Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?
Wróć do Screenreadery i syntezatory mowy#161 matius
Ktoś mi powie, czy można kupić acapelle jako sapi 5, a nie tylko dla NVDA?
I czy da się kupić vocalizera również jako sapi 5, a nie for NVDA, w wersji wtyczki?
#162 DJGraco
Vocalizera od harpo, a acapele nie wiem.
#163 nuno69
#164 exterminator
acapella dla sapi nie jest już wspierana i hyba nie można jej nigdzie dostać
#165 wredny
jedyne rozwiązanie to zakup oprogramowania poza poza polską najbliżej w republice czeskiej ten kto się na to zdecyduje otrzyma 1 możliwość instalacji głosów na 5 komputerach 2 używania głosów bez instalacji , aktualizacje produktów.
#166 nuno69
Jak używa się głosów SAPI bez instalacji? Łod lot uzywam kłomputera i żeh nie widzioł czego takiego!
#167 nuno69
A tak na serio to linki, bibliografia, ETC...
#168 wredny
no to chyba nie ten wąteczek?
#169 nuno69
No jak nie ten? Właśnie że ten. Offtopic już i tak tu jest a tak przynajmniej kolega Matius doznałby błogosławionego oświecenia.
Swoją drogą to zwracam honor (częściowo), z tą niby przenośnoscią chodzi o to, że Infovox jest sprzedawany także na donglach.
#170 magmar Konto zarchiwizowane
Słuchajcie Panowie.
A może podacie jakieś odnośne linki, albo coś?
#171 wredny
Komputery Mac https://www.acapela-group.com/solutions/infovox-ivox/a proszę bardzo dla komputerów z systemem Windows https://www.acapela-group.com/solutions/infovox-4/
#172 magmar Konto zarchiwizowane
W linku podesłanym przez Wrednego można było wyczytać:
Portable use
USB stick allowing immediate access to any computer, without the need to install locally or admin rights.
Czym są te "Admin rights"?
Czy USB stick w tym kontekście rozumiemy jako pendrive z programem czy jako tzw. dongiel?
Albo ja jestem niekompetentna, hmmm nie jestem informatykiem, albo nie umiem czytać ze zrozumieniem, ale z tekstu, który przytoczyłam powyżej wynika, że można tego używać przenośnie.
#173 nuno69
Dongiel
#174 magmar Konto zarchiwizowane
Czyli poniekąd Wredny miał rację.
#175 wredny
bez potrzeby instalacji czy używania konta z uprawnieniami administratora.
#176 nuno69
No to pewnie działa to jako syntezator sprzetowy, chociażteż mi się nie widzi. Ciekawe ile taki dongiel kosztuje.
#177 monstricek
Owszem, działa to jako syntezator z donglem. Chodzi o to, że instaluje się sterownik i głosy, ale jeśli klucz nie jest podłączony, one nie działają.
#178 nuno69
No właśnie, także pisanie, że to jest w pełni przenośne jest bezzasadne i dezinformujące.
#179 magmar Konto zarchiwizowane
Oj, Nuno, czepiasz się. Nie była użyta fraza "W pełni".
#180 nuno69
@175 napisało
"bez potrzeby instalacji czy używania konta z uprawnieniami administratora."
No jakże bez instalacji? :O