Myślę jednak, że przemawiają za tym osobiste doświadczenia.
W sensie, jeżeli przykładowo szkole ktoś nie poznał życzliwych nauczycieli, albo poziom edukacji był taki sobie, to trudno twierdzić, że szkoła jest do czegoś potrzebna.
#818 MarOlk
Do nawiązywania kontaktów społecznych. By nie być potem dzikusem z lasu.
#819 skrzypenka
czyli co, wychodzi na to, że niczego nikogo nie nauczę? Moje lekcje są wartościowe dzięki muzyce i terapii. Dzieci zawsze są bezpieczne, mają dużo mojego ciepła i uwagi.
#820 Monia01
Ech, zapomniałam, że jeden z moich swetrów ma sporą domieszkę wełny i nie dość, że nieuważnie go wyprałam, to jeszcze powiesiłam przy grzejniku. Będę jutro reanimować.
🇺🇦 🇵🇱