ja zdecydowanie polecam acera laptopy się nie psują mam już drugiego
Po pierwsze, bo mam taką okazję, po drugię zdecydowanie łatwiejsza wymiana ewentualnych części, po trzecie zdecydowanie lepsza zintegrowana karta dźwiękowa z osobnym wejściem mikrofonowym etc.
--Cytat (pates):
Czemu
--Koniec cytatu
--Cytat (pates):
Czemu
--Koniec cytatu
Tak, ale mamy wybór, możemy sobie sami wybraćpłytęgłówną,samidecydujemy o bebechach.
Widzisz, przez pośpiech całkiem zapomniałem zobaczyć jego tył. Takto bym napisał jak sprawa wygląda. W każdym razie jeszcze nie jest do końca złorzony, ale brakuje tylko dysku ssd i zewnętrznej karty dźwiękowej.
--Cytat (daszekmdn):
Oj, już nawet w stacjonarkach tych nowych chyba różnie z kartami bywa.
--Koniec cytatu
--Cytat (daszekmdn):
Oj, już nawet w stacjonarkach tych nowych chyba różnie z kartami bywa.
--Koniec cytatu
Siema. Najpierw takie pytanie. Czy warto laptopy kupować w media expert, czy wystrzegać się tego sklepu? Co do sprzętu. Patrzę tu bardziej na gamingowe gdzieś do 5000. Dali mi kilka sprzętów. Jest tam jeden gamingowy Pavilion, ale czy dalej piekarniki, czy już coś w tej klasie poprawili. Tu zwracam bardziej jeszcze uwagę na mikrofon. Czy gdzieś właśnie do tych 5 koła nie brać żadnego gamingowego Inspirona? Parametry w tych wszystkich w miare podobne. Nie wiem, jak to będzie z puźniejszymi terminami. Napewno w ciągu tego tygodnia, a nawet hyba tego miesiąca nic z tego nie ruszę. Szczekam na dofinansowanie. Nie zdziwię się, jak ten przedział będzie za wielki i będę musiał później szukać gdzieś koło 4 koła, ale narazie chcę spojżeć do tej ceny.
Mediaexpert jest w porządku. Od jakichś pięciu lat zaopatruję się tam w sprzęt i jak do tej pory zero problemu. I powiedzcie mi czego wy tak właściwie chcecie od Xkomu? Mają pełno sprzętu, w tym takiego gdzie nigdzie indziej nie znajdziesz. Graco, mam nadzieję że korzystałeś z tego sklepu i masz obiektywną opinię, bo to co ci Patesik powiedział to średnio interesuje kogokolwiek.
--Cytat (johnson):
Siema. Najpierw takie pytanie. Czy warto laptopy kupować w media expert, czy wystrzegać się tego sklepu? Co do sprzętu. Patrzę tu bardziej na gamingowe gdzieś do 5000. Dali mi kilka sprzętów. Jest tam jeden gamingowy Pavilion, ale czy dalej piekarniki, czy już coś w tej klasie poprawili. Tu zwracam bardziej jeszcze uwagę na mikrofon. Czy gdzieś właśnie do tych 5 koła nie brać żadnego gamingowego Inspirona? Parametry w tych wszystkich w miare podobne. Nie wiem, jak to będzie z puźniejszymi terminami. Napewno w ciągu tego tygodnia, a nawet hyba tego miesiąca nic z tego nie ruszę. Szczekam na dofinansowanie. Nie zdziwię się, jak ten przedział będzie za wielki i będę musiał później szukać gdzieś koło 4 koła, ale narazie chcę spojżeć do tej ceny.
--Koniec cytatu
--Cytat (johnson):
--Koniec cytatu
Łysy tak to nie Patesik. Korzystałem z tego sklepu, i mam o nich złe zdanie.
Ale o tym to kiedy indziej, bo teraz idę spać i mi sięnie chce pisać.
Ale o tym to kiedy indziej, bo teraz idę spać i mi sięnie chce pisać.
Ja również korzystałem z x-komu, i w sumie to zawsze najszybciej realizowali zamówienia biorąc pod uwagę wszystkie sklepy, w których miałem przyjemność kupować. Chociaż z sklepami typu euro rtv czy media ekspert też nie powinno być jakichś większych problemów.
Za te pieniądze to złorzysz sobie peceta z i7 i 16 gb ram. To najlepszy wybór w tej cenie.
--Cytat (pates):
Poleci ktoś dobry sprzęt z minimum i5, 8gb ram i chociaż 512 ssd do 4000 zł?
--Koniec cytatu
--Cytat (pates):
Poleci ktoś dobry sprzęt z minimum i5, 8gb ram i chociaż 512 ssd do 4000 zł?
--Koniec cytatu
Lysy. Nie każdy chce peceta. Skoro gościu pyta o laptopa, to ja polecę w tej cenie w segmencie biznesowym lenovo thinkpad e-590, ewentualnie któryś dell inspiron ale z seri 3000, broń boże seria 5, bo w serii 5000 X projektantowi nie bardzo chciało się przykładać do kwestii chłodzenia.
Ja bym jeszcze przychylnie spojrzał na te huaweiowe matebooki. W cenie do 4000 to napewno coś sensownego znajdziesz. A sprzęty ponoć są solidnie wykonane, cienkie, i starczą na lata użytkowania.
Coś o tym wiem, bo widziałem u kumpla, z tym, że on miał jakiegoś rozbudowanego mateboooka za ok 5 kafli.
Ja bym jeszcze przychylnie spojrzał na te huaweiowe matebooki. W cenie do 4000 to napewno coś sensownego znajdziesz. A sprzęty ponoć są solidnie wykonane, cienkie, i starczą na lata użytkowania.
Coś o tym wiem, bo widziałem u kumpla, z tym, że on miał jakiegoś rozbudowanego mateboooka za ok 5 kafli.
Tak tak, szuka koniecznie laptopa. Muszę się rozejżeć, raczej coś od della albo właśnie huawei
Nie było napisane, że chodzi o laptopa, w każdym razie teraz na Windowsie jeśli chodzi o laptopy wybrał bym tylko Hujawaya, nawet któregoś z tych średniaków Matebook d.
--Cytat (denis333):
Lysy. Nie każdy chce peceta. Skoro gościu pyta o laptopa, to ja polecę w tej cenie w segmencie biznesowym lenovo thinkpad e-590, ewentualnie któryś dell inspiron ale z seri 3000, broń boże seria 5, bo w serii 5000 X projektantowi nie bardzo chciało się przykładać do kwestii chłodzenia.
--Koniec cytatu
--Cytat (denis333):
--Koniec cytatu