EltenLink

Funkcje premium

Back to EltenLink

#221 papierek

Właśnie, padło zdanie klucz, obsługuje dwie instancje, wiec nikt nie musi się bawić w przewijanie strumienia przez tt, a druga instancja to tak jakby obsługa drugiej karty dźwiękowej, a nawet lepiej, bo można jedną instancję wyciszyć. Puki elten tego nie obsługuje, trzeba dać ludziom za darmo na tyle sensowną możliwość streamowania, żeby to dobrze działało. Z resztą funkcji premium się zgadzam, poza oczywiście nieodebranymi

po co mi sygnatura?
2021-01-09 22:48

#222 daszekmdn

Można w Teamtalku specjalnie po to przecież ustawiać profile, a Eltena 2 razy odpalić się nie da z uwagi na ograniczenia agenta.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2021-01-09 22:52

#223 Lowca_Androidow

Daszku, ja niejednokrotnie mam uruchomionego Eltena i3 razy i wszysktie działają

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-01-09 23:34

#224 papierek

ale nie da się na 3 instancje dołączyć do konferencji głosowej.

po co mi sygnatura?
2021-01-10 00:32

#225 misiek

Niestety, ale co do nieodebranych połączeń to zgadzam się. Posunięcie dziwne i kompletnie bez sensu, bo każdy jeden darmowy komunikator posiada taką opcję, więc wielki strzał w stopę. Dawidzie nie idź tą drogą.
-- (daszekmdn):
Co masz na myśli przez zmianę formatu tematów?
Część tych funkcji nie istnieje nawet w betach, czy zdążysz się znimi wyrobić i będzie czas aby je przetestować?
Ponadto uważam, że * Informacje o nieodebranych połączeniach to jest tak standardowa opcja w każdym dosłownie komunikatorze, że powinna być ona darmowa gdyż wadzi to obu stronom.
Wszelakie standardowe opcje, dostępne w innych komunikatorach powinny być darmowe, bo w ten sposób, spowodujemy jedynie odejścia z niniejszej platformy oraz zabieranie za sobą znajomych.
Jeśli myślimy na przyszłość o wersjach mobilnych, każąc płacić za to, co oferuje już WhatsApp etc, nie zdobędziemy nowych użytkowników, którzy mogliby również wesprzeć projekt wpłatami za niedostępne w innych miejscach rzeczy.
Pamiętaj, że coraz więcej użytkowników niestety korzysta głównie z telefonów i to oni są mimo wszystko naszą przyszłością, jako całego projektu EltenLink.
Nie piszę tego złośliwie, a wyrażam jedynie swoją opinię, bo osobiście co by to nie było biorę pakiet sponsorski gdyż kibicuję projektowi mimo niektórych nietrafionych decyzji.
Jednakoż raczej nowi użytkownicy nie poczują się zachęceni płatnościami za funkcje dostępne w internecie za free ze znacznie pewniejszą przyszłością z uwagi na fakt, że utrzymują je duże firmy.

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2021-01-10 02:46

#226 Zuzler

No to mój problem znó stanie się aktualny. Krisu nie zapłaci, choćby skały srały, a bloga jednak chcemy prowadzić razem. Przedtem była mowa o tym, że te blogi, które powstały wcześniej i sa współdzielone zostaną, nie będzie tylko można tworzyć nowych. Co złego jest w takim rozwiązaniu?

2021-01-10 10:35

#227 Julitka

1. Już teoretycznie dwie opcje powinny być za free. Dobrze więc, że wypowiedziało się w ich sprawie dwóch użytkowników. A, nie, przepraszam, 3 opcje - trzech. :)
2. A właściwie to jak to jest, jak jeden współadmin zapłaci za bloga, to drugi też będzie musiał?
Może właśnie wywalić tę opcję współdzielenia bloga z pakietów i zrobić ją jako osobną tak, żeby można było zapłacić jednym przelewem za bloga współdzielonego z kimś innym?
Niech i będzie droższa?
To głupie rozwiązanie, ale zawsze jakieś. :)

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-01-10 10:44

#228 Julitka

A, jeszcze ja uważam, że wyświetlanie sygnatur powinno być free.
Serio tak uważam. :)

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-01-10 10:45

#229 pajper

Nieodebrane połączenia - zgoda. Ale co do przewijania streamu, nie jestem przekonany.
Myślałem dużo o blogach, ale zdanie podtrzymuję. Ten problem by tylko narastał. Bo ktoś kupił pakiet na pół roku lub rok, a potem zrezygnował na przykład. I też ma zachować blogi?
A jak nie, to nie dość, że sprawa się programistycznie komplikuje, to jeszcze zaczną się przepychanki między ludźmi. Nie, jak kolejne blogi są płatne, to dla mnie są płatne.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2021-01-10 10:47

#230 papierek

wyświetlanie tak, ale ukrywanie juz ich może być se w premium.

po co mi sygnatura?
2021-01-10 10:47

#231 papierek

Z blogami się zgadzam, ale z tym przewijaniem. Na obecną chwilę, jedyna opcja treamowania to taka, że sobie puszczam i nic się nie da. A co, jak chcę posłuchać książki na kanale?
Na teamtalku nie ma przewijania, nie ma obsługi drugiej instancji. Ale są profile, wchodzę z drugiej instancji i mam coś znacznie lepszego, niż eltenowy stream. Nie dość, że mogę sobie przewijać, to mgę streamować praktycznie z dowolnej aplikacji, a na eltenie masz i tak to ograniczenie, że streamujesz z plików na komputerze.
Ewentualnie przewijanie dodaj do free, ale stream z YT będzie w audiofilu, ale to i tak spory regres w stosunku do TT patrząc na to, że kable dają nieograniczone rozwiązanie w tym zakresie. Ale najlepszy kompromis.-- (pajper):
Nieodebrane połączenia - zgoda. Ale co do przewijania streamu, nie jestem przekonany.
Myślałem dużo o blogach, ale zdanie podtrzymuję. Ten problem by tylko narastał. Bo ktoś kupił pakiet na pół roku lub rok, a potem zrezygnował na przykład. I też ma zachować blogi?
A jak nie, to nie dość, że sprawa się programistycznie komplikuje, to jeszcze zaczną się przepychanki między ludźmi. Nie, jak kolejne blogi są płatne, to dla mnie są płatne.

--

po co mi sygnatura?
2021-01-10 10:51

#232 Julitka

@Papierek Chodziło mi o ukrywanie.

Edited 2021-01-10 10:51

#233 Lowca_Androidow

Pajper, co do blogów nie zgadzam się z Twoimtokiemrozumowania.
Aktualne blogi powinny pozostać, owszem z brakiem rozwijania czyli tylko do odczytu, jest data i są toblogi które pozostają, bo dotychczas nie byłomowy o blogach płatnych, aktualnie przechodzi to na płatną usługę więc każdy kto podczas opłacania pakietu stworzy więcej niż jeden blog robi to już na własną odpowiedzialność bo jest śwaiadomy tego, że jeśli przestanie płacić straci blogi, to chyba oczywiste, przynajmniej dla mnie.
Jak pisałem, nie byłonigdy mowy o tym, że będąjakieś płatne pakiety i ludzie stworzyli blogi które teraz utracą, to nie fair, inną sprawą są blogizakładane już w trakcie płacenia za pakiet, bo już jest się uświadomionym, że to usługa płatna.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-01-10 11:30

#234 Zuzler

Nie, bo to już Dawidzie drogi jest inna sprawa. Blogi, które zostały utworzone, gdy o płatności tej opcji nikt nie słyszał to nieco inna sprawa, niż te, które powstają potem. Ale co byś powiedział, na możliwość wykupienia powiedzmy za 5 zł jednej funkcji z pakietu? Dajmy na to, że komuś zależy tylko i wyłącznie na śledzeniu wpisów albo tym posiadaniu bloga współdzielonego, a reszty nie chce, nie potrzebuje i nie ma zamiaru płacić za wszystko 30 zł, tylko po to, żeby śledzić blogi?

2021-01-10 12:17

#235 daszekmdn

Ponadto współdzielone blogi powinny być opłacane np przez jedną osobe.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2021-01-10 12:19

#236 papierek

To już za dużo rozdrabniania się i takim tokiem rozumowania to serio nigdy nic się nie uzbiera.
To ja chce tylko płacić za hrtf i nic więcej też. :D
-- (Zuzler):
Nie, bo to już Dawidzie drogi jest inna sprawa. Blogi, które zostały utworzone, gdy o płatności tej opcji nikt nie słyszał to nieco inna sprawa, niż te, które powstają potem. Ale co byś powiedział, na możliwość wykupienia powiedzmy za 5 zł jednej funkcji z pakietu? Dajmy na to, że komuś zależy tylko i wyłącznie na śledzeniu wpisów albo tym posiadaniu bloga współdzielonego, a reszty nie chce, nie potrzebuje i nie ma zamiaru płacić za wszystko 30 zł, tylko po to, żeby śledzić blogi?

--

po co mi sygnatura?
2021-01-10 12:30

#237 pajper

Oczywiście, że blogi pozostaną tylko do odczytu, już o tym pisałem. Żadne blogi nie znikną, tylko osoby, które nie zapłacą, stracą możliwość edycji wpisów na nich.

#StandWithUkraine

2021-01-10 12:51

#238 Julitka

Bardzo brzydko się o takich zabiegach mówi "... kotka za pomocą młotka", a bardziej aligancko - rozdrabnianie się.

-- (Zuzler):
Ale co byś powiedział, na możliwość wykupienia powiedzmy za 5 zł jednej funkcji z pakietu? Dajmy na to, że komuś zależy tylko i wyłącznie na śledzeniu wpisów albo tym posiadaniu bloga współdzielonego, a reszty nie chce, nie potrzebuje i nie ma zamiaru płacić za wszystko 30 zł, tylko po to, żeby śledzić blogi?

--

2021-01-10 12:52

#239 Julitka

A to, jak już wcześniej pisałam, jest do rozważenia.
-- (daszekmdn):
Ponadto współdzielone blogi powinny być opłacane np przez jedną osobe.

--

2021-01-10 12:52

#240 pajper

Ok, dla jasności, teraz wygląda to tak.

1. Kurier
* Śledzenie forów w grupach, którymi nie administrujemy
* Możliwość wyłączenia wyświetlania sygnatur
* Zakładki w wątkach i oznaczanie wątków
* Zabezpieczenie wiadomości prywatnej przed usunięciem
* Odpowiedzi na wzmianki i historia wzmianek
* Przypinanie grup (lokalnie)
* Śledzenie wpisów na blogach
* Zwiększony limit załączników w wiadomościach do 32MB
* Opcja załączania ankiet do wiadomości prywatnych

2. Audiofil
* Możliwość pobierania tematów dźwiękowych
* Zniesienie 2-minutowego limitu długości prywatnych wiadomości głosowych
* Zniesienie limitu 32kbps jakości wiadomości głosowych
* Przewijanie strumienia w konferencjach
* Możliwość tworzenia (do trzech) stałych kanałów widzianych dla osób, które dodadzą nas do kontaktów
* Tworzenie kanałów dla grup
* Ustawianie własnego tła i obiektów w kanałach HRTF
* Tworzenie przestrzeni HRTF o innym od domyślnego rozmiarze
* Ustawianie beaconów w przestrzeniach HRTF

3. Skryba
* Możliwość zakładania kolejnych blogów
* Przypinanie blogów do grup
* Sprawdzanie pisowni
* Zmiana adresu bloga
* Opcja wyłączenia wyświetlania prośby o wsparcie projektu na blogu
* Informowanie o nowych śledzących bloga
* Tłumacz
* Planowanie wpisów na blogu

4. Sponsor
* Zawiera wszystkie trzy wymienione wyżej pakiety
* Dodatkowa informacja o sponsorowaniu projektu w wizytówce, dźwięk przy nazwie użytkownika oraz wpis na odpowiedniej liście

Dodatkowo wszystkie pakiety premium wyłączają prośbę o wsparcie projektu przy starcie Eltena.

Koszt:
Pierwsze trzy pakiety:
A. do 24 kwietnia
* 30zł za rok
* 20zł za pół roku
B. po 24 kwietnia
* 40zł za rok
* 25zł za pół roku
Pakiet sponsorski:
* 150zł lub więcej za rok

Dodatkowe informacje:
* Osoby, które posiadają więcej niż jeden blog, po 24 lutego stracą możliwość edycji wpisów na wszystkich prócz pierwszego bloga na liście. Zachowają jednak opcję usuwania tych blogów i przenoszenia z nich wpisów, co umożliwi wybranie, którego bloga chcą zachować.
* Elten 2.4 posiada nowy format tematów dźwiękowych. Wszystkie tematy pobrane poprzednio przestaną działać. Jednak autor tematu, jeśli taka jest jego wola, może jak najbardziej udostępnić pliki tematu także osobom, które nie wykupią pakietu audiofila.
* Osoby, które w 2020 roku wpłaciły na Eltena przynajmniej 50zł, otrzymają pakiet sponsorski do dnia 24 kwietnia. Proszę te osoby o kontakt drogą prywatną.

#StandWithUkraine

2021-01-10 13:02