Wątki archiwalne

Księga zażaleń 06.07.2022-01.03.2023

Started by Zuzler 1579 posts last post 3 years ago Closed Page 46 of 79

#901 1 like

Hm, zrozumiałam, że "najpierw, to psa w ogóle mieć" i już zaczęłam dumać, czy faktycznie, gdyby tak mieszkać na jakiejś Syberii, Alasce czy tego typu uroczym miejscu, gdzie śniegu jest o wiele zbyt wiele, nie byłoby po prostu mega bezpieczniej niż chodzić samemu, zaopatrzyć się w psa przewodnika. Hm...

#902 1 like

Na takiej Syberii to raczej niedźwiedzia hehe.

Założę się, że w Kanadzie też jest dużo śniegu, jak w tym moim dzisiejszym śnie, nie tak jak u nas. Tam to niewidomi mieliby dopiero problemy z poruszaniem się.
Give me a sign.

#904 3 likes

Na takim śniegu to białej laski nie widać :D

No raczej.
Give me a sign.

Kiedyś razem z kolegą i dwiema koleżankami zgubiłam się przez śnieg w miejscu, które doskonale znaliśmy i gdyby nie to, że koleżanka zadzwoniła do kolegi, a on poszedł po kogoś widzącego, to nie wiem, czy byśmy w ogóle stamtąd wyszli.
Give me a sign.

No ja wymieniam, autentycznie i dobrze mi z tym.

-- (tomecki):
Laski wymienić na zimę, a Tyniecką na lato.. Eee, chyba muszę odpocząć.

--
Große Operndiva?

#908 2 likes

Wczoraj podczas rozmowy z babeczką przy kasie w sklepie stwierdziłem filozoficznie, że niewidomy staje się naprawdę ślepy jak śniegu dosypie :P
-- (Monte):
Kiedyś razem z kolegą i dwiema koleżankami zgubiłam się przez śnieg w miejscu, które doskonale znaliśmy i gdyby nie to, że koleżanka zadzwoniła do kolegi, a on poszedł po kogoś widzącego, to nie wiem, czy byśmy w ogóle stamtąd wyszli.

--

Najlepiej to zalać sobie cherbate letnią wodą myśląc, że była niedawno gotowana. Tak mi się kiedyś przydażyło.
-- (EugeniuszPompiusz):
Najlepsza, najwykwintniejsza Herbata świata.: Zalej kubek wodą z czajnika, nie wkładając uprzednio torebki.
#Miszcz

--

#910 4 likes

I znowu "Księga zażaleń" o połowę grubsza od "Księgi pochwał"...

Mam 3 zaliczenia w przyszły weekend, ale jakoś się nie boję i nie wiem, czy to dobrze, czy źle.
Große Operndiva?

Zawsze tak jest @Zuzler.
Give me a sign.

#913 3 likes

@Skrzypeńka, stanowczo dobrze.

Może jeszcze będę się bać w dniu zaliczeń, albo tak czasem mam, że jak muszę zagrać w teatrze na scenie, to się nie stresuję i wtedy ogarnia mnie panika, że to źle, a potem zaczynam się stresować chwilę przed tym, jak muszę już na tę scenę faktycznie wejść.
M (Zuzler):
@Skrzypeńka, stanowczo dobrze.

--
Große Operndiva?

#915 6 likes Edited

Nie ma to jak siedzieć na podłodze pod szafką znajdującą się na wysokości mniej więcej metra nad podłogą, a następnie, podnosząc się, z impetem pier... ;( plecami w dół jej otwartych drzwiczek. Tak, moi wrogowie, przykro mi, ale mój pusty łeb oraz jęzor zostały na swoim miejscu.

#916 1 like

Złego diabli nie biorą a dobrego bóg nie da skrzywdzić...
-- (Zuzler):
Nie ma to jak siedzieć na podłodze pod szafką znajdującą się na wysokości mniej więcej metra nad podłogą, a następnie, podnosząc się, z impetem pier... ;( plecami w dół jej otwartych drzwiczek. Tak, moi wrogowie, przykro mi, ale mój pusty łeb oraz jęzor zostały na swoim miejscu.

--

Inaczej mówiąc, na dwoje babka wróżyła. Dziekuję, Rafale, naprawdę, dziękuje. :P

Pralka świruje. Cały czas wodę pobiera, wypuszcza do odpływu i znowu dolewa.

Chyba będę chory albo przeziębiony, gardło mnie zaczyna atakować. :/
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

To chyba jakaś większa potwora. U nas też to jest.