EltenLink

Uwaga! Wprowadzamy funkcje premium

Back to Archiwum Eltena

#121 tomecki

I tak i nie, bo rzeczywiście można sobie pozakładać na wszelki wypadek ileś tego i mieć na zapas. W takich przypadkach rzeczywiście Nuno ma rację. Z drugiej strony powstało już kilka ciekawych wspólnych blogów, w które została włożona konkretna praca. W przypadku kasowania wszystkiego, jeśli nie będzie premium użytkownicy staną przed niefajnym wyborem: albo zapłacą, albo cała dotychczasowa praca pójdzie w kosmos. Takie postępowanie dość łatwo może zniechęcić do korzystania z programu i Dawid ma nie lada orzech do zgryzienia,bo i tak źle i tak niedobrze. W dodatku rzeczywiście jest tu kilka osób, które z różnych względów nie bardzo mogą jak zapłacić. Niestety nadal zdarzają się rodziny, które dorosłym osobom wypłacają kieszonkowe, zabierają renty i pod groźbą wyrzucenia z domu rządają milczenia w tej sprawie. Jakimś pomysłem jest indywidualne podejście do sprawy i blogi bez treści skasować, a te, na których coś fajnego się dzieje zostawić. Oczywiście zawsze zostaje dyskusyjna kwestia tego, co znaczy fajne. No cóz.. jest problem, który niełatwo przyjdzie rozwiązać, bo jakiś czas temu rzeczywiście te blogi współdzielone weszły bez żadnego info, że to w przyszłości będzie za kasę.

2020-09-21 12:32

#122 nuno69

Indywidualne podejście też jest złę. Ja też mogę powiedzieć, że "mamusia mi nie da". Nie masz powodu, żeby mi nie wierzyć, ale nie mozesz też sprawdzić mojej wiarygodności.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2020-09-21 12:44

#123 tomecki

Dlatego jest to problem i trzeba o tym spokojnie porozmawiać bez epitetów rzeczowo i mając na uwadze różne aspekty.

2020-09-21 12:56

#124 magmar Archived

Zawsze współprowadzący mogą się jakoś dogadać.
Jeśli prowadzą razem bloga, tzn., że siłą rzeczy częściej się kontaktują itd.
Co do blogów indywidualnych.
Jeśli ktoś ma 2 lub 3, czy kategorie nie rozwiążą tego problemu?

2020-09-21 13:32

#125 daszekmdn

Nie rozwiążą, skoro ktoś chciał mieć oddzielne.
WG mnie powinny zostać, bo prawo nie działa wstecz.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2020-09-21 17:14

#126 Prof.Falkowicz

o Magda trafiłaś w sedno

2020-09-21 18:11

#127 magmar Archived

Powiem tak, mówię to z perspektywy osoby prowadzącej współdzielonego bloga. Liczyłam się z kosztami w związku z tym.

2020-09-21 18:32

#128 nuno69

No to ja mam pomysł na biznes.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2020-09-21 21:03

#129 Prof.Falkowicz

jaki?

2020-09-23 18:36

#130 nuno69

Nie twój interes.

2020-09-23 18:56

#131 Prof.Falkowicz

to było chamskie spytałem tylko jak kolega kolegi, a Ty wcale nie musisz być do mnie taki chamski bo Ci nic nie zrobiłem żebyś mnie tak traktował

2020-09-24 23:23

#132 mateponczas

I Nuno, i Profesor. Obydwaj się uspokujcie.

2020-09-24 23:33

#133 Prof.Falkowicz

ja tylko zwróciłem koledze grzecznie uwagę nic więcej

2020-09-24 23:34

#134 tajan1991

ja podawałem krystianowi pomysły, myślę że dość ciekawe na takie wyższe konta. no niestety zostało to storpedowane, bo za dużo roboty by było. a co to kasę by się za nic chciało?
miałem pomysł by można było urzywać eltena jako normalnego klienta pocztowego na przykład, tam jeszcze więcej pomysłów miałem, które uczyniło by ten projekt bardziej atrakcyjnym. Elten musi być dobrą konkurencją dla wielu komunikatorów bezpłatnych. jak mi dawid zabierze rozmowy to pujdę na messengera, whatsappa, telegrama, skype. wymieniać dalej czy rozumiecie? chodzi o to że elten nie ma monopolu więc będą ludzie który zorientują się że za darmo gdzie indziej mogą mieć więcej i odejdą. a od czego teamtalki są i inne takie. no bardzo dużo możliwości jest.

Prawda jest okruchem lodu.
2020-09-25 05:52

#135 Julitka

Z ust mi to wyjąłeś. :)
-- (mateponczas):
I Nuno, i Profesor. Obydwaj się uspokujcie.

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-09-25 09:15

#136 Julitka

@Tajan Argument o kasie za nic jest, delikatnie mówiąc, nawet bardzo delikatnie, nietrafiony.
Elten to nie jest kombajn ani system operacyjny.
A skoro trochę ludzi tu siedzi i nie odeszli, to chyba jednak alternatywy ich na tyle nie skusiły.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-09-25 09:17

#137 tajan1991

no wiesz, a ja nie zn am programu który mógł za taki kombajn dla niewidomych robić i czemu by tego nie zrobić tymbardziej za dwieście złotych?. prawda jest taka że chyba trzeba by być stukniętym by tyle wydać na eltena, nikt na to nie pujdzie, bo niewidomi nie są bogaci, stówa to maks co można zażądać jak na to co ten program oferuje i jak na to jak się rozwija, gdyby zatrudniano ludzi, którzy mieli by pomagać dawidowi to ok. wtedy ma to o tyle dobrą stronę że trzeba ich opłacić i wogule. jak powiedziałem płacę wymagam, no i mam nadzieję że pamiętacie o tym, że w momencie kiedy on to zaczyna sprzedawać w razie kłopotów mam za sobą użąd ochrony konsumenta.
To już jest obowiązek i zobowiązanie takie konkretne tak wobec urzytkownika jak i skarbówki.

2020-09-25 10:29

#138 mateponczas

Ciesz się, że Dawid jest dobry wobec Ciebie, spójrz sobie na wątek niżej, to zobaczysz, czym jest urząd ochrony konkurencji i konsumentów. Nic nie wywalczysz.

Edited 2020-09-25 10:34

#139 tajan1991

ja tylko ostrzegam o różnicy w traktowaniu projektu płatnego a bezpłatnego. od bezpłatnego się nie wymaga a od płatnego się wymaga. w każdym razie od tego co dawid zaoferuje ostatecznie zdecyduję czy zostanę. prawda jest taka że ilość ludzi jakich mogę poznać tutaj jest niezmiernie malutka w porównaniu do tego ile ludzi mogę poznać gdzie indziej. elten jest u mnie tylko na doczepkę. a czy ja powiedziałem że dawid jest zły? gościu uspokój dałna jak to moja mamuśka mówi

2020-09-25 10:37

#140 balteam

Tajan, niezależnie co wymyślisz za 200 zł, to Pajper jest 1, żeby zatrudnić programistę drugiego narazie Eltena nie stać, więc pierwszy krok to zebranie kasy na fundację. 200 zł niektórzy już zapłacili, nawet 500 zł jedna osoba. Z jednej strony są narzekania, że Elten będzie płatny bardziej, to zrezygnuję, z drugiej że nie ma za co płacić w płatnej wersji. Jak przyciśniemy więcej funkcji w płatnej wersji, to Elten straci popularność, więc i potem przyszłych płacących będize mniej, bojak ludzi będzie mało to poco ktoś ma dołączać i płacić.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-09-25 10:44