Funkcje premium
Back to EltenLink#81 magmar Archived
Jak w takim razie zmotywowałabyś do płacenia konkretnych pieniędzy? 100 zł. to nie jest mało.
#82 gadaczka
Obawiam się, że bez szczegółowego harmonogramu skończy się na gadaniu. Do kiedy trwają dyskusje? Kiedy wprowadzenie decyzji?
#83 balteam
Niee Julitka.
Każdy mówi o propozycjach, Pajper mówi, że zrobi to to i tamto. Najpierw a b lub c.
Głosujemy.
No ipłacący wybierają co ma być najpierw, czyli będzie wszystko, ale wdrożone albo od tej albo od tamtej propozycji.
Płacący nie powinni mieć aż takiej władzy żeby mówić co Pajper ma robić, bo po pierwsze Pajper może mieć swoją własną wizję, po drugie może nie umieć lub nie móc czegoś zrealizować.
#84 magmar Archived
Ale jednak chodzi o to żeby ich głos był silniejszy.
Trudno, żeby wtrącali się w kompetencje programisty.
#85 balteam
Tak, ale silniejszy w zakresie youtubowym, przynajmniej ja tak to widzę.
Czyli tylko decyzje co ma być pierwsze, kura czy jajko, obie rzeczy i tak będą.
Nad realizacją propozycji i tak Pajper ma decydujący głos, a bierze pod uwagę wszystkie głosy, niekoniecznie liczebnie, ale patrzy na sensowne argumenty jak mniemam, moim zdaniem tego akurat nie należy ruszać.
Kupi sobie hipotetycznie 5 osób po stówie i wymyśli jakieś dzikie funkcje.
#86 Lowca_Androidow
Ale to chyba oczywiste, że Pajper będzie w pierwszej kolejności "dogadzał" członkompremium, to oni będą tymi, którzy wspierają projekt finansowo, nie widzę w tym nic złego, to ludzie, którzy płacą są motoremrozwoju każdego projektu.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#87 balteam
Nie rozumiemy się wszyscy.
albo ja nie rozumiem wszystkich :D
1 opcja brzmi tak: Płacący decydują bardziej, które funkcje mają być rozwijane, jakie wprowadzane.
Temu jestem przeciwny.
opcja 2: Płacący praktycznie tylko decydują o kolejności wporwadzenia danych funkcj, czasami czy jakaś ma być wprowadzona czy nie, ale tylko do pomniejszych.
No i za tym się podpisuję.
Tak czy tak, Pajper i ja, mamy odmienne poglądy jeśli chodzi o wpłaty.
Ja uważam, że dycha rocznie to minimalna kwota, 20 zł rocznie by mieć rozmowy w dobrej jakości, a reszta to już dla mniejszej grupy czyli za 50 zł i za 100 dodatkowe opcje.
Pajper uważa, że powinien być wyższy próg. Co wy o tym uważacie?
Ja tylko powiem, że wersja darmowa i pierwszy próg powinny być tanie i dawać ta płatna wersja dużo, żeby w przyszłosci ludzie chcieli z mobilek korzystać na Eltenie, anie na whatsappie i telegramach, bo są za darmo.
Lepiej zmusić ludzi, albo nakłonić, do wpłat 10 zł nawet, niż połowę z nich do 20 zł i połowę do rezygnacji z Eltena w ogóle.
Niestety nie wiemy jaka kwota dla każdego jest akceptowalna i ankieta dużo nie zmieni, ale coś wymyślić trzeba, a przynajmniej podyskutować :D
#88 Lowca_Androidow
Ale nikt tu nie napisał, że płacący decydują, płacący decydują o dalzym istnieniu Eltena, to chyba oczywiste, bokoszty rosną, a przecież Pajpernie będzie ich pokrywał z własnej kieszeni.
To, że użytkownicy premium płacą nie obliguje ich o decydowaniu, ale jasne jest, że Pajper może i pewnie będzie ich faworyzował, to chyba oczywiste, to ta grupa będzie wspierającą częścią Eltena, dającą mu możliwość dalszego istnienia, a co za tym idzie mimo wszystko większe prawa niż ci którzy nie płacą. Jasne jest, że Pajper będzie się bliżej przyglądał propozycjom premiowiczów, ale nie sądzę, aby pomijał ciekawe propozycje "biedoty".
Poza tym uważam, że to nie nam o tym decydować, nie ma kasy, a coś trzeba zrobić, aby ona była, a to jest jedyny rozsądny sposób na ich zdobycie.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#89 misiek
Płatne betatesty, wtedy mogłyby być rzetelniejsze i byle szczeniak, który i tak nie zapłaci nie podejmie się ich z wiadomych względów.
#90 Zuzler
Ech, Łowca, jakaż ta Twoja sygnaturka robi się aktualna w tym momencie... Pytanie jedno mam, a właściwie dwa: to ma być, przepraszam, inna nazwa na abonament Eltena? Rozumiem, że odchodzimy od myśli, że ktokolwiek wpłaci, ten po prostu chce wesprzeć projekt? Bo jeśli tak, to może zacznijmy sprawy nazywać po imieniu.
#91 magmar Archived
Łowco w punkt.
W przeciwnym razie będzie tak jak do tej pory.
#92 Julitka
Ktoś ma płacić za to, że będzie testować wersję, która teoretycznie może rozwalić mu komputer? No... raczej nie przejdzie.
-- (łysy):
Płatne betatesty, wtedy mogłyby być rzetelniejsze i byle szczeniak, który i tak nie zapłaci nie podejmie się ich z wiadomych względów.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#93 magmar Archived
Ekhem to zawsze betatesterom się płaciło.
#94 mojsior
Powiem tak sporo osób używa wiadomości głosowych, więc można by dodać to jako funkcje premium i albo po wykupieniu użytkownik zyska możliwość wysyłania takich wiadomości, a w wersji darmowej możliwość odsłuchiwania tylko i wyłącznie, albo użytkownik bez konta premium może nagrać przypuśćmy tylko minutę.
Kolejna propozycja to tak jak tu było wspomniane jakieś programy albo gry które były by płatne.
Tak samo można by uczynić funkcją premium wysyłanie plików w wiadomościach prywatnych.
Chodzi generalnie o to, żeby funkcje premium nie zmuszały użytkownika do płacenia za nie.
To powinny być jakeś opcje, których brak nie przeszkadzał by zbytnio osobom, które nie chcą bądź nie mogą zapłacić.
Wiele jest tutaj osób na zasadzie, ja nie mam konta bankowego, albo mi mama nie pozwala czegoś tam kupić.
Takie rzeczy jak płacenie za jakieś tam sortowanie grup to jest rzecz bez której co poniektórym trudno się bedzie obejść.
Warto rozważyć, czy wprowadzone funkcje są na tyle pro że taki kowalski stwierdzi, no w sumie to mi narazie jest niepotrzebne, ale kto wie może kiedyś kupię.
Tak właśnie jest chociaż by z wrzucaniem plików na wiadomości prywatne.
Ja z przyzwyczajenia wrzucam pliki na google drive i wysyłam jako link bo tak mi wygodnie, ale ktoś może by chciał mieć to w eltenie.
Ja tej funkcji nie potrzebuje, jednak zapłacił bym za nią po pierwsze, bo moze kiedyś mi się to przyda, po drugie żeby wesprzeć projekt.
Takie coś lepiej zadziała i zachęci do opłat.
#95 magmar Archived
To dobry pomysł, Mojsiorze.
#96 dariusz.1991 Archived
I wpisy głosowe na blogach też można uznać jako premium.
#97 zvonimirek222
Nie przejdzie.
i tak znajdzie ci się łukasz z cyferkami, który zechce długich wiadomości nagrywać, i mamy problem.
I oczywiście w pakiecie dostajemy dużo jednominutowego spamu.
-- (mojsior):
Powiem tak sporo osób używa wiadomości głosowych, więc można by dodać to jako funkcje premium i albo po wykupieniu użytkownik zyska możliwość wysyłania takich wiadomości, a w wersji darmowej możliwość odsłuchiwania tylko i wyłącznie, albo użytkownik bez konta premium może nagrać przypuśćmy tylko minutę.
Kolejna propozycja to tak jak tu było wspomniane jakieś programy albo gry które były by płatne.
Tak samo można by uczynić funkcją premium wysyłanie plików w wiadomościach prywatnych.
Chodzi generalnie o to, żeby funkcje premium nie zmuszały użytkownika do płacenia za nie.
To powinny być jakeś opcje, których brak nie przeszkadzał by zbytnio osobom, które nie chcą bądź nie mogą zapłacić.
Wiele jest tutaj osób na zasadzie, ja nie mam konta bankowego, albo mi mama nie pozwala czegoś tam kupić.
Takie rzeczy jak płacenie za jakieś tam sortowanie grup to jest rzecz bez której co poniektórym trudno się bedzie obejść.
Warto rozważyć, czy wprowadzone funkcje są na tyle pro że taki kowalski stwierdzi, no w sumie to mi narazie jest niepotrzebne, ale kto wie może kiedyś kupię.
Tak właśnie jest chociaż by z wrzucaniem plików na wiadomości prywatne.
Ja z przyzwyczajenia wrzucam pliki na google drive i wysyłam jako link bo tak mi wygodnie, ale ktoś może by chciał mieć to w eltenie.
Ja tej funkcji nie potrzebuje, jednak zapłacił bym za nią po pierwsze, bo moze kiedyś mi się to przyda, po drugie żeby wesprzeć projekt.
Takie coś lepiej zadziała i zachęci do opłat.
--
#98 misiek
Już nie przesadzajmy z tym rozwaleniem komputera.
#99 balteam
Co nie zmienia faktu, że nikt płacił nie będzie za to, że musi poświęcić czas na testowanie apki. No, ja na pewno bym nie płacił.
Nie możemy od tak wyrzucać opcji i dawać je jak ktoś zapłaci, jak tak porobimy z co drugą opcją, to nowej osoby nie zachęcimy, bo ma darmowe alternatywy, a nie wie czy te płatne opcje jej się przydadzą.
np. takie wysyłanie plików, na bank bym nie zapłacił, ale jak kilka razy bym użył no to zawsze mocniej coś tam się do tej opcji przekonam.
Zróbmy szybko te pakiety i zobaczmy jakie efekty będą. Propozycji dużo padło, mam tylko nadzieję, że Pajper nie przesadzisz ani z ceną, ani z okrojeniem wersji darmowej.
#100 pajper
Ok, prezentuję moją, wstępną propozycję, nadal zachęcam do dyskusji nad nią.
Funkcje, które poniżej wypiszę, zostaną oczywiście usunięte z wersji bez premium. Nie chcę, by Elten darmowy był bezużyteczny, ale premium też coś musi zaoferować, próbowałem to jakoś zrównoważyć, co udało się lepiej lub gorzej.
Pakiety będą wykupywane na 12 miesięcy z chwilą zarejestrowania wpłaty za nie, można sobie tę wpłatę podzielić na kilka.
1. Pakiet brązowy, 25zł:
* Możliwość zakładania kolejnych blogów, domyślnie tylko jeden pozostanie,
* Możliwość śledzenia forów w grupach, których nie administrujemy,
* Możliwość wyłączenia wyświetlania sygnatur,
* Zakładki w wątkach,
* Zabezpieczenie wiadomości prywatnej przed usunięciem.
2. Pakiet srebrny, 50zł:
* Wszystko z pakietu brązowego,
* Odpowiedzi na wzmianki,
* Historia wzmianek,
* Check spelling,
* Podpinanie domen do Wordpressa,
* Zwiększenie limitu rozmiaru załączników do 32MB (obecne 16MB zamienione zostanie na 4MB),
* Zniesienie limitu prywatnych wiadomości głosowych, bez tego byłyby 2 minuty na wiadomość,
* Opcja wyłączenia wyświetlania prośby o wsparcie projektu na blogu.
3. Pakiet złoty, 100zł:
* Wszystko z pakietu srebrnego,
* Informowanie o nowych śledzących bloga,
* Śledzenie blogów zewnętrznych,
* Przypominacz oraz imienniczek.
* Przypinanie grup (lokalnie),
* Wpis na oficjalną listę darczyńców w menu.
4. Pakiet platynowy, 200zł:
* Wszystko z pakietu złotego,
* Dźwięk oznaczający darczyńcę przy wpisach na forum,
* Odpowiednia informacja o patronacie w wizytówce,
* Jakaś prosta gierka, jak tylko wymyślę, jaka. :D
* Koszulka z własnoręcznymi podpisami tzw. Kółeczka Wzajemnej Adoracji, dobra, to był żart.
Myślałem też jeszcze o wprowadzeniu czegoś takiego, jak "tematy dźwiękowe premium" dla osób z odpowiednim pakietem, ale to by wymagało współpracy twórców tematów dźwiękowych.
Jest też pomysł grup premium, ale raczej nie widzę dla niego powodzenia. :D
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.