Oprogramowanie

kodi jak z dostępnością?

Założony przez piotrpawel 85 wpisów ostatni wpis 3 lata temu Strona 3 z 5

Ogólnie to kodi to se działa jak se chce, więc ja generalnie rzadko to ustrojstwo włączam.

U mnie na Linuxie na kodi 17 ileś tam, to najnowsze w każdym razie działą OK

Do kodi 17 skurka confluence jest i hyba nawet ją rozwijają. Sam estuary nie cierpię. Aktualnie na innym
kompie mam kodi 16, więc jak narazie mogę polecić tylko jedną możliwość, czyli wbicie na stronkę z dodatkami,
wpisać confluence, zaciągnąć zipa, rozpakować do hyba folderu o tej samej nazwie, wbić do hyba w roamingu
i kodi to się nazywało addons i po przebiciu jakoś się przez te ustrojstwa estuary zmienić se skurkę.
Piszę mniej więcej, jak moim zdaniem można to zrobić. Narazie na moich kompach nie mam kodi 17.

@Johnson wielkie dzięki, zainstalowałem właśnie confluence i jest mój stary, kochany interface!

Aa no i akurat zainstalowałem przez opcję z menedżera dodatków zainstaluj z pliku zip wcześniej pobierając
tę skurkę z dodatków.

Ciekawe, co się będzie działo w kodi 18. Mam nadzieję, że nasz screenreader się zaktualizuje z 1.08 na
troszku wyżej.

Póki co ja używam Kodi 17.3, bo w nowszej ponoć są błędy. Włączając to kodi czasem muszę poczekać pół
minuty, nim sie screenreader odpali, ale generalnie to działa.

A mi ten kodi screenreader nie działa. Mam najnowszą wersję kodi, i gdzie mogę pobrać dodatek screnreader? Pozdrawiam.

No niestety z tym jest problem o tyle, że instalatory nie działąją. Oczyszczę profil z moich prywatnych danych i Ci podrzucę.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

heja.
tu macie działające kodi wraz z instrukcją co zrobić żeby działało.
Tylko niech odinstalują kodi ci którym ich obecna wersja nie działa i zainstalują to co tu daję
http://www.blindiphone.pl/programy/Kodi dla niewidomych.rar

Nie działa ten link. Wyskakuje taki komunikat:
404
Not Found
The resource requested could not be found on this server!
Pozdrawiam.

Przepraszam, już działa. Niechcący wszedłem w link naciskając enter na odnośniku zamiast skopiować go do schowka i potem wkleić do przeglądarki. Pozdrawiam.

Tak, znając tę stronę to jest wersja jakaś pewnie nie wiem z kiedy. Może ktoś sprawdzić jaka to wersja?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

jakie to ma znaczenie, mi osobiście ta wersja się podoba i działa, nowy interfejs zupełnie mi nie odpowiada.
A co do errora przy pobieraniu to on też u mnie jest ale po wejściu na stronę pobieranie działa.
Po za tym kodi screenreader nie działa z najnowszym kodi, ponieważ jego rozwój został porzucony, więc ta wersja musi być

@Nuno: To jest wersja 16.0 :D Z tego co wiem to i na najnowszej da się zrobić, żeby ten screenreader działał.
@Mojsior: akurat w siedemnastce da się przywrócić stary wyglad, o czym Johnson pisał parenaście postów wyżej.

W dodatkach i skurkach napewno confluence. W ustawieniach bodajże to było. Sporo teraz z kodiego nie kożystałem, więc skleroza dopadła i tyle w tym temacie. xd

nie mam potrzeby instalowania nowszego kodi skoro ten działa.
Jeżeli jakieś dodatki mi przestaną działać albo się aktualizować to się zastanowię

@Johnson tak Confluence.
@Mojsior: spokojnie nikt Ci nie każe, acz z tego co wiem to np jak masz jakąś liste iptv w najnowszym kodi, to działa ona stabilniej, niż w starszym.

Czy najnowsza wersja kodi jest dla nas dostępna?
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

jest trzeba sobie dociągnąć z repozytorium oficjalnego kodi wtyczkę kodi screenreader, z ocrem jest to jak najbardziej mozżliwe.