Statystyki dotyczące pandemii
Wróć do Wątki archiwalne#421 grzegorzm
Czytanie i rozumienie nie jest chyba twoją mocnąstroną. Przecież to w Bawarii się wydarzyło a nie w polsce. Nie do czytałem,że to polacy zostali zaszczepieni.
-- (Numernabis):
Około 1800 Polaków zostało zaszczepionych przeterminowaną szczepionką.
https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/8331161,szczepionki-covid-19-niemcy-grna-bawaria-biontech.html
to tak oficjalnie, bo to ktoś zauważył, a ciekawe ile takich poszło wcześniej niezauważonych.
--
#422 djkrissu
Artykuł wyraźnie mówi, że owo białko występuje również w szczepionkach. Czytaj ze zrozumieniem a nie po łebkach.
-- (grzegorzm):
Jak byś nie zauważył białko o, którym mówisz znajduje się w samym wirusie, więc jeżeli chorujesz jest prawdopodobne, że może ono pokonać barierę krew mózg i być może mogą wystąpić problemy o których w artykule, myślę, że wypadało by to brać pod uwagę. Problem jest jeden, w szczepiionkach nie występuje to białko, występuje fragment kwasu nukleinowego mRNA, który zawiera informację o syntezie białka S
-- (djkrissu):
Pozwól drogi Grzegorzu, że przypomnę ci pewien artykół, a po jego przeczytaniu, dopiero mów o odpowiedzialności za innych w tym za bliskich. W życiu żadnego mojego bliskiego nie będę namawiać do szczepienia, a tutaj masz artykół: https://forumdlazycia.wordpress.com/2021/06/03/szczepionki-to-wielki-blad-bialko-kolczaste-jest-niebezpieczna-toksyna/
-- (grzegorzm):
I dobrze, że chce się szczepić, za pytam tak czy ktoś bierze z was odpowiedzialność za osoby z waszego blizkiego otoczenia mówiąc im jakie to szczepionki złe? Co w przypadku gdy przez was ktoś z waszych bliskich trafi pod tlen albo respirator? Jak sumienie się czuje?
--
--
--
#423 djkrissu
Dobrze napisane Magmar! że pozwolę sobie przypomnieć dowcip o myszach: Pyta mysz myszy: Szczepiłaś się już? na co ta druga odpowiada: Jeszcze nie, na razie z tego co wiem, testują na ludziach. I taka jest prawda!
-- (magmar):
Eksperymenty na ludzkim życiu to nie gra w numerki.
--
#424 djkrissu
A ile zapłacono tym, którzy je opublikowali w tej formie? Przytoczyłem wcześniej artykuł na ten temat i co? tam też wypowiada się naukowiec.
-- (balteam):
Powiedziały tak badania naukowe.
--
#425 grzegorzm
Artykół mówi w takim razie nie prawdę albo conajmniej nie precyzyjnie.
W szczepionkach mRNA przeciw COVID-19 występuje fragment kwasu nukleinowego mRNA, który zawiera informację o syntezie białka S wirusa SARS-CoV-2. W szczepionce nie znajdziemy wirusa ani jego białek.
#426 djkrissu
Niestety, ale wszystko zaczęło się od rządowego programu pt. Lot do domu! Sami wpuściliśmy coronę do kraju, pozwalając naszym na samym początku na powrót. Przecież oni nawet po wyjściu z samolotu, nie mieli robionych testów, tylko tak jak stali pojechali do domów rozsiewać zarazę! Skoro wyjechali z polski, to wramach takiego zagrożenia, niepowinni byli być wpuszczeni na teren polski. Wyjechałeś? to teraz tam siedź! Ale nie, bo trzeba było stworzyć program, lot do domu, to teraz mamy lot do grobu. :P
-- (tomecki):
Owszem powinni, bo na tym polega zasadniczo wolność. Problem w tym, że jak widać te nasze wybory doprowadziły do mega rozpierdzielu w gospodarce. Przecież gdybyśmy siedzieli na czterech literach na początku, najprawdopodobniej to wszystko dawno udałoby się opanować, ale co tam. Na początku mówiło się, że cała ta hehe pandemia to wymysł firm farmaceutycznych abo i kogo innego i sporo ludzi miało wszystko gdzieś. Nagle obudziliśmy się z ręką w nocniku i jakoś dziwnie okazuje się, że nie tylko większość z nas ma ozdrowieńca wśród znajomych, ale coraz trudniej znaleźć kogoś, kto nie znałby osobiście człowieka, który nie wylądował w szpitalu z wiadomego powodu.
--
#427 djkrissu
Radzę jeszcze raz przeczytać artykuł, ale tym razem ze zrozumieniem.
-- (grzegorzm):
W szczepionkach mRNA przeciw COVID-19 występuje fragment kwasu nukleinowego mRNA, który zawiera informację o syntezie białka S wirusa SARS-CoV-2. W szczepionce nie znajdziemy wirusa ani jego białek.
--
#428 grzegorzm
#429 grzegorzm
Radzę zapoznaćsię zeskładem szczepionek
https://szczepienia.pzh.gov.pl/wp-content/uploads/2021/09/Zestawienie-szczepionek-przeciw-COVID-19-antygeny-substancje-pomocnicze-2021.09.17.pdf
-- (djkrissu):
Radzę jeszcze raz przeczytać artykuł, ale tym razem ze zrozumieniem.
-- (grzegorzm):
--
--
#430 zywek
A ja sobie zalecam poczytanie brytyjskich rzeczy, a nie tych oszustw Polaczków.
#431 grzegorzm
Tam jest instrukcja Rna, która zmusza organizmdo wytworzeniaprzeciwciał przeciw nieszczęsnemu białku.
#432 djkrissu
Bez sensu jest takie przerzucanie się linkami, które i tak niczego nie wnoszą do sprawy. Od np do kupienia jest książka pt. Szczepienia- niebezpieczne ukrywane fakty
Autor: Sinclair Ian Również radzę po czytać
#433 grzegorzm
Przecieżwysłałem link do składu szczepionki. Czytaszsobie brytyjskie rzeczy tylko jakoś brytyjczycy są wyszczepieni w większej ilości po mimo dostępu do informacji w własnym języku.
-- (zywek):
A ja sobie zalecam poczytanie brytyjskich rzeczy, a nie tych oszustw Polaczków.
--
#434 zywek
Ta, wyszczepieni w większej ilości i znacznie więcej zakażeń mają. Nie będę o tym dyskutował. W Izraelu to samo, już czwarta dawka nadchodzi. Ja nie wiem, gdzie wy zajdziecie z tym idiotycznym szczepieniem na potęgę.
#435 grzegorzm
To jest już książka, która jest opiniami, ja tylko wysłałem link do składu szczepionek.
-- (djkrissu):
Bez sensu jest takie przerzucanie się linkami, które i tak niczego nie wnoszą do sprawy. Od np do kupienia jest książka pt. Szczepienia- niebezpieczne ukrywane fakty
--
#436 grzegorzm
Tak a ile majązgonów o ile wiem jesteśmy na jednym z pierwszych miejsc na pewno w unii.
-- (zywek):
Ta, wyszczepieni w większej ilości i znacznie więcej zakażeń mają. Nie będę o tym dyskutował. W Izraelu to samo, już czwarta dawka nadchodzi. Ja nie wiem, gdzie wy zajdziecie z tym idiotycznym szczepieniem na potęgę.
--
#437 zywek
Dobra, ja bym zamknął ten wątek. Wszyscy się zawiesili na konieczności szczepienia pięćdziesiątą dawką bo na pewno pomoże na mutację małego woza czy jak to się tam nazywa.
#438 grzegorzm
W Izraelu jest obecnie 195 tys. aktywnych przypadków zakażenia koronawirusem.
Liczba chorych na COVID-19 w szpitalach, których stan określany jest jako ciężki, wynosił we wtorek rano 247 - 25 więcej niż dzień wcześniej.
Bennett podkreślił, że system ochrony zdrowia w Izraelu ma być gotowy na jednoczesne leczenie do 4 tys. chorych na COVID-19, mimo że prognozy mówią, że liczba zakażonych przebywających jednocześnie w szpitalach nie przekroczy 2,5 tys.
My mamy w szpitalach ile? 20 tysięcy?
#439 grzegorzm
To nie chodzi o szczepienie się kolejną dawką, tylko o spojżenie na ilośś tak jak w izraelu, ile jest zgonów, ile w szpitalach.
-- (zywek):
Dobra, ja bym zamknął ten wątek. Wszyscy się zawiesili na konieczności szczepienia pięćdziesiątą dawką bo na pewno pomoże na mutację małego woza czy jak to się tam nazywa.
--
#440 djkrissu
A czy wspomniano w tym składzie o metalach znajdujących się w takich szczepionkach jak: kadm, ołów, rtęć, aluminium i arsen Zwłaszcza arsen? że o innych nawet nie wspomnę?
-- (grzegorzm):
To jest już książka, która jest opiniami, ja tylko wysłałem link do składu szczepionek.
-- (djkrissu):
--
--