Nagrywamy

Mikrofony binauralne

Started by papierek 360 posts last post 4 months ago Page 13 of 18

Mógłby ktoś pokazać nagranie robione tym samym sprzętem i w tych samych warunkach przy użyciu mikrofonów: Soundman i Roland?

Graco, tak akrylowe, wypełniające cały kanał słuchowy.

Cześć, dołączam się do posiadaczy mikrofonów binauralnych. Właśnie zakupiłam Roland CS-10EM. Widziałam je, są fajne i lekkie. Więc si okarze wszystko w dłużezej praktyce. Będę dawać znać. Do kolejnego wpisu.

A czy ktoś próbował podłączyć Senheisery do czegoś innego, niż urządzenia Apple'a albo odwrotnie, jakieś inne binauralne pod Iphona? Jeśli tak, to jak to chodziło, odsłuch na żywo był? Pojawiły się jakieś inne, zależne typowo od sprzętu niespodzianki?

A co sądzicie o Senheiserach Ambeo Smart Headset? Warto to to kupić?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Ludzie chwalą te Senheisery, Kazek ma, Piciok ma i obu się podobają.

jak masz iphonea, najlepszy zakup.
po co mi sygnatura?

Moje pytanie nadal pozostaje otwarte. :)

Nie da się podpiąć Rolandów pod urządzenia Apple, tylko Sonheisery, bo na lighnight są. Tamte mają 2 kable jack, a iPhone ma jedno wejście ino.

#250 Edited

No dobrze, ale czy ktoś próbował to robić, korzystając z przejściówki?

Próbował i nie działa. W ogóle nie jest to to wykrywane przez Androidy i chyba przez Windę też. W każdym razie najważniejsze chyba jest to, że Sennheiser oficjalnie zakończył wsparcie dla tego czegoś więc jeśli okarze się, że z jakichś powodów na nowych IOs nie działa, zostaniesz z ręką w nocniku. Z drugiej strony trzy stówki to na prawdę niedużo. Trzeba się zastanowić, czy gra jest warta świeczki w razie czego.

A coś innego od Sanheisera?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

A jest cokolwiek?

A w drugą stronę, czyli np. Rolandy do Iphone'a przez przejściówkę?

Nie znam takiej przejściówki, chociaż słyszałem, że takowe są więc nie widzę powodó, dla których miałoby to nie działać., elektret to elektret. Wystarczy mu pięć volt, jack stereo i przyzwoite wzmocnienie.

Są przejściówki jack-lightning, ale wiesz... No po prostu nie wiem, Iphone może mieć jakieś sapy albo co...

Takie standardowe przejściówki z reguły mają jednego jacka na słuchawki i mikrofon. W takim przypadku masz stereofoniczne wyjście słuchawkowe i mono mikrofon.

Czyli lypka?

Może nie. Jeśli Rolandy mają osobną wtyczkę do słuchawek i do mikrofonów, a kontakty mikrofonowej połączą się z tymi kontaktami gniazda przejściówki do których normalnie podłączamy słuchawki. Jeśli Iphone to wykryje.

hem. Ja na bank do androida, podłączałem majki binauralne używając karty dźwiękowej na usb C za 50 zł.
po co mi sygnatura?