Windows 11
Wróć do Systemy (Windows)#121 denis333 Ban
Właśnie. @nuno. Mógł byś rozwinąć? :D
#122 nuno69
Znikające randomowo opcje (pokazuj wszystkie powiadomienia w trayu), wolniejsze działanie screenreadera czy ten breadcrump bar w ustawieniach.
#123 adelcia
a czy chcac sie yzapisac, trzeba miec konto microsoft
-- (denis333):
Hej. Zapisałem się do insiderów, i będzie testowane. Powiedzcie, na co zwrócić uwagę? jakie mniej istotne, niewspomniane funkcje zostały dodane? Jakie zmiany w dostępności?
--
#124 denis333 Ban
Tak. Żeby się zapisać do programu windows insider, konto microsoftu jest wymagane.
#125 nuno69
Paradoksalnie najlepiej dzialala wersja z wycieku
#126 denis333 Ban
jestem świeżo po instalacji. Cóż. Eksplorator chodzi tu jak ociężała krowa. Co do reszty, póki co nie mam zastrzeżeń. Może poza wyjątkiem tego, że póki co obserwuję ogólnie większe zużycie cpu niż w przypadku win 10.
Nie robiłem wykresów, więc powyższe bazuje u mnie na częściej podnoszących się wiatrakach w kompie.
#127 adelcia
koleżanka zapytała sie mnie o coś takiego, czy da się wrócić z win11 na win10?
wie ktoś może?
#128 Lowca_Androidow
Ustawienia, aktualizacje i zabezpieczenia i tutaj pozycja odzyskiwanie, jest tutaj coś takiego jak wróć do poprzedniej wersji systemu.
Tak przynajmniej ejst w windows 10, prawdopodobnie jest i w 11
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#129 lukaszenka
Ale to działa tylko przez jakiś czas od instalacji kiedyś to był miesiąc, ale chyba teraz mniej.
#130 Lowca_Androidow
Tak, na samym początku było dokładnie 30 dni, teraz chyba jest 2 tygodnie albo nawet 1 tydzień.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#131 zywek
10 dni na win 11 jest
#132 adelcia
DZIEKUJE WAM JJUZ INFORMACJE PRZEKAZALAM GDZIE TRZEBA.
#133 adelcia
szkoda.
koleżańce się udało win11 z insidera zainstalować, to ja się tam wczoraj teś zalogowałam, i wyglądało to następująco.
najpierwś się z 4 godziny pobierało, a póżdniej instalowało.
na końcu miałam zrestartować komputer, to tak zrobiłam.
aktualizacja ładnie szła, aż do 91 procent, i tam się zatrzymała.
po jakiejś półgodzienie zobaczyłam informację, że mój komputer wraca do stanu poprzedniego, że cofają się zmiany.
i kiedy się w końcu uruchomił była jakaś trzecia.
więc znowu uruchomiłam pobieranie, bo niewiadomo czemu ale się znowu chciało to pobierać, i poszłam spać.
kiedy się o 7 obudziłam, już było pobrane, zainstalowane, i chciało restartu koputera.
no to się zrobiłło, ale znów było to samo, a o 10 tej znów miałam go na win10.
kiedy potem zowu zajrzałam do miejsca gdzie się pobiera pliky itp, to była informacja ze:
przy instalacji aktualizacji pojawiły się pewne problemy, ale że będą próbować znowu.
i był kod błędu, który może coś nam podpowie?:
(0x8007042b)
#134 adelcia
zajrzałam teraz do zakładky insider i tam widzę:
Your PC does not meet the minimum hardware requirements recommended for Windows 11 and there may be issues and bugs that impact your experience.
szkoda, czyli co? będę zmuszona po 3 latach kupować nowego laptopa, bo inaczej chyba nie będę mogła pobawić się win11 tka??
#135 zywek
Nie opłaca się ten system.
#136 mojsior
od poniedziałku windows 11 może być instalowany już oficjalnie.
Posiadam ten system w kanale insider i jak wcześnie na niego narzekałem że za wolny, tak teraz muszę zmienić zdanie, bo zdecydowanie przyśpieszył.
Wydaje mi się, że niektóre z wymagań microsoftu są mocno nadmuchane, bo według windowsa nie spełniam wymagań bo procesor mam za słaby,i nie mogę go zainstalować z windows update.
Co ciekawe zainstalowałem go na czysto i byłem w szoku jak responsywnie ten system działał.
Potem zrobiłem inny test, przywróciłem dziesiątkę i udałem się do insidera i jakie było moje zdziwienie, wpuściło mnie do kanału beta, choć według znaków na niebie, jeśli nie spełniam wymagań, nie powinno mnie wpuszczać.
Słyszałem, że kilka osób też miało za słabe kompy na 11 i nie wpuściło ich do insidera.
Więc to dowodzi, że coś tu jest nietak, przypuszczam, że microsoft tymi wymaganiami chce zrobić wokół tego systemu szum, bo wiadomo zakzany owoc lepiej smakuje.
Co ciekawe na centrum xp gdzieś przeczytałem, że microsoft sam podrzuca poradę jak zmusić usługę windows update aby nie sprawdzała wymagań.
Wystarczy zmiana jednego z kluczy.
Obecnie korzystam z tej windy i powiem, nie mam na co narzekać, nic się nie sypie, a nawet pewne rzeczy uległy poprawie.
#137 nuno69
A jak ZDSR? Jakośnie uśmiecha mi sętego instalować.
#138 mojsior
czasem mu się udziela nadmierna plumkanina kiedy chodzę po pasku zadań jakby jakieś pop upy wyskaiwały albo z nienacka powie ustawienia oszar roboczy choć nie mam otwartych ustawień i jak kliknę prawym przyciskiem myszy na jakiejś ikonce to meni kontekstowe jest nieczytane ale to się tylko tyczy myszki normalnie kotekst menu działa z klawisza.
Czasem o tym że meni kontekstowe się pojawi słyszę po niecałej sekundzie i w sumie nie wiem czy to u mnie sie ono tak wolno pokazue czy zd na nie tak reaguje, będę musiał zainstalować jedenache na czysto i wtedy zaobserwować
#139 nuno69
Jest problem z Microsoftowym IME, bo debile inną wersję wpuścili do insidera a inną do stabilki i chińczycy nie mogą pisać bo program nie wyjaśnia znaków.
#140 szarka
Wymagania muszą być większe, żeby napędzać sprzedaż nowych komputerów i podzespołów. wszystko jest ze sobą powiązane. Ale to tylko takie moje teorie spiskowe :)