EltenLink

Statystyki dotyczące pandemii

Wróć do Wątki archiwalne

#401 balteam

Powiedziały tak badania naukowe.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-01-10 20:10

#402 grzegorzm

Może dla tego takie dane są usuwane, ponieważ są szkodliwe i nie prawdziwe? To, że w jakimś szpitalu trafiło się kilka osób i było więcej zaszczepionych niż nie zaszczepionych to jest żaden argument, który by miał co kolwiek powiedzieć komu kolwiek a tylko wprowadza młyn na te durne nie zaszczepione łby.

2022-01-10 20:15

#403 tomecki

Taka ciekawostka. Zwolennicy szczepień twierdzą, że tvp jest gupie, bo rozgłaszają propagandę anty, a przeciwnicy, że też jest złe, bo rozgłaszają propagandę pro. Innymi słowy nie ważne jaki pogląd, przeciwnicy zawsze, ale to zawsze przyczepią się, że zwolennicy tvp się znaleźli no chyba, że sami są zwolennikami obecnej partii, wtedy piłeczka odbijana jest w stronę lewicową.

2022-01-10 20:25

#404 zywek

A, ciekawe. Ale szpital ma prawo informować o tym, że właśnie w tym szpitalu więcej na intensywnej terapii jest zaszczepionych niż nie, ale nie. bo durne szczepionkowe łby będą dalej swoje truć, że nie można siać dezinformacji.
Oczywiście nikogo nie obrażam, tylko sobie cytat przekształcam.

2022-01-10 20:27

#405 grzegorzm

No prawo ma, ponieważ prawa nie ustanawia szpital, konkretny kierownik szpitala może jednak zadecydować o usunięciu takiej informacji.

2022-01-10 20:37

#406 Numernabis

Nie Grzegorzu, na tej stronie do tej pory były umieszczane na bieżąco informacje o stanie ilościowym na oddziałach covidowych i nikomu to nie przeszkadzało, nie były to dane wrażliwe bo to były tylko dane ilościowe bez danych osobowych, a dopiero po tej ostatniej informacji przestały być te dane publikowane, a to o czymś świadczy.
Balteam, badania naukowe, czyje? Bo są również badania mówiące wręcz coś odwrotnego.

Tomecki, ale dokładnie tak samo rzecz się przedstawia wjeśli chodzi o zwolenników, zawsze będą twierdzić, że przeciwnicy nie mają racji, a przedstawiane przez nich informacje są nieprawdziwe.
Myślę, że już powiedziałem co miałem powiedzieć, przeglądając wcześniejszy przebieg dyskusji sądzę, że kontynuacja nic nie zmieni.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2022-01-10 20:37

#407 grzegorzm

Tak, świadczy to o tym, że kierownik szpitala uznał,że nie będzie takichdanych publikowane i tyle, o niczym innym, nie świadczy to, że szczepionki sązłe i tak dalej.

2022-01-10 20:39

#408 zvonimirek222

A ja nie wiem co już myśleć, bo pojawiają się sprzeczne informacje z obu stron. Selekcja informacji samych nie pomaga, a świat jest wypolaryzowany.

Student studentowi wszystko
2022-01-10 20:42

#409 grzegorzm

Czy jeżeli ja obecnie w domu rodzinnym od świąt na których byłem mam Covid i po mimo przebywania z rodziną po wykonaniu testu wirusa nie mam, moja mamazaszczepiona jedną dawką ma, ale przeszła w miarę spokojnie a mój ojczym nie zaszczepiony obecnie pod tlenem leży świadczy to o szczepionkach? Nie świadczy, ponieważ jest to wyrwane z całości jakieś kilka przypadków, to, że świadczy na kożyść szczepionek to inna sprawa bo teoretycznie tak mogło by się zdarzyć bez szczepienia.

2022-01-10 20:43

#410 magmar Konto zarchiwizowane

To dziwne, kiedyś Twoje zdanie było bardziej radykalne.

-- (zvonimirek222):
A ja nie wiem co już myśleć, bo pojawiają się sprzeczne informacje z obu stron. Selekcja informacji samych nie pomaga, a świat jest wypolaryzowany.

--

2022-01-10 22:11

#411 zvonimirek222

Radykalne radykalnymi, ale niestety widzę, dokąd zmierzamy, i o dziwo, widzę to na uczelni własnej. Zaszczepieńcy, tacy jak ja, są etykietowany i nazywani po różnemu:
Wiesz, na przykład, jestem faszystą, choć nikogo nie zmuszam do szczepień, a nawet nie myśle o szczepieniu trzecią dawką, bo jaki to ma sens?

Student studentowi wszystko
2022-01-11 15:35

#412 magmar Konto zarchiwizowane

Dlaczego faszystą? I mówię to ja, deklarowany Antyszczep, nigdy bym CIę tak nie nazwała.

2022-01-11 16:33

#413 Numernabis

Tak jak i w drugą stronę, ci co nie chcą się szczepić są wyzywani, są traktowani jak trendowaci i uważani za nieodpowiedzialnych. Traktowanie zaszczepionych w ten sposób bieze się zapewne z tej większości którzy tak piętnują niezaszczepionych. Ciekaw jestem kiedy się świat obudzi i dojdzie do wniosku, że dopóki nie będzie lekarstwa, nieopanujemy, nie dogonimy mutacji covidowych.
W Izraelu w ciągu ostatnich 24 godzin odnotowano rekordową liczbę zakażeń, 37000
https://polskatimes.pl/tak-wielu-zakazen-nie-bylo-w-izraelu-od-poczatku-pandemii/ar/c14-15991839

Ale jest progres, Polscy naukowcy zidentyfikowali wariant genetyczny, który predysponuje do ciężkiego przebiegu COVID-19

https://wiadomosci.dziennik.pl/nauka/artykuly/8330909,uniwersytet-medyczny-bialystok-covid-19.html

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2022-01-11 16:47

#414 magmar Konto zarchiwizowane

Ludzie powinni mieć WYBÓR!

2022-01-11 16:49

#415 tomecki

Owszem powinni, bo na tym polega zasadniczo wolność. Problem w tym, że jak widać te nasze wybory doprowadziły do mega rozpierdzielu w gospodarce. Przecież gdybyśmy siedzieli na czterech literach na początku, najprawdopodobniej to wszystko dawno udałoby się opanować, ale co tam. Na początku mówiło się, że cała ta hehe pandemia to wymysł firm farmaceutycznych abo i kogo innego i sporo ludzi miało wszystko gdzieś. Nagle obudziliśmy się z ręką w nocniku i jakoś dziwnie okazuje się, że nie tylko większość z nas ma ozdrowieńca wśród znajomych, ale coraz trudniej znaleźć kogoś, kto nie znałby osobiście człowieka, który nie wylądował w szpitalu z wiadomego powodu.

2022-01-11 16:57

#416 zywek

APO siedzenia na dupie przecież już dawno wszyscy ustalili, że to nic nie daje.

2022-01-11 19:55

#417 Numernabis

Około 1800 Polaków zostało zaszczepionych przeterminowaną szczepionką.
https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/8331161,szczepionki-covid-19-niemcy-grna-bawaria-biontech.html
to tak oficjalnie, bo to ktoś zauważył, a ciekawe ile takich poszło wcześniej niezauważonych.

2022-01-11 21:32

#418 magmar Konto zarchiwizowane

WYpijmy za błędy, za błędy na górze, niech wyjdą na dobre zmęczonej naturze.

2022-01-11 21:38

#419 grzegorzm

Tak, to ciekawe, w chinach daje. Oczywiście nie mówię, że u nas jest to do z realizowania, ale nie mów, że nie daje. Unas tego po prostu nie da się z robić do końca, po pierwsze bo nie mamy ludzi na górze żeby podejmowali mądre decyzje tylko podejmują podszyte polityką, po drógie, jeżeli decyzje są głupie to i ludzie nie bardzo chcą sięstosować, przynajmniej jakaś częsć gdy by widziała,że jest w tym jakaś logika to może by się stosowała, nie mówię o tych co wszelkie zasady mają w nosie.
-- (zywek):
APO siedzenia na dupie przecież już dawno wszyscy ustalili, że to nic nie daje.

--

2022-01-11 23:17

#420 misiek

A to nie wisi przypadkiem od wakacji? Coś mniej więcej wtedy obiło mi się o uszy.
-- (Numernabis):
Około 1800 Polaków zostało zaszczepionych przeterminowaną szczepionką.
https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/8331161,szczepionki-covid-19-niemcy-grna-bawaria-biontech.html
to tak oficjalnie, bo to ktoś zauważył, a ciekawe ile takich poszło wcześniej niezauważonych.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-01-12 01:15