Poznani Eltenowicze - kim dla was są?
Back to Integracja Eltenowiczów#61 Monte
Oj, dobra, chyba się niezrozumiałyśmy.
#62 Tygrysica
Cieszę się, że poznałam tutaj kilka osób, z którymi mogę grać w gry językowe. Te wszystkie nasze krówki, przeku....lce, krasnale i inne są cudowne i trudno jest mi sobie dzisiaj wyobrazić bez nich życie.
#63 lwica
Na pewno kilka osób, które tu poznałam mogę nazwać przyjaciółmi. :)
Zawarłam też wiele nieco dalszych, acz równie wartościowych znajomości. :)
#64 Tygrysica
No i tutaj, dzięki naszemu adminowi i kilkunastu innym osobom, mogę spełnić swoje wielkie marzenie gry w RPG.
#65 lwica
AA, i wiele się nauczyłam, np. poruszając się z osobami, które nie widzą, i patrząc, jak radzą sobie z różnymi trudnościami. :)
#66 Zuzler
O, właśnie, RPG. Gdyby nie RPG, to również nie poznałabym nijak kilkorga obecnych, acz wiadomo, że granie w gry to nie to samo, co prawdziwa rozmowa.
#67 lwica
CHyba zaczynam powoli żałować, że nigdy nie udało mi się być na tym RPG, bo wszyscy którzy tam są bardzo sobie to chwalą.
#68 Tygrysica
No nie to samo, ale też się można poznać.
#69 Monia01
Nie wiem, czy to na ten wątek, bo to raczej dotyczy samego programu a nie Eltenowiczów, ale dla mnie ten program jest też po prostu ogromną bazą wiedzy i gdybym chciałazapytać o coś bardziej... no, na przykład jak wyczyścić toaletę, to zrobiłabym to tutaj. Myślę, że dostałabym wyczerpującą odpowiedź
🇺🇦 🇵🇱
#70 Tygrysica
Myślę tak samo. Mało tego jest to mozliwe też dlatego, ze tutaj jest dużo osób otwartych i cała otoczka sprawia, że łatwiej o coś zapytać.
#71 lwica
Zgadzam się z Tobą, dowiedziałam się tu wielu interesujących rzeczy. NIgdy nie przyszło by mi do głowy, żeby pytać kogoś o niektóre z nich lub jakoś zgłębiać wiedzę na ich temat.
#72 Zuzler
Ja go za to niesamowicie cenię i bardzo, ale to bardzo nie chciałabym, właśnie z tej przyczyny, żeby projekt upadł. Przecież to taka wspaniała baza wiedzy!
#73 lwica
Co więcej niektórzy ludzie są chętni by dzielić się tą wiedzą szerzej, w sensie nie tylko w wątkach, ale też podczas rozmów, to może pomagać w zawieraniu relacji. :)
#74 Tygrysica
Ze względu na osoby, które tu poznałam i na umiejętności, które zdobyłam, właśnie tu, bardzo przyłączam się głosu Zuzy. Niech elten trwa i ma się dobrze.
#75 Monte
A wiecie, macie sporo racji. W moim najbliższym otoczeniu mam raczej osoby widzące, a na takim Eltenie i nie tylko na Eltenie można pytać ludzi jak po niewidomemu radzić sobie z tym, czy z tamtym albo gdzie można znaleźć jakąś rzecz, która będzie nam przydatna. Ostatnio kolega na konferencjach pytał mnie i nie tylko mnie jakie rzeczy są potrzebne do mieszkania samodzielnie. Poza tym udało mi się znaleźć, dzięki użytkownikom Eltena kilka ciekawych książek i muzyki.
#76 mojsior
no to z eltenowiczów to poznałem użytkowniczkę iskierka dokładnie w zeszłe wakacje, która to okazała się bardzo ciekawą osobą, która zaciekawiła mnie swoją miłością do kamieni szlachetnych, a poza tym jest bardzo uprzejma i poznanie jej uświadomiło mi, że pasje można mieć naprawdę różne.
Dalej jest patrykuss12 którego znałem z ośrodka w dombrowie górniczej.
Jest fajnym kolesiem, dzięki mnie dał się wciągnąć w fascynujący mnie świat gier, bo zawsze w informatycznej pracowni musiał pan mojsior zainstalować entombeda czy inne rzeczy pokroju shanka na kilku komputerach.
Ogólnie fajnie się gadało nam na przerwach.
Dalej to jest lukasz i tam jakieś cyferki sory nie pamiętam, w każdym razie chodzi o łukasza połecia.
Znam go z tego samego ośrodka.
Mnie fascynowała niegdyś jego miłość do radia i radiowych jingli, już nie wspomnę o słuchaniu w gimnazjum głupich piosenek z cyklu pan dj łysy i tym podobne, nie powiem by był moim jakimś tam wielkim kumplem, no ale pogadać z nim można bylo fajnie.
Dalej jest juliada przynajmniej z takiego nicka tu ją kojarzę chodzi mi o Julie dzierżek, i to była osoba, której nigdy nie zapomnę.
Nie zapomnę tego ile przy niej się pośmiałem, tego, że próbowała mnie szkolić grania na klawiszach, tego że próbowała mnie zarazić muzyką klubową i wiele wiele fajnych wspomnień jej zawdzięczam.
Niestety to chyba wszyscy których spotkał na swojej drodze z eltenowiczów,.
Mam jednak też kontakt z paroma eltenowiczami, z którymi się nigdy w realu nie zobaczyłem.
Napewno jest to nuno, z którym znajomość jest dla mnie czymś bardzo fajnym, bo jest to osoba inteligentna która na sporo rzeczy potrafi znaleść dobrą receptę i wytłumaczenie, dzięki niemu poznałem rynek oprogramowania chińskiego i używam czytnika ekraniu zdsr którego nie zamienię na żaden inny.
Lubię z nim pogadać i jakoś tak mi się lepiej robi.
No i warto wspomnieć o paulinux, z którą można fajnie pogadać, djgraco violinist, dash, co dużo rzec spoko ludzie i tyle w temacie.
#77 misiek
Dj łysy, gdzież ja kiedyś miałem mózg.
#78 mojsior
haha jak se o tym prztpomnę teraz to mnie aż skręca że też komuś chciało się takie przeróbki robić co ten ktoś miał w muzgu dobra ale nie robię już oftopu
#79 wojtas
Jest na eltenie dużo moich bliższych, lub dalszych znajomych, jednak żadnego z nicch nie poznałem bezpośrednio tu, większośćć na jakichś teamtalkach, albo w rl w Laskach, czy innym niewidomym spędzie, którym był na przykład turnus w Klimczoku
#80 skrzypenka
Hmmm, większość ludzi znałam już przed powstaniem eltena, ale tutaj zawiązałam nowe, zagraniczne znajomości i zacieśniłam stare. Odnowiłam też kontakty, z tymi, z którymi się długo nie kontaktowałam.