Windows 11
Back to Systemy (Windows)#141 denis333 Banned
Hmm. A jak jest z exploratorem plików? Naprawili coś?
#142 zvonimirek222
naprawiają w następnej aktualizacji zbiorczej.
#143 patrykkubaszczyk Archived
mem o windows 11.
Gościu kupuje se nowiutki komputer, prubuje sobie instalnąć win.11, a tu, ten komputer nie spełnia wymagań windows 11.
takie to akcje bendą się drodzy państwa działy.
#144 Aoi
Witam
w dniu dzisiejszym zainstalowałem windows 11 i zauwarzyłem jedną wadę albo zalete zalerzy dla kogo.
Mianowicie gdy uruchomimy ustawienia skrótem windows + i
i wejdziemy w np. w aktualizacjie oraz zamkniemy okno to po wejściu ponownie w ustawienia znajdujemy się na danej zakończonej ścieszce.
Pozdrawiam
Czy instalowaliście windows 11 jako aktualizacjie czy na nie spieranym sprzencie?
Pozdrawiam
#145 pates
Patryk, akurad to jest możliwe, przynajmniej narazie.
#146 Numernabis
Dojrzałem do Windows 11, niestety będę musiał modyfikować rejestr, bo mam starszą wersję TPM.
Czy ktoś siedzi już na tak postawionej jedenastce?
Czy warto się przesiadać z dziesiątki, jak to wygląda we współpracy z NVDA?
I co istotne, czy po aktualizacji do jedenastki jest jakiś czas na powrót do starszej wersji systemu czyli Windows 10?
#147 Paulinux
Jest chyba 10 dni? Nie ma nic niedostępnego, do niektórych rzeczy będzie się trzeba przyzwyczaić/ogarnąć nowy układ, ale też aż tak dużo się nie zmieniło
#148 pajper
A ja nie wiem, czy bym to proponował, przynajmniej póki dziesiątka ma wsparcie. Oczywiście jedenastka pójdzie bez TPM po odpowiednich zmianach, ale pójdzie teraz. Skoro jest wpisane w wymaganiach, nikt nie wie, czy jakaś aktualizacja czegoś komputerom bez TPM bardzo nie popsuje, i w tym przypadku MS ma obawiam się do tego święte prawo.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#149 Numernabis
OK, dziękuję, w takim razie narazie się wstrzymam.
#150 zvonimirek222
Ja na komputerach bez TPM instalowałem jedenastki, i niestety, tutaj się zgodzę z niektórymi użytkownikami, że nowe na siłe nie idzie na stary sprzęt.
Jedenastka na niektórych starych konfiguracjach spowalnia procesor, a co zatym idzie, jest niezoptymalizowana pod starszy hardware.
#151 Numernabis
Czy pod Windows 11 działa notepad2 PL?
To znaczy czy po zaznaczeniu, aby zastąpił notatnik systemowy to zadziała i będzie on głównym notatnikiem?
Pod Windows 10 tak właśnie działa.
#152 pates
Tak, sam używam
#153 nuno69
Zupełnie ni polecam. To jest pchanie się w gips a system ten absolutnie nic nie daje, no poza odświerzeniem sobie przekleństw we wszystkich znanych człowiekowi językach
#154 Numernabis
To znaczy co masz na myśli, windows czy notepad2 PL?
#155 nuno69
Windows 11. Nawet notatkik jest w tym systemie zjebany. Nie zepsuty, nie zbugowany, zjebany. Dlaczego? Postaram się nagrać.
#156 Numernabis
No tak, ale windows 10 w 2025 straci wsparcie i lipa.
#157 nuno69
Dla mnie wtedy jedyny sposob to MacOS, chyba że jakoś ogarnią ten Win11, ale wątpię. Najlepsza wersja Win11 to ta z wycieku pierwszego
#158 mojsior
być może będzie tak jak z ósemką że wydacą jakiś 11.1 w co wątpie.
#159 nuno69
No oby wydali bo to jest masakra. Ja serio nie jestem jakimś sentymentalista czy coś ale ten system nie nadaje się do poważnej pracy. Znam wiele osob ktore pracują z komputerem profesjonalnie, a nie jakieś tam studia kulturoznastwa czy coś, i każda z tych osob mowi mi że jak tylko mogę to mam się trzymać od tego systemu z daleka
#160 nuno69
Z reszta jak pisalem multiwzmianki do Eletna to mialem ten wlasnie system i pamietam jak mi sie NPP wypierdzielal co chwile hehe.