Funkcje premium
Back to EltenLink#101 djsenter
No i super, ja napewno srebrny pakiet bym kupił na dobry początek
#102 tomecki
Mam dwa zastrzeżenia:
* Możliwość śledzenia forów w grupach, których nie administrujemy
Część użytkowników narzeka, że w ogóle te grupy to średni pomysł jest. Obawiam się, że bez śledzenia forów, wszyscy będą pchali posty w PSE, bo nikomu nie będzie chciało się przeglądać iluś grup w poszukiwaniu nowości. W efekcie ci, którzy tak robią zaszkodzą wszystkim.
* Check spelling
Ten sam problem. To nie jest opcja ułatwiająca użytkownikowi cokolwiek tylko rzecz pomagająca w czytaniu tych postów przez innych. Osobiście zamieniłbym to na tłumacza, ponieważ to przyniesie profit temu konkretnemu użytkownikowi.
#103 jamajka
Nadal uważam, że troszkę bardziej logiczna obsługa wzmianek, chociażby ta historia, byłaby wskazana w normalnym kliencie, z sygnaturkami podobnie, choć mnie one wybitnie nie przeszkadzają.
Haha, koszulka z logiem spoko, zrób wgl gadżety. Xd.
A tak serio, to reszta wydaje się OK.
A, tylko jedna ważna sprawa. Piszesz, że na początek zostałby jeden blog. Rozumiem, że to nie obejmuje blogów współdzielonych? Bo jeśli by obejmowało, to trzeba to serio wcześniej ogłosić, coby sobie powykupywać kto potrzebuje, bo takich blogów trochę jest.
#104 daszekmdn
Wypiszę to, co mi nie pasuje:
* Możliwość zakładania kolejnych blogów, domyślnie tylko jeden pozostanie,
A co, jeśli ktoś już kilka ma?
* Możliwość wyłączenia wyświetlania sygnatur,
Nadal uważam, że to powinnobyćza free
* Zwiększenie limitu rozmiaru załączników do 32MB (obecne 16MB zamienione zostanie na 4MB),
Skoro jest 16, tozostaw to 16, bo sięludzie mogą burzyć. Nie powinniśmy odbierać potrzebnych funkcji.
* Zniesienie limitu prywatnych wiadomości głosowych, bez tego byłyby 2 minuty na wiadomość,
To ludzie będą nagrywać po 2 minuty :D i nowa.
* Opcja wyłączenia wyświetlania prośby o wsparcie projektu na blogu.
HM, to będzie dziwne i zniechecające dla zewnętrznych czytelników.
No, tematy dźwiękowe premium mogły by pyknąć;).
#105 Monia01
Dla mnie w darmowym kliencie powinno pozostać śledzenie forów, a nie historia wzmianek. Po pierwsze dlatego, że ludzie się oburzą, że zabierasz im funkcję, która była za darmo, a po drugie zgadzam się z tym, co w tej kwestii napisał Tomecki.
🇺🇦 🇵🇱
#106 daszekmdn
Ja mam natomiast jeszcze jedną propozycje. Te programy, co sąw podmenu by mogły być płatne. Przede wszystkim Youtube haha. Niektórzy by się nauczyli korzystać z web, a niektórzy by dorzucili kasę, bo wiele osób tego używa. Nie mówię oczywiście o tym YT na blogach.
#107 nuno69
Bardzo dobre pomysły, zmieniłbym tylko imienniczek i dałbym go do srebrengo, jeśli nawet nie vrązowego.
Tematy dźwiękowe wogóle uczyniłbym płatnymi. Zrobiłbym też tak, aby blogi współdzielone były płatne. Ograniczy to spam i "gównocontent".
#108 pajper
Akurat Youtube nie może być płatny, bo i tak już działa na skraju Youtubowej licencji, tj. w Polsce to jeszcze ujdzie, bo mamy bardziej liberalne prawo, ale w takim USA samo youtube-dl jest średnio legalne, a więc czynienie tego programu płatnym to proszenie się o kłopoty.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#109 Lowca_Androidow
Ja nadal oponuję nad ograniczeniami czasowymi dla postów głosowych w wersji darmowej, oczywiście połączone z ograniczeniami ilościowymi nadobę, żeby nie można było obejść limitu nagrywając naście postów po 2 minuty.
To sprawiłoby, że osoby nagrywające skupiałyby się na istotnych kwestiach w nagraniu, używałyby pausy podczas nagrywania i skończyłyby się zbędneposty typu "no tak", "i owszem", "i o to chodzi" itp.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#110 tomecki
Uwaga! edytowałem post, bo się pomyliłem w obliczeniach.
Zgadzam się co do czasu wiadomości audio, bo faktycznie to również zaszkodzi odbiorcy. Kilka razy był proponowany alternatywny pomysł sumarycznego czasu np. 15 minut dziennie czy coś koło tego, bo to faktycznie sprawi, że tego contentu będzie mniej. Co do info o wsparciu na blogach to po mojemu dobry pomysł i dość często wykorzystywany. Dzięki temu ci, którzy sami nie wpłacają, mogą zachęcić do tego innych.
Dobre pytanie z tymi już istniejącymi blogami współdzielonymi. Co do historii wzmianek nie bedę się tego czepiał, bo faktycznie to może być czymś, co kogoś zmotywuje.
Jeszcze jedna propozycja, ale tutaj trzeba bardzo poważnie to rozważyć i jeśli już to w tym najwyższym planie czyli rozpoznawanie mowy. Google ma jakieś api, oczywiście płatne do tego. Trzebaby przeliczyć czas, który ma sens żeby to w ogóle miało jakieś ręce i nogi, ale mogłoby to ułatwić sprawę tym, którzy nie chcą słuchać, a jednak zapoznać sie z treścią forów głosowych. Z resztą tłumaczenia tych ppostów jeśli już ktoś je zainicjuje mogą być trzymane na serwerze więc inni będą mogli z nich korzystać bez płacenia Googlowi.
To api googla kosztuje albo 0,006 usd za 15 sekund jeśli pozwalamy Googlowi zbierać dane do szkolenia ich algorytmów albo 0,006 usd za 15 sekund jeśli ma tego nie robić. Jest jeszcze ulepszony model, ale naszego języka nie wspiera więc nie ma co o nim gadać. W każdym razie wychodzi na to, że godzina takiej automatycznej transkrycji kosztuje niecałe 24 zł chyba, że nie damy praw Googlowi. Wtedy prawie 35 zł.
#111 Paulinux
Ludzie się oburzą, trudno. Zadowoleniem ludzi serwerów nie opłacimy. Walnęłabym jeszcze do brązowego notatki, tworzenie ankiet i ewentualnie czat.
#112 Paulinux
Jeszcze do brązowego dodałabym pytanie czy chcesz przerwać tworzenie wpisu, a do srebrnego możliwość współdzielenia notatek. Chyba że tworzenie konwersacji grupowych do brązowego?
#113 pajper
@tomecki
Myślałem o tym, choć nie o Googlu a Speechmatic, bo mają lepsze te algorytmy w podobnych cenach.
Ale dążymy do ryzyka, w którym nagle rzeczywiście pojawią się pieniądze, ale i koszty nam bardzo wzrosną.
@Paulinux
Może tworzenie ankiet nie, ale jakiś limit pytań na ankietę?
#114 Paulinux
O, na przykład. A z tą konfą przesadziłam, ale np. jakiś limit 10 osób w podstawowej wersji.
#115 tomecki
W takim razie może założyć limity na to rozpoznawanie mowy np. godzina na użytkownika chyba, że to już zostało rozpoznane przez kogoś innego i siedzi sobie na serwerze.
#116 balteam
W sumie jest ok, na pewno wywalenie sygnaturyw płatnej wersji, bo to nie jest duży problem, jest na końcu posta.
Z łowcą się zgadzam, z tym, że nie do końca, żaden komunikator takich ograniczeń nie ma, więc jak chcemy powalczyć o ludzi z mobilek to chyba nie. Znam osoby mówiące po 10 minut i to bardzo sensownie, a z limitami taka grupa nawet nie powstanie.
Ewentualnie jeśli adminem jest osoba, która wpłaciła minimum 50 zł to spadają limity, ale to też średnie.
Forum głosowe nabierze sensu, jak ludzie się ogarną, a tak to i limit nie da, bo dobrze gadających zniechęci.
Każde nowo utworzone konto powinno mieć miesiąc ful premium, te za 100 zł.
Osoba od 100 lu 200 powinna móc tworzyć stałe pokoje głosowe, nawet jak jej nie ma zalogowanej.
#117 Paulinux
A co z moim pomysłem o powiadomieniach ktoś tam polubił Twój wpis?
#118 pajper
Chyba implementacja jednak zbyt ciężka. ;)
#119 daszekmdn
Mam wrażenie, że niektórzy tutaj baardzo przesadzają chodźby z tymi ankietami, czy z tym, że zadowoleniem nie opłacimy.
W ten sposób spowodujemy tylko, że połowa ludzi odejdzie nie mając potrzebnych funkcji.
#120 balteam
Pajper rzuć statystykami w takim razie ile by wyniosła nas zabawa z tłumaczeniem postów, wtedy możemy coś myśleć. Jeśli to będzie od 200 zł, no to nawet jak nie zarobisz na tej osobie 200, tylko 50, to i tak ludzi to może przyciągnąć, a osobę za 200 zł mocno zmotywujesz do zapłacenia za rok, jeśli to akurat ją przyciągnęło.