EltenLink

Uwaga! Wprowadzamy funkcje premium

Back to Archiwum Eltena

#101 magmar Archived

Nie dziwię się.
Ja jestem za tym, żeby również na forum wprowadzić ograniczenia.

2020-09-20 10:38

#102 lukasz1993258

a co z wpisami audio na blogach?, to tak samo powinno być płatne?

2020-09-20 10:42

#103 zvonimirek222

wiadomości głosowe nie powinny być płatne. Kto tym wtedy będzie moderował? Będą równi i równiejsi.

Student studentowi wszystko
2020-09-20 10:46

#104 magmar Archived

Jak to?
Ten kto nie wpłacił, będzie miał blokadę.
Masz rację Lukasz wiem, że wielu to się może nie spodobać, ale jest w tym konsekwencja.

2020-09-20 10:51

#105 daszekmdn

Wiadomości głosowe darmowe, ale to beznadziejne forum głosowe co by niektórych nauczyć wyzbywania się yyyy, eeee, bo ja chciałem, eee, yyyy, powiedzieć, że, nic nie mam konstruktywnego do powiedzenia by się przydało jako ograniczane. Oj bardzo.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
Edited 2020-09-20 11:16

#106 balteam

@Djgraco, co za różnica czy zapłacisz za 10 funkcji 50 zł i używasz 3, czy za 3 funkcje, i za nie w sumie 50 zł zapłacisz, ehhh, nie rozumiem tej logiki.
Co do forum, jestem przeciwko ograniczaniu, ponieważ jak pisałem już, jak wejdzie na mobilki Elten, to stracimy sporo ludzi, ponieważ niektórzy sensownie mówią przez nawet 15 minut.
Z resztą skoro ten model się puki co sprawdza, bo tysiak przyszedł w tydzień, to nie ma co dokładać ograniczeń dla darmowej wersji.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-09-20 11:38

#107 Lowca_Androidow

Ale co ma do tego mobilka?
Jeśłi użytkownik X korzysta z forum mimo, że nie ma mobilki to dlaczego miałby odejść w przypadku pojawienia sięmobilki.
Jeśłi aktualne warunki na stacjonarcemu pasują to co miaoby go skłonić do odejścia po wejściu mobilki.
Ja jestm za ograniczeniem forum głosowego, wiadomości głosowych, może i są jednostki potrafiącemówić przez 15 minut sensownie, ale to właśnie są jednostki, niestety większość nie potrafi nagrać krótkiej zwięzłej wiadomości, nie tylko czasowe ograniczenie powinno być, ale i ilościowe na dobę w celu uniknięcia postów bez sensu, postów o których już wspominałem i wyżej Daszek również wspomniał.
Idąc tokiem myślenia, że ograniczenia spowodują odejście, to tak można mówić o każdej płatnej funkcji, ci co lubują się w blogach również mogąodejść ze względu na ograniczenie i to znaczne ilości blogów w darmowej wersji i tak można sięlicytować.

A co do wybranych funkcji to na pewno nie chodziło, o to, że wybierze sobie 3 z pakietu, ale że można wybrać sobie własne, taki pakiet konfigurowalny, za te 50 zło mamy np. 10 funkcji płatnych, wedle własnego wyboru.
I to masens, można by ustalić ilośćfunkcji dla danej grupy cenowej.
Nie wiem na ile jest to możliwe programowo,, ale to by rozwiązało część problemów, pakietów stałych.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-09-20 11:57

#108 balteam

Źle mnie zrozumiałeś.
Na mobilkach są osoby, które długo mówią, ale sensownie. Jeśli mamy mieć mobilną wersje i chcemy nowe osoby przyciągnąć, to na pewno nie limitem na forum, bo są grupy whatsapowe i telegramowe, gdzie ludzie tych limitów w ogule nie mają.
Mamy kasę puki co, więc dokładanie limitó mija się z celem. Dwie czy 3 najbardziej gadające osoby zapłacą i forum się nie zmieni, a dla tych 150 zł szkoda dodawaćlimit na forum, zwłaszcza, że miejsce na serwerach jest na kilka ładnych lat. Jak będzie więcej ludzi, to potencjalnie więcej za te 4 lata zapłaci, więc i ewentualnie kasa będzie na pojemniejszy serwer.
Inaczej mówiąc, możemy więcej ludzi zniechęcić, niż syskamy z tych 150 zł, a przecież część nowych też pewnie coś zapłaci.
ps. W poprzednim poście źle napisałem, chodziło mi, że nie zyskamy nowych ludzi tyle ile możemy zyskać bez limitów głosowych for.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Edited 2020-09-20 12:05

#109 magmar Archived

Daszku.
Dokładnie takich krasomówców mialam na myśli, tylko chciałam ująć niniejszą kwestię nieco subtelniej.

2020-09-20 13:20

#110 Prof.Falkowicz

a co z osobami takimi jak ja które żeby wypowiadać się wyraźnie mówią wolniej to dwie minuty na wiadomości głosowe nie wystarczy ja bym zostawił to bez ograniczeń, a ja dlatego mówię wolno bo jestem po mikro udarze i tutaj rację ma jak daszek tak balteam

2020-09-20 20:10

#111 nuno69

To mów szybciej, albo pisz. Ja na przykładnie patrzę na ekran bo mam niedorozwój nerwu wzrokowego, więc dajcie mi za darmo JAWSA z łaski swojej. A, i nie zapomnijcie o linijce brajlowskiej

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2020-09-20 20:47

#112 Prof.Falkowicz

tylko jeśli mówię coś dłóższego na forum głosowym to też muszę mówić wolniej a osoby po mikro udarze też chcą być zrozumiane a koleżanka magmar to wie

2020-09-20 21:49

#113 djsenter

Co nie zmienia faktów, bo to mniejszość musi się przystosować do więkrzości, a nie na odwrót

Senter San
2020-09-20 21:50

#114 Prof.Falkowicz

rozumiem to ale niech Dawid się skupi na tym jeśli chce wprowadzić funkcje premium to moja propozycja jest taka żeby w funkcjach premium były rozmowy głosowe, a nie to co już jest od dawna to jest koledzy bardziej sensowne i ja nikogo zwas nie przezywam że jest głupi jak but to a propo nuna

2020-09-20 21:54

#115 tomecki

Fakt, że Whatsapp i Telegram żadnych limitów nie mają. Faktem jest również, że zwłaszcza na Whatsapp znakomita większość wiadomości ruchu w grupach środowiskowych to wiadomości głosowe. Jeśli kiedyś Elten będzie chciał zgarnąć tych ludzi do siebie, totalne wycofanie wiadomości głosowych z opcji free raczej tego nie ułatwi, a myślę, że warto spróbować, bo tam na prawdę sporo ciekawych ludzi jest.

2020-09-20 22:23

#116 magmar Archived

HMMMM i to mnie jakoś przekonuje.

2020-09-20 22:32

#117 misiek

Tu nie chodzi o osoby jąkającesię, tylko o tych, którzy nie mają nic do powiedzenia, ale nagrywają się nie myśląc co chcą faktycznie powiedzieć. Przykładowo Jórek Owsiak też się jąka, a mimoto potrafi sensownie się wypowiadać.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2020-09-21 01:53

#118 daszekmdn

Ale ja bym zostawił za free wiadomosci głosowe, a zrobił płatne forum. Bo w wiadomościach możemy chcieć faktycznie coś pokazać komuś.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2020-09-21 01:55

#119 misiek

Coś gdzieś o tym kiedyś pisałem i wszyscy byli przeciw.
-- (daszekmdn):
Ale ja bym zostawił za free wiadomosci głosowe, a zrobił płatne forum. Bo w wiadomościach możemy chcieć faktycznie coś pokazać komuś.

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2020-09-21 01:57

#120 nuno69

Jak dla mnie chamskie byłoby zostawienie blogów już założonych. Starzy userazy są w jakiś sposób faworyzowani. Teraz ktoś może sobie utworzyć 100 blogów, tak na zapas i będzie miał do końca i jeden dzień dłużej. Haha, można się bawet w reselling bawić.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2020-09-21 11:23