Forum

Windows 11

Systemy (Windows)

Poprzednia 8 / 22 Next

denis333

#141 ·

Hmm. A jak jest z exploratorem plików? Naprawili coś?

zvonimirek222

#142 ·

naprawiają w następnej aktualizacji zbiorczej.
Student studentowi wszystko

patrykkubaszczyk

#143 ·

mem o windows 11.
Gościu kupuje se nowiutki komputer, prubuje sobie instalnąć win.11, a tu, ten komputer nie spełnia wymagań windows 11.
takie to akcje bendą się drodzy państwa działy.

Aoi

#144 ·

Witam
w dniu dzisiejszym zainstalowałem windows 11 i zauwarzyłem jedną wadę albo zalete zalerzy dla kogo.
Mianowicie gdy uruchomimy ustawienia skrótem windows + i
i wejdziemy w np. w aktualizacjie oraz zamkniemy okno to po wejściu ponownie w ustawienia znajdujemy się na danej zakończonej ścieszce.
Pozdrawiam
Czy instalowaliście windows 11 jako aktualizacjie czy na nie spieranym sprzencie?
Pozdrawiam

pates

#145 ·

Patryk, akurad to jest możliwe, przynajmniej narazie.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Numernabis

#146 ·

Dojrzałem do Windows 11, niestety będę musiał modyfikować rejestr, bo mam starszą wersję TPM.
Czy ktoś siedzi już na tak postawionej jedenastce?
Czy warto się przesiadać z dziesiątki, jak to wygląda we współpracy z NVDA?
I co istotne, czy po aktualizacji do jedenastki jest jakiś czas na powrót do starszej wersji systemu czyli Windows 10?
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Paulinux

#147 ·

3 likes
Jest chyba 10 dni? Nie ma nic niedostępnego, do niektórych rzeczy będzie się trzeba przyzwyczaić/ogarnąć nowy układ, ale też aż tak dużo się nie zmieniło
Happy hacking

pajper

#148 ·

2 likes
A ja nie wiem, czy bym to proponował, przynajmniej póki dziesiątka ma wsparcie. Oczywiście jedenastka pójdzie bez TPM po odpowiednich zmianach, ale pójdzie teraz. Skoro jest wpisane w wymaganiach, nikt nie wie, czy jakaś aktualizacja czegoś komputerom bez TPM bardzo nie popsuje, i w tym przypadku MS ma obawiam się do tego święte prawo.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Numernabis

#149 ·

1 likes
OK, dziękuję, w takim razie narazie się wstrzymam.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

zvonimirek222

#150 ·

Ja na komputerach bez TPM instalowałem jedenastki, i niestety, tutaj się zgodzę z niektórymi użytkownikami, że nowe na siłe nie idzie na stary sprzęt.
Jedenastka na niektórych starych konfiguracjach spowalnia procesor, a co zatym idzie, jest niezoptymalizowana pod starszy hardware.
Student studentowi wszystko

Numernabis

#151 ·

Czy pod Windows 11 działa notepad2 PL?
To znaczy czy po zaznaczeniu, aby zastąpił notatnik systemowy to zadziała i będzie on głównym notatnikiem?
Pod Windows 10 tak właśnie działa.

pates

#152 ·

Tak, sam używam
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

nuno69

#153 ·

1 likes
Zupełnie ni polecam. To jest pchanie się w gips a system ten absolutnie nic nie daje, no poza odświerzeniem sobie przekleństw we wszystkich znanych człowiekowi językach
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Numernabis

#154 ·

To znaczy co masz na myśli, windows czy notepad2 PL?

nuno69

#155 ·

1 likes
Windows 11. Nawet notatkik jest w tym systemie zjebany. Nie zepsuty, nie zbugowany, zjebany. Dlaczego? Postaram się nagrać.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Numernabis

#156 ·

1 likes
No tak, ale windows 10 w 2025 straci wsparcie i lipa.

nuno69

#157 ·

Dla mnie wtedy jedyny sposob to MacOS, chyba że jakoś ogarnią ten Win11, ale wątpię. Najlepsza wersja Win11 to ta z wycieku pierwszego

mojsior

#158 ·

być może będzie tak jak z ósemką że wydacą jakiś 11.1 w co wątpie.

nuno69

#159 ·

No oby wydali bo to jest masakra. Ja serio nie jestem jakimś sentymentalista czy coś ale ten system nie nadaje się do poważnej pracy. Znam wiele osob ktore pracują z komputerem profesjonalnie, a nie jakieś tam studia kulturoznastwa czy coś, i każda z tych osob mowi mi że jak tylko mogę to mam się trzymać od tego systemu z daleka

nuno69

#160 ·

Z reszta jak pisalem multiwzmianki do Eletna to mialem ten wlasnie system i pamietam jak mi sie NPP wypierdzielal co chwile hehe.
Poprzednia 8 / 22 Next