EltenLink

Rockbox jak to zainstalować?

Back to Software

#21 misiek

Wiesz co, jest to całkiem możliwe, bo w rockboxie szukałem zmiany syntezy, bo na pewno była taka możliwość. Szukałem m.in w systemie i może przypadkowo to oznaczyłem. Tylko teraz mi w ogóle nie gada. Masz jakiś pomysł, czy bez oka się nie obejdzie?
-- (pates):
Może ma ukryty dysk usb? Ustawienia ogulne system ukryj dysk usb

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-10-31 04:03

#22 pates

Sprawdzę ci, jak to się powinno robić. Pytanie tylko czy masz włączoną listę ostatnich zakładek i jaka wersja rb

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2020-10-31 19:45

#23 misiek

Dobra, miałeś rację. Clip już odblokowany i wiem chyba w czym tkwi problem braku syntezy mianowicie, wygląda na to że głosy się nie ładują/ pobierają nie wiem. Przy wyborze głosu mam komunikat czekaj na silnik i tak cały czas. Czy cokolwiek się pobiera nie mam pojęcia. Jak wcisnę esc to niby mogę wybrać głos i inne ustawienia, ale finalnie przy instalacji jest komunikat przetwarzanie tak niepomyślne, cokolwiek to znaczy.
-- (pates):
Sprawdzę ci, jak to się powinno robić. Pytanie tylko czy masz włączoną listę ostatnich zakładek i jaka wersja rb

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-10-31 20:15

#24 pates

Aleinstalujesz stable, betę czy co?

2020-10-31 21:09

#25 misiek

Stable.
-- (pates):
Aleinstalujesz stable, betę czy co?

--

2020-10-31 22:16

#26 pates

Spróbuj prerelease

2020-10-31 23:20

#27 misiek

Tam to już w ogóle jest komunikat coś w stylu brak aktywnych głosów. Już po modyfikacjach z plikami ze starego Rb jakoś sobie poradziłem i w reszcie gada po polsku, ale dalej jest coś nie tak: primo, w bibliotece muzyki nie widzę wyszukiwania po utworach, albumach etc. Jestem pewien na 100, że to się dało zrobić i nawigować po tym normalnie. Secundo: dlaczego gdy wejdę w equalizer i w presety nie można ich ustawiać, ani przeglądać? Tak jakby w ogóle nie chciał w to wejść. Tertio: jak zmienić syntezator mowy? Do menu głosowego podobnie jak do presetów eq nie chce wejść.
-- (pates):
Spróbuj prerelease

--

2020-11-01 02:48

#28 pates

1. Najpierw załaduj bibliotekę z ustawień ogulne/biblioteka.
2. Ustawienia/ogulne/głos/mówione foldery i pliki.
3. Ogulne/głos

2020-11-01 12:16

#29 misiek

Tak właśnie zrobiłem.
-- (pates):
1. Najpierw załaduj bibliotekę z ustawień ogulne/biblioteka.
2. Ustawienia/ogulne/głos/mówione foldery i pliki.
3. Ogulne/głos

--

2020-11-01 18:51

#30 pates

No to może niekompatybilny plik /.voice z wersją rb?

2020-11-01 18:55

#31 misiek

Udało mi się wszystko zrobić tylko przerzucając pliki ze starego Rockboxa, którego gdzieś na dysku znalazłem. Co się okazało, nawet equalizer się nie wgrał w raz z rb i trzeba było przerzucić cały folder ze starszej wersji. Pókico chyba wszystko działa, po za tą nieszczęsną biblioteką. W każdym razie gdybym nie miał starego Rb byłbym w ciemnej dupci. Instalacja tego to dramat i to dosłownie.

2020-11-01 18:55

#32 pates

Ja mam gdzieś rb betę z 2019 31/12, ale na uceglonym clipie. Nie wiem czy da się go odratować

2020-11-01 18:56

#33 misiek

A skąd ja mam wiedzieć o jaki plik chodzi? I skąd go wziąść?
-- (pates):
No to może niekompatybilny plik /.voice z wersją rb?

--

2020-11-01 18:56

#34 misiek

Uceglonym w jakim sensie? Nie odpala? Komp go nie widzi?

2020-11-01 18:58

#35 pates

1. Chodzi mi o plik danych głosowych, czyli sampelki.
2. Pamięć flash się uwaliła

2020-11-01 19:27

#36 misiek

Właśnie sampelki w ogóle mi się nie pobierają, dlatego wziąłem je ze starego Rockboxa. Dobra wszystko gra, tylko biblioteka muzyki jest po angielsku, to tak ma być tak? I jak masz jakiegoś wolnego Clipa to może zerknij na ten Rockbox utilyty, bo nietylko ja mam problem. Daszkowi pobiera się pusty Espeak, a u mnie totalnie nic jak chodzi o funkcje głosowe. Co ciekawe, pliki talk instalują się bez problemu.
-- (pates):
1. Chodzi mi o plik danych głosowych, czyli sampelki.
2. Pamięć flash się uwaliła

--

2020-11-02 02:08

#37 pates

Wiem że u Dasha jest ten sam problem co dziwne. Sprawdzę ci to jak odzyskam dane z clipa

2020-11-02 08:38

#38 misiek

No właśnie niezupełnie ten sam, bo u niego pobiera się pusty folder, u mnie totalnie nic.
-- (pates):
Wiem że u Dasha jest ten sam problem co dziwne. Sprawdzę ci to jak odzyskam dane z clipa

--

2020-11-02 17:45

#39 pates

Dziwna sprawa, naprawdę. Nie wiem o co chodzi z tym.

2020-11-02 18:06

#40 daszekmdn

U mnie jest tak, że mówi, że plik jest pusty.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2020-11-04 14:40