EltenLink

#461 Natalia2000

Hmm, aż się zastanawiam na którą księge pasuje bardziej, absurdów , codziennej beki, czy zażaleń?
Jest jakiś sposób na otwarcie puszki z piciem, gdy się urwała ta ... zawleczka?

2025-10-03 10:28

#462 MarOlk

@Natalia, W rowek między tymi nacięciami, gdzie się wieczko otwiera końcówkę noża obiadowego i sru ręką w koniec trzonka. Potem tylko dopchnąć do wewnątrz.

2025-10-03 10:30

#463 tomecki

https://handy.computer takie fajne do dyktowania na Windows. Przetestuj nawet na domyślnych ustawieniach, znaczy z wybranym modelem Parakeet, bo się często nieźle sprawdza i jest szybki.

2025-10-04 16:32

#464 Paulinux

O, super. Potestuję

Happy hacking
2025-10-05 12:21

#465 patricus

kezz spamuje na mojej grupie i nic z tym nie mogę zrobić, eltenowe nażędzia do moderacji są guwniane.

an error occurred, please press the meow button to continue.
2025-10-05 20:06

#466 Zuzler

Co, nie możesz wyrzucić z grupy?

2025-10-05 21:40

#467 Zuzler

2 rok studiów. Po pierwszych dwóch dniach zajęciowych czuję się jak człowiek, który spokojnie stał sobie na peronie i nagle ktoś go wrzucił przez okno prosto do ekspresu, który przez tę stację przejeżdżał bez zatrzymywania. Paskudne.

2025-10-05 23:55

#468 patricus

nie da się

an error occurred, please press the meow button to continue.
2025-10-06 09:29

#469 balteam

da się, ustaw sobie w razie co, że może dołączyć na zaproszenie czy coś podobnego.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2025-10-06 09:59

#470 skrzypenka

-eż się tak niestety czuję. :(
T (Zuzler):
2 rok studiów. Po pierwszych dwóch dniach zajęciowych czuję się jak człowiek, który spokojnie stał sobie na peronie i nagle ktoś go wrzucił przez okno prosto do ekspresu, który przez tę stację przejeżdżał bez zatrzymywania. Paskudne.

--

Große Operndiva?
2025-10-06 18:10

#471 markus1234

Od niedzielnego poranka męczy mnie ucisk w okolicach czoła, przez co nie mogę normalnie spać, i nawet w dzień mi to dokucza.

2025-10-07 22:01

#472 daszekmdn

Po prostu ciśnienie jest kiepskie.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edytowano 2025-10-08 00:14

#473 wrzos33

A mi to wygląda na zatoki.

2025-10-08 09:34

#474 skrzypenka

Jestem chora, covid mam.

Große Operndiva?
2025-10-10 06:17

#475 markus1234

Moja Pani z moich warsztatów dyskryminuje mnie, że konto bankowe mi się nie należy, że sobie nie poradzę, i straszy mnie tym, że sztuczna inteligencja może zadzwonić głosem mojej mamy lub mojej siostry i wyłudzić pieniądze. Nie mam pomysłu, jak mogę tą Panią przekonać i rozmawiać z nią. Ta Pani tylko potrafi straszyć albo śmiercią, albo sztuczną iteligencją, która oszukuje ludzi. Czyli na razie muszę płacić gotówką.

2025-10-10 08:26

#476 Adasadula

Markus - to tylko problem ludzi, czasem zwyczajnie trzeba jednym uchem słuchać, drugim wypuszczać. Konto bankowe to twoja prywatna sprawa - i nie musisz nikogo przekonywać, szczególnie że ta pani nie jest osobą decyzyjną w tej sprawie ;). Strasznym wydaje mi się to, że warsztaty które teoretycznie powinny cię usamodzielnić i zapewnić względną niezależność, robią rzecz wręcz przeciwną, ale z drugiej strony wcale mnie to nie dziwi :(.

-- (markus1234):
Moja Pani z moich warsztatów dyskryminuje mnie, że konto bankowe mi się nie należy, że sobie nie poradzę, i straszy mnie tym, że sztuczna inteligencja może zadzwonić głosem mojej mamy lub mojej siostry i wyłudzić pieniądze. Nie mam pomysłu, jak mogę tą Panią przekonać i rozmawiać z nią. Ta Pani tylko potrafi straszyć albo śmiercią, albo sztuczną iteligencją, która oszukuje ludzi. Czyli na razie muszę płacić gotówką.

--

2025-10-10 09:04

#477 Monte

WspółczujęLindziu. Covid to nic miłego. (skrzypenka):
Jestem chora, covid mam.

--

Give me a sign.
2025-10-10 10:43

#478 Zuzler

markus, ta pani ma trochę racji - takie oszustwa się zdarzają. Ale niezakładanie konta tylko dlatego, że ktoś kiedyś może Cię oszukać to nie jest słuszne postępowanie. A jeśli zadzwoni do Ciebie kiedyś mama czy siostra i poprosi, żebyś jej wysłał pieniądze czy podał jakiekolwiek hasło do czegokolwiek czy kazał wysłać pieniądze gdzieś tam indziej, żeby Cię nie okradli, to powiedz ok ok, rozłącz się, a potem zadzwoń sam do tej osoby, która CI tak mówiła i spytaj, czy czegoś takiego chciała. Możesz też ustalić sobie z rodzina jakieś specjalne hasło, które w razie jakiejkolwiek podobnej sytuacji będziecie sobie podawać, żebyś wiedział, że to osoba bliska. Z bankiem to samo, jeśli będzie dzwonił ktoś i powi, że jest z banku i będzie próbował od Ciebie chciał wyciągnąć jakieś informacje, to się rozłącz i sam zadzwoń do tego banku. wielu oszustwom trzymanie się tej zasady pomoże zapobiec.

Edytowano 2025-10-10 13:30

#479 Adasadula

Tak, ale ten argument kontra zakładanie banku - to jak byśmy twierdzili że nie możemy wychodzić z domu bo pijany kierowca może wjechać na chodnik i nas zabić, mimo tego że między drogą dla pieszych a jezdnią są barierki. Jasne - oszustwa finansowe zdarzają się, ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność, poza tym w więkrzości takich przypadków wyświetli ci się stosowny komunikat, albo lepiej, twój operator zablokuje takie połączenie. A, swoją drogą do uzyskania realistycznie brzmiącego modelu głosu osoby z której nie mamy nagrań dobrej jakości, modelu który pozwoli nam komunikować się w czasie rzeczywistym narzędzi brak. I tak jak @zuzler powiedziała, przysłowiowe hasło rodzinne i po sprawie, nawet jeśli oszust dysponujący super technologiami rodem z wizji pani z warsztatów terapji zajęciowej zadzwoni do ciebie, nie będzie miał prawa znać takiego ustalonego hasła :).

-- (Zuzler):
markus, ta pani ma trochę racji - takie oszustwa się zdarzają. Ale niezakładanie konta tylko dlatego, że ktoś kiedyś może Cię oszukać to nie jest słuszne postępowanie. A jeśli zadzwoni do Ciebie kiedyś mama czy siostra i poprosi, żebyś jej wysłał pieniądze czy podał jakiekolwiek hasło do czegokolwiek czy kazał wysłać pieniądze gdzieś tam indziej, żeby Cię nie okradli, to powiedz ok ok, rozłącz się, a potem zadzwoń sam do tej osoby, która CI tak mówiła i spytaj, czy czegoś takiego chciała. Możesz też ustalić sobie z rodzina jakieś specjalne hasło, które w razie jakiejkolwiek podobnej sytuacji będziecie sobie podawać, żebyś wiedział, że to osoba bliska. Z bankiem to samo, jeśli będzie dzwonił ktoś i powi, że jest z banku i będzie próbował od Ciebie chciał wyciągnąć jakieś informacje, to się rozłącz i sam zadzwoń do tego banku. wielu oszustwom trzymanie się tej zasady pomoże zapobiec.

--

2025-10-10 14:03

#480 piter9521

Jak do mnie dzwonią z banku to zakasowuje oszósta prośbą o wysłanie powiadomienia na aplikacje z weryfikacją.

2025-10-10 18:14