Wiesz co, jest to całkiem możliwe, bo w rockboxie szukałem zmiany syntezy, bo na pewno była taka możliwość. Szukałem m.in w systemie i może przypadkowo to oznaczyłem. Tylko teraz mi w ogóle nie gada. Masz jakiś pomysł, czy bez oka się nie obejdzie? -- (pates): Może ma ukryty dysk usb? Ustawienia ogulne system ukryj dysk usb
--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Dobra, miałeś rację. Clip już odblokowany i wiem chyba w czym tkwi problem braku syntezy mianowicie, wygląda na to że głosy się nie ładują/ pobierają nie wiem. Przy wyborze głosu mam komunikat czekaj na silnik i tak cały czas. Czy cokolwiek się pobiera nie mam pojęcia. Jak wcisnę esc to niby mogę wybrać głos i inne ustawienia, ale finalnie przy instalacji jest komunikat przetwarzanie tak niepomyślne, cokolwiek to znaczy. -- (pates): Sprawdzę ci, jak to się powinno robić. Pytanie tylko czy masz włączoną listę ostatnich zakładek i jaka wersja rb
--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Tam to już w ogóle jest komunikat coś w stylu brak aktywnych głosów. Już po modyfikacjach z plikami ze starego Rb jakoś sobie poradziłem i w reszcie gada po polsku, ale dalej jest coś nie tak: primo, w bibliotece muzyki nie widzę wyszukiwania po utworach, albumach etc. Jestem pewien na 100, że to się dało zrobić i nawigować po tym normalnie. Secundo: dlaczego gdy wejdę w equalizer i w presety nie można ich ustawiać, ani przeglądać? Tak jakby w ogóle nie chciał w to wejść. Tertio: jak zmienić syntezator mowy? Do menu głosowego podobnie jak do presetów eq nie chce wejść. -- (pates): Spróbuj prerelease
--
Tak właśnie zrobiłem. -- (pates): 1. Najpierw załaduj bibliotekę z ustawień ogulne/biblioteka. 2. Ustawienia/ogulne/głos/mówione foldery i pliki. 3. Ogulne/głos
--
Udało mi się wszystko zrobić tylko przerzucając pliki ze starego Rockboxa, którego gdzieś na dysku znalazłem. Co się okazało, nawet equalizer się nie wgrał w raz z rb i trzeba było przerzucić cały folder ze starszej wersji. Pókico chyba wszystko działa, po za tą nieszczęsną biblioteką. W każdym razie gdybym nie miał starego Rb byłbym w ciemnej dupci. Instalacja tego to dramat i to dosłownie.
Właśnie sampelki w ogóle mi się nie pobierają, dlatego wziąłem je ze starego Rockboxa. Dobra wszystko gra, tylko biblioteka muzyki jest po angielsku, to tak ma być tak? I jak masz jakiegoś wolnego Clipa to może zerknij na ten Rockbox utilyty, bo nietylko ja mam problem. Daszkowi pobiera się pusty Espeak, a u mnie totalnie nic jak chodzi o funkcje głosowe. Co ciekawe, pliki talk instalują się bez problemu. -- (pates): 1. Chodzi mi o plik danych głosowych, czyli sampelki. 2. Pamięć flash się uwaliła
--
No właśnie niezupełnie ten sam, bo u niego pobiera się pusty folder, u mnie totalnie nic. -- (pates): Wiem że u Dasha jest ten sam problem co dziwne. Sprawdzę ci to jak odzyskam dane z clipa
--