Czego w sobie nie lubimy
Wróć do Integracja Eltenowiczów#41 Zuzler
@Monia01, to to i ja wiem, ale jakoś... Trudno spiąć poślady i ruszyć do działania wcześniej.
#42 magmar
CHyba większość tak ma.
-- (Monia01):
Ja niestety coraz częściej się przekonuje, że może i się znajdzie, ale to, co miałam zrobić, nie będzie ani tak dobre, ani zrobienie tego tak satysfakcjonujące jak by yło, gdybym zabrała się za to wcześniej
-- (Zuzler):
No skądsiś i ja to znam. Bo przecież na wszystko jeszcze chwila czasu się znajdzie. Najgorsze jest to, że często mam w tym rację. :)
--
--
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#43 Agata.d
A tak, że czasem chce się zrobić coś fajmego, ale mało rozsądnego, a ten rozsądek krzyczy. Nieee Lekkomyślność chociaż nie wielka by w tym pomogła. !
-- (Zuzler):
@Agata.D, a jak to się ma do Twojej zbyt dużej ilości rozsądku.
--
#44 Zuzler
Aa, czyli rozsądek nie łączy się ze zorganizowaniem?
#45 Monia01
Myślę, że prawdziwy rozsądek pozwala na dozę lekkomyślności
🇺🇦 🇵🇱
#46 magmar
Człowiek to skomplikowana istota, aaaa i jeszcze mój brak decyzyjności, przynajmniej czasami
-- (Zuzler):
--
#47 Monia01
Powinien jeszcze z doładnym i mądrym planowaniem wszystkiego. Naprawdę są ludzie, ktrzy tak robią i im wychodzi
-- (Zuzler):
--
🇺🇦 🇵🇱
#48 Agata.d
Wpis tyczył się lekkomyślności, jest cytowany, można sprawdzić.
#49 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
nie lubię w sobie tego, że nie mam cierpliwości
#50 Agata.d
Ja za to planować nie lubię, a przynajmniej z wyprzedzeniem dużym, bo to się nie sprawdza, chociaż być może pomaga w organizacji, jeśli się ma z nią problem.
#51 magmar
Czasem pomaga i to się czasem przydaje, ale też nie planuję do przesady. Mój kolega, który planował mi onegdaj trasy zawsze się temu dziwił
#52 Agata.d
Oj, coś dużo tu niecierpliwych ludzi, chociaż podobno cierpliwość to cnota.
-- (patrykkubaszczyk):
nie lubię w sobie tego, że nie mam cierpliwości
--
#53 Zuzler
Nie lubię jeszcze swojej impulsywności. Jest mocno problematyczna i przez nią dyplomata ze mnie jak z wąsatej babci dziadek.
#54 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
ja też czasami taki jestem
@zuzler
#55 Agata.d
A trasy to ja akurat lubię zaplanować, chociaż nie zawsze się da. W każdym planie trzeba też jednak myśleć o tym, że coś nie pyknie.
-- (magmar):
Czasem pomaga i to się czasem przydaje, ale też nie planuję do przesady. Mój kolega, który planował mi onegdaj trasy zawsze się temu dziwił
--
#56 Agata.d
Oj, impulsywność bywa zdradliwa coś o tym wiem, chociaż czasem się przydaje.
-- (Zuzler):
Nie lubię jeszcze swojej impulsywności. Jest mocno problematyczna i przez nią dyplomata ze mnie jak z wąsatej babci dziadek.
--
#57 magmar
Przynajmniej jesteś w tym uczciwa ja to w Tobie lubię
-- (Zuzler):
--
#58 Agata.d
Uczciwość dobra cecha, ale ja akurat swojej nie lubie czasami.
-- (magmar):
-- (Zuzler):
--
--
#59 magmar
Czasami to wada, ale rzeczywiście suma sumarum jest to tzw. plus dodatni.
-- (Agata.d):
Uczciwość dobra cecha, ale ja akurat swojej nie lubie czasami.
-- (magmar):
-- (Zuzler):
--
--
--
#60 Zuzler
Jeszcze nie przepadam za moim brakiem odwagi, żeby robić różne rzeczy. To taka mieszanka obawy, że coś złego się stanie, że ktoś mnie zrobi na szaro i po prostu że sobie nie poradzę.