EltenLink

Funkcje premium

Back to EltenLink

#61 balteam

A co ma moderacja do tego? Po prostu Pajper pyta się np. która funkcja ma wejść najpierw: a czy b.
Głos płacącego liczy się mocniej niż reszty. Nie podejmował by płacący decyzji o tym co ma być wprowadzone, a co nie. A nawet jeśli to w bardzo określonych sprawach.
Na pewno nie w takich bardzo kluczowych.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-09-04 16:47

#62 Paulinux

Nie no, ale jeśli chodzi o wprowadzanie nowych funkcji czy coś w tym stylu, to to ma sens, bo skoro ktoś płaci na Eltena, to powinien mieć większy wpływ na jego rozwój

Happy hacking
2020-09-04 16:47

#63 zvonimirek222

A potem pójdą większe narzekania, bo znowu będziemy mieli równych i równiejszych.
-- (Paulinux):
Nie no, ale jeśli chodzi o wprowadzanie nowych funkcji czy coś w tym stylu, to to ma sens, bo skoro ktoś płaci na Eltena, to powinien mieć większy wpływ na jego rozwój

--

Student studentowi wszystko
2020-09-04 16:51

#64 balteam

A kto powiedział, że wszyscy równi są? Jak tak, to proszę, zamykamy w ogóle darmową wersję i płacimy wszyscy porówno, co do grosza i jeszcze programujemy po tyle samo czasu.
Nie przesadzajmy z narzekaniami, z resztą jak dla mnie mogą sobie być, bo i tak płacący nie będą posiadać na tyle mocy głosów żeby zmienić nagle projekt, np. 5 osób z iphonem lub androidem kupi pakiety i stwierdzi, że na drugi system nie robimy aplikacji.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-09-04 16:54

#65 Zuzler

Trochę nie uśmiecha mi się sobiście jedna rzecz i jestem pewna, że sama w takim myśleniu nie jestem. Mianowicie, jeśli nie będzie można wpłacić po prostu stówy na raz, żeby mieć z głowy, to już tak o 3/4 mniej chce mi się wpłacać cokolwiek..

2020-09-04 18:28

#66 Paulinux

Pajper też by chciał zapłacić raz za serwer i mieć z głowy :P

Happy hacking
2020-09-04 19:05

#67 Zuzler

A ja mu nie bronię, niech płaci :P

2020-09-04 19:11

#68 balteam

No, ale będziesz mogła być może tą stówę na raz wpłacić.
To zależy ile ludzi się na raz rzuci, jak mówiłem, ci co wpłacili, niech dostaną na miesiąc, 2 i 3 maksymalną opcję i wtedy oni zapłacą później, a pewnie jednego miesiąca nie będzie więcej niż 15 osób płacących po stówie.

2020-09-04 19:58

#69 magmar Archived

Przepraszam pomyliłam się. Napisałam w wątku wyżej tu wklejam jeszcze raz komentarz:
CO w sytuacji kiedy blog jest współdzielony kiedy X wpłaci a Y nie wpłaci czy monit o płaceniu za eltena na wspólnym blogu zniknie?
Jeżeli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie![...] Musisz mieć dużo cierpliwości – Najpierw usiądź trochę dalej, ot tak, na trawie. Będę spoglądać na ciebie spod oka i nie będziesz nic mówić. Mowa jest źródłem nieporozumień. Ale każdego dnia będziesz mógł się trochę przysunąć. Byłoby lepiej, gdybyś przychodził o czwartej po południu, od trzeciej godziny będę szczęśliwy. Im więcej czasu upłynie, tym będę szczęśliwszy. O czwartej będę już niespokojny, wzruszony: odkryję cenę szczęścia! Ale jeżeli przyjdziesz o dowolnej porze, nie będę wiedział, kiedy mam przystroić swe serce…
"Mały książę" - Antoine de Saint-Exupéry
04.09.2020 19:58
39/39

2020-09-04 19:59

#70 Paulinux

Dobre :)

Happy hacking
2020-09-04 20:30

#71 magmar Archived

HMMM no cóż, uważam, że kwestia blogów współdzielonych jest traktowana lekko po macoszemu i nie mówię o tym, żeby się czepiać, sama takowego prowadzę stąd moje obserwacje.

2020-09-04 21:56

#72 patrykkubaszczyk Archived

Jak bendą funkcje premium, oto, co zrobię, napisane po ang
I will go away from this project.

2020-09-05 09:35

#73 Lowca_Androidow

I nikt cię nie będzie zatrzymywał.
Takie funkcje premium to jedyne rozsądne rozwiązanie, aby mieć stały napływ gotówki.
co do ankiety, jestem przeciw, jeśli komus się nie spodoba, odejdzie, poza tym to nie społeczność aktualnie ponosi wszelkiekoszta za utrzymanie tego projektu.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-09-05 10:08

#74 Julitka

Niestety ja jestem raczej przeciw większej władzy płacących na Eltenie, ponieważ od takiej swobody bardzo blisko już do postawy "płacę, więc wymagam".

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-09-05 13:38

#75 magmar Archived

No niestety Julitko uważam, że tak powinno być.
A teraz składki są niedookreślone.
Niby podziękowania, ale jeśli nie zapłacicie nie dostaniecie funkcji premium.
I to nie jest kwota rzędu 10 zł. tylko niemal roczna opłata abonamentowa.

2020-09-05 14:05

#76 Julitka

Taka opcja mogłaby wchodzić w grę, gdybyśmy byli sporej wielkości firmą, zatrudniającą sztab programistów. A teraz załóżmy hipotetycznie, że taki VIP wpłaca, poddaje myśl, a pajper... odmawia; co wtedy?

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-09-05 14:34

#77 majkmik1981

Swego czasu w jednym z wątków, proponowałem by właśnie była jakaś minimalna kwota, przypadająca na czynnych urzytkowników. Nie przyjęło się, bo ilość userów, była ważniejsza od jakości tychże. Zgadzam się w 100% z łowcą.
Jeśli chodzi o propozycje premium, oczywiście nie mam pomysłu, co to mogłoby być, ale podział na darmowe, i płatne, jest sprawą nadrzędną.

2020-09-05 14:41

#78 magmar Archived

Niestety, musi być jakiś czynnik motywujący, a większa liczba głosów mogłaby takowym być.

Są dwie opcje, albo jest jak jest, albo oficjalnie płacimy za Eltena wierząc, że to będie miało wpływ na jego jakość.
Przepraszam nie ma bramki nr 3.

2020-09-05 14:47

#79 Lowca_Androidow

Ale przecież wpłata za funkcje premium nie obligują to wymuszania nowych funkcjonalności, z góry ustalone funkcje byłyby dostępne jedynie dla tych co wpłacili wymaganą kwotę.
Jak dla mnie konto darmowe powinno mieć ograniczone fora głosowe, wszelkie wpisy głosowe i nie tylko czasowe, ale i ilościowe, ilość na dzień, to konieczność, bo samo ograniczenie czasowe spowodowałoby dzielenie wypowiedzi na kilka, kilkanaście nagrań. Tojeden z przykładów.
Np.wersja premium miałaby możliwość ustawiania własnych skrótów klawiszowych itp, ustawianie grup według własnego uznania.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-09-05 15:50

#80 Julitka

@Łowca Magmar chodzi raczej o scenariusz, w którym Dawid priorytetowo traktuje opinie takich Vipów w kwestii nowych, wprowadzanych przez siebie unkcji i ich własne propozycje. Nie chodzi tu o funkcje premium, tylko o całokształt.

2020-09-05 17:58