EltenLink

Funkcje premium

Back to EltenLink

#241 Julitka

A współdzielenie blogów gdzie?

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-01-10 13:04

#242 edigorn

Z mojego punktu widzenia, pakiety są dobrze przemyślane. W każdym jest coś, za co warto zapłacić. O to chodzi.

Pięknie. :)

Tylko dwie małe modyfikacje. Pakiet "Kurier" to 9 bonusów, "Audiofil" 10 i "Skryba 8". Sugeruję ustawienie dla wszystkich pakietów po 9 bonusów. Z pakietu "Audiofil" do usunięcia "Informacje o nieodebranych połączeniach". Do pakietu "Skryba" dodanie np. większej przestrzeni dyskowej na bloga z 1GB podniesienie limitu do 3GB.

2021-01-10 13:09

#243 edigorn

W przypadku współdzielenia blogów, cóż administrator, który wykupi sobie pakiet "Skryba" może zaprosić do współpracy inną osobę. Inna osoba nie musi mieć wykupionego pakietu. To raczej logiczne. Nie widzę tu miejsca na inną konfigurację.

2021-01-10 13:12

#244 Julitka

A gdzieś masz jeszcze @pajper ten cały kod do plików udostępnionych?
A jakby z tego zrobić taką prywatną chmórę? Nie mówię o tworzeniu do tego wymyślnych ficzerów (to później), ale takie 2 gb przestrzeni do pakietu mogłyby być.

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-01-10 13:12

#245 Julitka

Też tak uważam, tylko wtedy komplikuje się sytuacja prowadzenia dwóch blogów, więc ta druga osoba pakiet musi kupić tak czy siak.

-- (edigorn):
W przypadku współdzielenia blogów, cóż administrator, który wykupi sobie pakiet "Skryba" może zaprosić do współpracy inną osobę. Inna osoba nie musi mieć wykupionego pakietu. To raczej logiczne. Nie widzę tu miejsca na inną konfigurację.

--

2021-01-10 13:13

#246 tomecki

Jeśli chodzi o przewijanie strumieni to widzę jedną przesłankę za tym, aby to było darmowe: Taka rzecz nie jest tylko problematyczna dla człowieka, który takiej funkcji nie ma, ale dla wszystkich zgromadzonych na kanale. W dodatku istnieje darmowy Teamtalk, który umożliwia rozwiązanie tego problemu. Jest to zatem przesłanka aby w pewnych sytuacjach nie używać konferencji na Eltenie. Innymi słowy zamiast zachęty do zapłaty zyskujesz zachętę do korzystania z innego programu.

Piszesz, że płatne będzie wstawianie tła, zmiana rozmiarów i tam jeszcze parę na kanałach hrtf. A co ze zwykłymi kanałami? nie będzie w ogóle? wtedy trochę lipa czy będzie za darmo?

Limity wiadomości mogą być równie upierdliwe dla nadawcy co dla odbiorcy, gdyż gdy ktoś tam chce się wywnętrzyć, dostaniesz dziesiątki wiadomości w odstępach paru minut. Lepiej chyba limit dzienny zrobić.

Również jestem za info o nieodebranych połączeniach w pakiecie podstawowym, bo to zwyczajnie standard w dzisiejszych czasach i obawiam się, że brak tej funkcji za free wywoła reakcje w rodzaju "ee, po co ten elten, skoro nawet za takie coś karzą se płacić." wizerunkowo będzie to raczej spory problem.
Nie wiem czy sprawdzanie pisowni też nie powinno być za free, bo często odbierane to jest jako wyznacznik całego forum, niekoniecznie użytkownika więc trochę to strzał w stopę. Wchodzi sobie ktoś na forum i widzi byki na bykach i co se pomyśli? tego nie wiadomo, ale może być sporo reakcji w rodzaju "te niewidome to jakieś nieogary i gupki skoro tyle błędów". Jasne, że można korzystać chociażby z przeglądarki albo Worda, ale ciekaw jestem kto tak na prawdę z tego korzysta. Osobiście nawet dałbym możliwość automatycznej korekty w momencie wysyłania wiadomości. Mogłoby to wyglądać tak, że po wciśnięciu "wyślij" zanim de facto post pójdzie w świat, zostanie wyświetlone to okienko, co teraz można wywołać przez ctrl +shift +s, a w ustawieniach odpowiedni wihajster, który to przełącza, jednak domyślnie byłoby zaznaczone zwyczajnie z powodów estetycznych.

2021-01-10 13:20

#247 edigorn

Dlaczego się komplikuje? Kupując pakiet "Skryba" można doprosić użytkownika współprowadzącego bloga.

1. Mariolka prowadzi bloga, kupuje pakiet bo chce zaprosić do współpracy Kazia.
2. Kazio prowadzi swojego bloga, plus odpowiedział na zaproszenie Mariolki i dołączył do współpracy nad jej blogiem.
3. Kazio chce zaprosić Frania do współpracy nad swoim blogiem. W tym przypadku i on musi wykupić pakiet "Skryba".

-- (Julitka):
Też tak uważam, tylko wtedy komplikuje się sytuacja prowadzenia dwóch blogów, więc ta druga osoba pakiet musi kupić tak czy siak.

-- (edigorn):

--

--

2021-01-10 13:24

#248 Lowca_Androidow

Komplikuje się, bo jeśli jest jeden blog, a prowadzą go dwie osoby to dlaczego mają obie płacić?
Zapraszając do współpracy ten który nie opłaciłnadal nie będzie miał włączonej edycji bloga i wyjdzie na to, że ten conie opłacił będzie musiał podsyłać teksty i instrukcje temu co opłacił, a ten dobpiero będzie musiał edytować, to chore.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-01-10 13:27

#249 Paulinux

Z drugiej strony:
2. Franio stwierdzza, że w sumie też by zrobił bloga współdzielonego, ale nie chce mu się płacić za skrybę.
3. Prosi Mariolkę, żeby była jako autor krzak, żeby nikt, kto robi z nim bloga nie musiał mieć kupionego skryby.

Happy hacking
2021-01-10 13:28

#250 Julitka

Odpowiedzi w treści.

-- (tomecki):
Limity wiadomości mogą być równie upierdliwe dla nadawcy co dla odbiorcy, gdyż gdy ktoś tam chce się wywnętrzyć, dostaniesz dziesiątki wiadomości w odstępach paru minut. Lepiej chyba limit dzienny zrobić.
J: Nie sądzę, by od razu tak to działało; zapominasz o wstrzymywaniu nagrań.

Nie wiem czy sprawdzanie pisowni też nie powinno być za free, bo często odbierane to jest jako wyznacznik całego forum, niekoniecznie użytkownika więc trochę to strzał w stopę. Wchodzi sobie ktoś na forum i widzi byki na bykach i co se pomyśli? tego nie wiadomo, ale może być sporo reakcji w rodzaju "te niewidome to jakieś nieogary i gupki skoro tyle błędów". Jasne, że można korzystać chociażby z przeglądarki albo Worda, ale ciekaw jestem kto tak na prawdę z tego korzysta. Osobiście nawet dałbym możliwość automatycznej korekty w momencie wysyłania wiadomości. Mogłoby to wyglądać tak, że po wciśnięciu "wyślij" zanim de facto post pójdzie w świat, zostanie wyświetlone to okienko, co teraz można wywołać przez ctrl +shift +s, a w ustawieniach odpowiedni wihajster, który to przełącza, jednak domyślnie byłoby zaznaczone zwyczajnie z powodów estetycznych.
J: Oooooj, nieeeee! Ja w ogóle jestem przeciw implementacji spellchecka jakiegokolwiek, ale pomińmy to.
Na żadnym forum spellchecka raczej się nie uświadczy. Więc...

--

Edited 2021-01-10 13:32

#251 papierek

dokładnie, ja mogę prowadzić z kimś bloga, ale nie ma mnie jako autora tylko podsyłam wpisy i pomysły.

po co mi sygnatura?
2021-01-10 13:33

#252 Julitka

+proponuję zacząć spisywać po kolei opcje, które wg kolejnych użytkowników powinny być za free; ciekawe, czy listę premium opróżnimy do zera dziś, czy do końca przyszłego tygodnia. :)

2021-01-10 13:33

#253 papierek

dlatego ja tylko mówię o tych opcjach, które nie było wcześniej mówione, że są premium czyli przewijanie strumienia i nieodebrane połączenia, gdzie akurat jak ktoś nie będzie chciał płacić, to poprostu pójdzie na tt i przestreamuje jak człowiek.

po co mi sygnatura?
2021-01-10 13:35

#254 Paulinux

J: Oooooj, nieeeee! Ja w ogóle jestem przeciw implementacji spellchecka jakiegokolwiek, ale pomińmy to.
Na żadnym forum spellchecka raczej się nie uświadczy. Więc...
Bo raczej większość for jest przez strony, a przeglądarki mają wbudowane spellchecki

Happy hacking
2021-01-10 13:36

#255 balteam

Spell check nie będzie płatny z tego prostego powodu, że coś musi być, a to nie jest tak upierdliwe, z resztą do tej pory ludzie i tak chyba tylko w betach go mają, więc niespecjalnie się przyzwyczaili.
Julitka dobrze napisała, że zaraz oprużnimy listę do zera :D

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-01-10 13:38

#256 Paulinux

Mam prośbę tak btw, bo był kiedyś jakiś wątek, gdzie można było składać propozycję usług premium i teraz nie widzę go nigdzie... Mógłby mi go ktoś wskazać?

Happy hacking
2021-01-10 13:40

#257 edigorn

Tu musi być limit zakładanych blogów per użytkownik NP. 3 (2 dodatkowe). Cena jest śmieszna, na opcje no limit na pewno nie pozwala.

A na dogadywanie się między sobą użytkowników w powyższym wariancie należy przymknąć oko.

W przypadku pakietów rodzinnych np. YouTube Premium czy Spotify etc również nie zawsze wszyscy pod jednym dachem siedzą. A z regulaminem tych serwisów dozwolone to nie jest. No, ale tu opcji no limit członków rodziny nie ma.

-- (Paulinux):
Z drugiej strony:
2. Franio stwierdzza, że w sumie też by zrobił bloga współdzielonego, ale nie chce mu się płacić za skrybę.
3. Prosi Mariolkę, żeby była jako autor krzak, żeby nikt, kto robi z nim bloga nie musiał mieć kupionego skryby.

--

2021-01-10 13:43

#258 pajper

Co do blogów, jestem za tym, by każdy użytkownik musiał wykupić pakiet. I tu nie chodzi nawet o rozstrzygane problemy, a samą warstwę programistyczną. WordPress nie zapamiętuje, kto utworzył bloga, kto kogo zaprosił i tak dalej. W ogóle nie ma w nim takich rekordów.

Co do przewijania audio, właśnie zaimplementowałem w konferencjach opcję dodawania drugiej karty dźwiękowej, pod wpływem tej dyskusji. I myślę, że jako że to raczej opcja profesjonalna, strumieniowanie plus przewijanie dać za free, a dokładanie karty dźwiękowej w premium.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2021-01-10 14:13

#259 edigorn

To inaczej, w pakiecie "Skryba" odblokowana możliwość dodawania użytkowników, tu administrator bloga niech decyduje już dowolnie o ich rangach. Po stronie WP, jesteś w stanie to szybko zrobić. Opcja zablokowana w pakietach darmowych.

Edited 2021-01-10 14:34

#260 pajper

Tylko że nie do końca o to chodzi.
Każdy użytkownik ma za darmo jednego bloga. Czy to blog własny, współdzielony, jego sprawa. Płatne są kolejne blogi - znowu, czy to własne, czy współdzielone.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2021-01-10 15:00