Cześć, dołączam się do posiadaczy mikrofonów binauralnych. Właśnie zakupiłam Roland CS-10EM. Widziałam je, są fajne i lekkie. Więc si okarze wszystko w dłużezej praktyce. Będę dawać znać. Do kolejnego wpisu.
A czy ktoś próbował podłączyć Senheisery do czegoś innego, niż urządzenia Apple'a albo odwrotnie, jakieś inne binauralne pod Iphona? Jeśli tak, to jak to chodziło, odsłuch na żywo był? Pojawiły się jakieś inne, zależne typowo od sprzętu niespodzianki?
Próbował i nie działa. W ogóle nie jest to to wykrywane przez Androidy i chyba przez Windę też. W każdym razie najważniejsze chyba jest to, że Sennheiser oficjalnie zakończył wsparcie dla tego czegoś więc jeśli okarze się, że z jakichś powodów na nowych IOs nie działa, zostaniesz z ręką w nocniku. Z drugiej strony trzy stówki to na prawdę niedużo. Trzeba się zastanowić, czy gra jest warta świeczki w razie czego.
Nie znam takiej przejściówki, chociaż słyszałem, że takowe są więc nie widzę powodó, dla których miałoby to nie działać., elektret to elektret. Wystarczy mu pięć volt, jack stereo i przyzwoite wzmocnienie.
Takie standardowe przejściówki z reguły mają jednego jacka na słuchawki i mikrofon. W takim przypadku masz stereofoniczne wyjście słuchawkowe i mono mikrofon.
Może nie. Jeśli Rolandy mają osobną wtyczkę do słuchawek i do mikrofonów, a kontakty mikrofonowej połączą się z tymi kontaktami gniazda przejściówki do których normalnie podłączamy słuchawki. Jeśli Iphone to wykryje.