Forum

zakup komputera

!Archiwum

Poprzednia 12 / 26 Następna

denis333

#221 ·

Ee tam. Lenovo seria thinkpad to nadal dobry wybór. Bo te laptopy przede wszystkim są trwałe.

pates

#222 ·

Ale thingpady czy huawei
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

denis333

#223 ·

No mówię o thinkpadach.

zywek

#224 ·

huawei ma chyba dysk nvme, więc szybszy

misiek

#225 ·

Przez adekwatną cenę do jakości i przy okazji fajny wygląd. Nie są paskudne i drogie jak Delle, a oferują to samo. Popatrz jeszcze na ofertę Asusa.
--Cytat (pates):
Czemu?

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

pates

#228 ·

Podobno elegancki, aluminiowy

misiek

#229 ·

Jak ci się podoba to kupuj.
--Cytat (pates):
Podobno elegancki, aluminiowy

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

pates

#231 ·

Powiedzcie, czy ten lenovo ma wymienny akumulator?

denis333

#232 ·

Dzisiaj mało który komputer ma wymienny akumulator. Tzn w każdym można oczywiście baterię wymienić, ale trzeba dostać się do środka ;)

pates

#233 ·

Wiesz chyba, o co mi chodzi. Chcę mieć z wyciągalną baterią, bo jak siedzę w domu to ją wypinam i odkładam, laptop pracuje na prądzie

denis333

#234 ·

Oo panie. To o takie komputery to teraz trudno. To nie te czasy.
Obecne sprzęty mają mechanizmy chroniące przed przeładowaniem, więc nie powinieneś mieć problemów gdy będziesz używać na prądzie z włożoną baterią.

pates

#235 ·

Denisie, mógłbyś zajżeć gdzieś i sprawdzić, czy ten lenovo ma tą baterię wyjmowalną?

denis333

#236 ·

Z tego co sprawdzałem nie ma.
ak jak mówiłem. Ciężko ci będzie znaleźć obecnie coś godnego uwagi z wyjmowalną baterią.

pates

#237 ·

Naprawdę zależy mi na tym, żeby sprzęt miał tą baterię wyciągalną. Jeśli byś coś znalazł, prosił bym jak najszybciej, to chętnie sprawdzę.

denis333

#238 ·

Chłopie. Coś ty się tak uparł na tą wymienialną baterię? Tłumaczę ci, że dzisiejsze komputery mają zabezpieczenia przed przeładowaniem, więc nawet jak komputer chodzi z baterią x czasu podłączony na zasilaniu to teorettycznie nic mu się nie dzieje.
Dzisiaj wszystko nowe co się rusza ma raczej baterie wsadzoną pod obudowę. Wyjątek stanowią chyba któreś delle latitude, ale to stosunkowo stare konstrukcje i nie bardzo mam pojęcie, które.

pates

#239 ·

Teoretycznie, no właśnie. Muszę mieć baterię wymienną poprostu. Jak będę chciał wymienić to starczy wyciągnąć starą i wsadzić nową bez zbędnego grzebania pod obudową

denis333

#240 ·

Panie. Ale takich sprzętów już raczej nie znajdziesz. A jeśli, to są to modele trzyletnie, albo jakieś leżaki magazynowe.
Jak będziesz dbał o baterię to nie będziesz musiał niczego wymieniać. taka prawda.
Poprzednia 12 / 26 Następna