Forum

zakup komputera

!Archiwum

Previous 11 / 26 Next

mucha

#201 ·

ja zdecydowanie polecam acera laptopy się nie psują mam już drugiego

misiek

#202 ·

Ja czekam jeszcze kilka miesięcy i z powrotem przerzucam się na stacjonarkę.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

pates

#203 ·

Czemu
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

misiek

#204 ·

Po pierwsze, bo mam taką okazję, po drugię zdecydowanie łatwiejsza wymiana ewentualnych części, po trzecie zdecydowanie lepsza zintegrowana karta dźwiękowa z osobnym wejściem mikrofonowym etc.
--Cytat (pates):
Czemu

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

daszekmdn

#205 ·

Oj, już nawet w stacjonarkach tych nowych chyba różnie z kartami bywa.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Lowca_Androidow

#206 ·

Tak, ale mamy wybór, możemy sobie sami wybraćpłytęgłówną,samidecydujemy o bebechach.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

misiek

#207 ·

Widzisz, przez pośpiech całkiem zapomniałem zobaczyć jego tył. Takto bym napisał jak sprawa wygląda. W każdym razie jeszcze nie jest do końca złorzony, ale brakuje tylko dysku ssd i zewnętrznej karty dźwiękowej.
--Cytat (daszekmdn):
Oj, już nawet w stacjonarkach tych nowych chyba różnie z kartami bywa.

--Koniec cytatu

johnson

#208 ·

Siema. Najpierw takie pytanie. Czy warto laptopy kupować w media expert, czy wystrzegać się tego sklepu? Co do sprzętu. Patrzę tu bardziej na gamingowe gdzieś do 5000. Dali mi kilka sprzętów. Jest tam jeden gamingowy Pavilion, ale czy dalej piekarniki, czy już coś w tej klasie poprawili. Tu zwracam bardziej jeszcze uwagę na mikrofon. Czy gdzieś właśnie do tych 5 koła nie brać żadnego gamingowego Inspirona? Parametry w tych wszystkich w miare podobne. Nie wiem, jak to będzie z puźniejszymi terminami. Napewno w ciągu tego tygodnia, a nawet hyba tego miesiąca nic z tego nie ruszę. Szczekam na dofinansowanie. Nie zdziwię się, jak ten przedział będzie za wielki i będę musiał później szukać gdzieś koło 4 koła, ale narazie chcę spojżeć do tej ceny.

DJGraco

#209 ·

Ja nie mam zarzutu do media Expert. Jak już to wystrzegaj się X-Comu.

misiek

#210 ·

Mediaexpert jest w porządku. Od jakichś pięciu lat zaopatruję się tam w sprzęt i jak do tej pory zero problemu. I powiedzcie mi czego wy tak właściwie chcecie od Xkomu? Mają pełno sprzętu, w tym takiego gdzie nigdzie indziej nie znajdziesz. Graco, mam nadzieję że korzystałeś z tego sklepu i masz obiektywną opinię, bo to co ci Patesik powiedział to średnio interesuje kogokolwiek.
--Cytat (johnson):
Siema. Najpierw takie pytanie. Czy warto laptopy kupować w media expert, czy wystrzegać się tego sklepu? Co do sprzętu. Patrzę tu bardziej na gamingowe gdzieś do 5000. Dali mi kilka sprzętów. Jest tam jeden gamingowy Pavilion, ale czy dalej piekarniki, czy już coś w tej klasie poprawili. Tu zwracam bardziej jeszcze uwagę na mikrofon. Czy gdzieś właśnie do tych 5 koła nie brać żadnego gamingowego Inspirona? Parametry w tych wszystkich w miare podobne. Nie wiem, jak to będzie z puźniejszymi terminami. Napewno w ciągu tego tygodnia, a nawet hyba tego miesiąca nic z tego nie ruszę. Szczekam na dofinansowanie. Nie zdziwię się, jak ten przedział będzie za wielki i będę musiał później szukać gdzieś koło 4 koła, ale narazie chcę spojżeć do tej ceny.

--Koniec cytatu

DJGraco

#211 ·

Łysy tak to nie Patesik. Korzystałem z tego sklepu, i mam o nich złe zdanie.
Ale o tym to kiedy indziej, bo teraz idę spać i mi sięnie chce pisać.

denis333

#212 ·

Ja również korzystałem z x-komu, i w sumie to zawsze najszybciej realizowali zamówienia biorąc pod uwagę wszystkie sklepy, w których miałem przyjemność kupować. Chociaż z sklepami typu euro rtv czy media ekspert też nie powinno być jakichś większych problemów.

johnson

#213 ·

A co w kwesti mikrofonów w nowszych delach, gdzieś od 4 koła.

pates

#214 ·

Poleci ktoś dobry sprzęt z minimum i5, 8gb ram i chociaż 512 ssd do 4000 zł?

misiek

#215 ·

Za te pieniądze to złorzysz sobie peceta z i7 i 16 gb ram. To najlepszy wybór w tej cenie.
--Cytat (pates):
Poleci ktoś dobry sprzęt z minimum i5, 8gb ram i chociaż 512 ssd do 4000 zł?

--Koniec cytatu

denis333

#216 ·

Lysy. Nie każdy chce peceta. Skoro gościu pyta o laptopa, to ja polecę w tej cenie w segmencie biznesowym lenovo thinkpad e-590, ewentualnie któryś dell inspiron ale z seri 3000, broń boże seria 5, bo w serii 5000 X projektantowi nie bardzo chciało się przykładać do kwestii chłodzenia.
Ja bym jeszcze przychylnie spojrzał na te huaweiowe matebooki. W cenie do 4000 to napewno coś sensownego znajdziesz. A sprzęty ponoć są solidnie wykonane, cienkie, i starczą na lata użytkowania.
Coś o tym wiem, bo widziałem u kumpla, z tym, że on miał jakiegoś rozbudowanego mateboooka za ok 5 kafli.

DJGraco

#217 ·

Ja do szkoły mam Matebooka 14 cali i jest zarombisty. Tyle tylko powiem.

pates

#218 ·

Tak tak, szuka koniecznie laptopa. Muszę się rozejżeć, raczej coś od della albo właśnie huawei

misiek

#219 ·

Nie było napisane, że chodzi o laptopa, w każdym razie teraz na Windowsie jeśli chodzi o laptopy wybrał bym tylko Hujawaya, nawet któregoś z tych średniaków Matebook d.
--Cytat (denis333):
Lysy. Nie każdy chce peceta. Skoro gościu pyta o laptopa, to ja polecę w tej cenie w segmencie biznesowym lenovo thinkpad e-590, ewentualnie któryś dell inspiron ale z seri 3000, broń boże seria 5, bo w serii 5000 X projektantowi nie bardzo chciało się przykładać do kwestii chłodzenia.
Ja bym jeszcze przychylnie spojrzał na te huaweiowe matebooki. W cenie do 4000 to napewno coś sensownego znajdziesz. A sprzęty ponoć są solidnie wykonane, cienkie, i starczą na lata użytkowania.
Coś o tym wiem, bo widziałem u kumpla, z tym, że on miał jakiegoś rozbudowanego mateboooka za ok 5 kafli.

--Koniec cytatu

pates

#220 ·

Czemu?
Previous 11 / 26 Next