Nagrywamy

Mikrofony binauralne

Założony przez papierek 360 wpisów ostatni wpis 4 miesiące temu Strona 14 z 18

Jaka była jakość dźwięku? Do jakiego formatu nagrywałeś?

#262 1 polubienie

jakość dźwięku całkiem dobra, nagrywałem do wave
po co mi sygnatura?

@Nuno69 od sennheisera to kapsóły jeszcze mają mikrofony firmy Soundman

Ale popatrz na ich kabelki. Za tą cenę, dzięki.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

No, Nuno tylko pytał o inne sennheisera. Fakt, że kable mają raczej mierne.

Ja bym je kupił tylko pod warunkiem, że znam osobę, która może je wymienić na leprze. Ale cena jest o te chociaż 400 zł za wysoka przez kabel
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Panie i panowie, kolejna firma, która bawi się w robienie binauralków.
Lom audio, a mikrofony nazywają się Uši lub, Uši pro w zależności od wersji.
Uwaga!
To nie jest pistolet maszynowy uzi, tylko para mikrofonów elektretowych. :)
Ze specyfikacji wynika, że są robione na kapsułkach primo i chyba panasonica też, w zależności od modelu.
Ceny podane są bez podatku i są trochę wyższe w porównaniu z mic booster, nawet, gdy są przedstawione w Euro.
Łatwiejszy może być do nich dostęp, bo chyba wysyłają mikrofony ze Słowacji.
Pozdrawiam

A ja w końcu zdecydowałem się na zakup mikrofonów DPA 4060-OL-C-B03 Mini Omni-Directional Microphones. Znajomy w sierpniu przyjeżdża z Ameryki i mi je przywiezie....

Uuu, no to grubo. Też mam te mikrofony i są na prawdę ok, chociaż prawdę mówiąc od ładnych paru lat ich nie używam. Leżą i czekają na lepsze jutro.

Jak te DPA wyglądają?
Mają odsłuch czy są takie jak soundmany

Jak wygląda taka kapsułka? Czy tak jak okmy?

Taka zwykła kapsułka nawet bez uchwytów na ucho, przy najmniej w moim przypadku. ponoć teraz coś tam dodają, bo tak w ogóle to są zwyczajnie małe mikrofoniki do różnych zastosowań włącznie z tym, że da się je do niektórych bezprzewodowych systemów wykorzystać.

Uuuuuu, ależ pojechaał. Ponad 2 koła cena jak sobie teraz spojrzałem.

Tomecki, a widziałeś kiedyś wersje 4081 albo 4099? Czym to się różni w praktyce?

Widziałem 4099. To są takie bardzo cienkie paluszki.

A jakość bardzo się różni? Powiedz mi proszę, czy tych 4060 da się używać na zasadzie słuchawek?

Nie da się. To są tylko mikrofony.

Tomecki, źle się wyraziłem. Czy da się je włożyć do uszu jak modele Soundman Okm?

U mnie w zestawie nie było nic do wkładania do uszu. Nie wiem czy nie robią teraz czegoś z takimi zaczepami, ale nie obserwuję ich od lat paru.

Jest kilka dodatkowych przystawek, z których chętnie skorzystam. Okm.y też nie miały przystawek i trzymałem je luzem w uszach. Chodzi mi o coś takiego.