EltenLink

Funkcje premium

Back to EltenLink

#201 balteam

Nie przyjdzie, wprowadzenie płatności trochę zmienia reguły, nie jestem tego pewien, ale po sobie mogę powiedzieć, że jeśli Pajper by wprowadził pakiet za złotówke 2 i 3, to bym nie zapłacił więcej niż 10 zł.
Kurcze z nowymi funkcjami też jest pewien problem, bo teraz nam mobilnej apki potrzeba, więc tworzenie nowych, jestem w pewnym sensie za, ale.... eh, brak ludzi.
Tak czy tak każdy z pakietów powinien chyba 30 zł kosztować, 40 zł to sporo jak by ktoś chciał kupić 2, a części użytkownikom z pewnością 1 ni wystarczy, bo ktoś chce hrtf i 2 blogi mieći jużmusi wtedy 80 zł wydać, a nie 60.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-12-23 13:34

#202 tomecki

To ciekawe. Gdy płatności były absolutnie dobrowolne i nie wiązały się z niczym to nie było problemu. Gdy nagle doszły jakieś profity, zaczęło się, że za dużo, że za dziwnie, że nie ta cena itd. Nie mówię teraz o uwagach rzeczowcy, ale parę tutaj osób mam wrażenie, że doskonale potwierdza zasadę "mniej znaczy więcej".Do rzeczy. Proponuję ewentualny podział wg aktywności. Tj. pakiet dla blogerów, forumowiczów, głosowiczów... można to dowolnie nazywać, ale chodziłoby o rzeczy, które w różnego rodzaju aktywnościach są przydatne. tłumacz przyda się czytelnikom. Tak samo śledzenie wątków i tam parę jeszcze. Może pakiet czytelnika zrobić czy jakoś? Może pobieranie tematów, te tam różne hrtf itd w pakiecie dla gadżeciarzy tylko to trzeba jakoś bardziej elegancko nazwać.

2020-12-23 17:55

#203 monstricek

Nie sądze, że w ogóle coś trzeba robić z tą ostatnią propozycją od Dawida. Jedyne, co bym zrobił, to podwyszka ceny do 30 zł i jakiś dodatkowy bonus w pakiecie sponsorskim. Proponował bym pomyśleć o tym, co to będzie.

2020-12-23 18:04

#204 pates

Moim zdaniem informacja o śledzących bloga i śledzone fora powinny być za free.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-01-04 14:27

#205 DJGraco

Tak, zgadzam się akurat tutaj z Patesem.

2021-01-04 14:33

#206 Julitka

Nie mam zdania.
Jeżeli nie sprawimy, że wśród funkcji premium będą takie, których użytkownikom zwyczajnie brakuje, to nie mają one sensu.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-01-04 17:20

#207 papierek

mam zdanie, powinno to być w premium, mało brakująca funkcja, ale wystarczająco, żeby niektórzy kupili.

po co mi sygnatura?
2021-01-04 17:56

#208 Zuzler

TO w takim razie czemu nie utworzyć jakiegoś pakietu nie wiem... Cynkowego, który zawierałby tylko i wyłącznie te funkcjonalności, a kosztowałby powiedzmy 10 zł?

2021-01-04 19:01

#209 balteam

No już bez przesady, mają być te pakiety za 30 zł i w zwyż, zaraz się okarze, że stworzymy pakiet za złotówkę.
Jak chcemy przynajmniej zebrać te 5000 zł, to nie obniżajmy tego jeszcze bardziej, zwłaszcza, że jak dodamy pakiet za 10 zł, to niektórzy będą musieli wykupić np. pakiet za dychę i za 30 zł, czyli nie dość, że zniechęcimy tych co te 30 zł wyłożą to jeszcze część ludzi nie kupi pakietu za 30 zł bo ma za dychę jakiś.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-01-04 19:10

#210 papierek

znaczy ostatecznie każdy pakiet ma być chba po 30 zł, a wszystkie po 150 razem plus honorowy patronat

po co mi sygnatura?
2021-01-04 19:54

#211 Julitka

Zgadzam się.
-- (balteam):
No już bez przesady, mają być te pakiety za 30 zł i w zwyż, zaraz się okarze, że stworzymy pakiet za złotówkę.
Jak chcemy przynajmniej zebrać te 5000 zł, to nie obniżajmy tego jeszcze bardziej, zwłaszcza, że jak dodamy pakiet za 10 zł, to niektórzy będą musieli wykupić np. pakiet za dychę i za 30 zł, czyli nie dość, że zniechęcimy tych co te 30 zł wyłożą to jeszcze część ludzi nie kupi pakietu za 30 zł bo ma za dychę jakiś.

--

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-01-06 13:26

#212 pajper

Na dwa tygodnie przed premierą 2.4 przedstawiam listę pakietów i funkcji. Zastrzeżenia można zgłaszać do końca dnia 10 stycznia.

1. Kurier
* Śledzenie forów w grupach, którymi nie administrujemy
* Możliwość wyłączenia wyświetlania sygnatur
* Zakładki w wątkach i oznaczanie wątków
* Zabezpieczenie wiadomości prywatnej przed usunięciem
* Odpowiedzi na wzmianki i historia wzmianek
* Przypinanie grup (lokalnie)
* Śledzenie wpisów na blogach
* Zwiększony limit załączników w wiadomościach do 32MB
* Opcja załączania ankiet do wiadomości prywatnych

2. Audiofil
* Możliwość pobierania tematów dźwiękowych
* Zniesienie 2-minutowego limitu długości prywatnych wiadomości głosowych
* Zniesienie limitu 32kbps jakości wiadomości głosowych
* Przewijanie strumienia w konferencjach
* Możliwość tworzenia (do trzech) stałych kanałów widzianych dla osób, które dodadzą nas do kontaktów
* Tworzenie kanałów dla grup
* Ustawianie własnego tła i obiektów w kanałach HRTF
* Tworzenie przestrzeni HRTF o innym od domyślnego rozmiarze
* Ustawianie beaconów w przestrzeniach HRTF
* Informacje o nieodebranych połączeniach

3. Skryba
* Możliwość zakładania kolejnych blogów
* Przypinanie blogów do grup
* Sprawdzanie pisowni
* Zmiana adresu bloga
* Opcja wyłączenia wyświetlania prośby o wsparcie projektu na blogu
* Informowanie o nowych śledzących bloga
* Tłumacz
* Planowanie wpisów na blogu

4. Sponsor
* Zawiera wszystkie trzy wymienione wyżej pakiety
* Dodatkowa informacja o sponsorowaniu projektu w wizytówce, dźwięk przy nazwie użytkownika oraz wpis na odpowiedniej liście

Dodatkowo wszystkie pakiety premium wyłączają prośbę o wsparcie projektu przy starcie Eltena.

Koszt:
Pierwsze trzy pakiety:
A. do 24 kwietnia
* 30zł za rok
* 20zł za pół roku
B. po 24 kwietnia
* 40zł za rok
* 25zł za pół roku
Pakiet sponsorski:
* 150zł lub więcej za rok

Dodatkowe informacje:
* Osoby, które posiadają więcej niż jeden blog, po 24 lutego stracą możliwość edycji wpisów na wszystkich prócz pierwszego bloga na liście. Zachowają jednak opcję usuwania tych blogów i przenoszenia z nich wpisów, co umożliwi wybranie, którego bloga chcą zachować.
* Elten 2.4 posiada nowy format tematów dźwiękowych. Wszystkie tematy pobrane poprzednio przestaną działać. Jednak autor tematu, jeśli taka jest jego wola, może jak najbardziej udostępnić pliki tematu także osobom, które nie wykupią pakietu audiofila.
* Osoby, które w 2020 roku wpłaciły na Eltena przynajmniej 50zł, otrzymają pakiet sponsorski do dnia 24 kwietnia. Proszę te osoby o kontakt drogą prywatną.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Edited 2021-01-09 19:43

#213 Julitka

Czy ten dźwięk przy nazwie użytkownika i nazwę statusu VIP będzie można sobie wyłączyć, jak się kupi sponsora?

2021-01-09 19:57

#214 balteam

Hmm, a śledzenie wordpressowych blogów będzie ogólnodostępne? Ja coś bym dodał jeszcze do sponsorskiego, na razie nic to nie daje.
Jak teraz nawet nic Pajper nie dodasz, to z pewnością w przyszłości by wypadało, bo nie musi być to niewiadomo co, ale teraz po prostu niektórzy kupią 3 pakiety, a zawsze lepiej jak by kupili sponsora :P
Sam chwilowo nie mam pomysłu, ale jak coś wymyślę wg mnie coś w miarę prostego to wrzucę wpis.

2021-01-09 20:23

#215 DJGraco

Ja mam jedno zastrzerzenie
* Możliwość pobierania tematów dźwiękowych

Była ta funkcja za free, to nie lepiej ją tak zostawić, przeiceż użytkownicy stabilek mogą pobierać tematy dźwiękowe nie jest to nowa funkcja.

2021-01-09 21:06

#216 daszekmdn

Co masz na myśli przez zmianę formatu tematów?
Część tych funkcji nie istnieje nawet w betach, czy zdążysz się znimi wyrobić i będzie czas aby je przetestować?
Ponadto uważam, że * Informacje o nieodebranych połączeniach to jest tak standardowa opcja w każdym dosłownie komunikatorze, że powinna być ona darmowa gdyż wadzi to obu stronom.
Wszelakie standardowe opcje, dostępne w innych komunikatorach powinny być darmowe, bo w ten sposób, spowodujemy jedynie odejścia z niniejszej platformy oraz zabieranie za sobą znajomych.
Jeśli myślimy na przyszłość o wersjach mobilnych, każąc płacić za to, co oferuje już WhatsApp etc, nie zdobędziemy nowych użytkowników, którzy mogliby również wesprzeć projekt wpłatami za niedostępne w innych miejscach rzeczy.
Pamiętaj, że coraz więcej użytkowników niestety korzysta głównie z telefonów i to oni są mimo wszystko naszą przyszłością, jako całego projektu EltenLink.
Nie piszę tego złośliwie, a wyrażam jedynie swoją opinię, bo osobiście co by to nie było biorę pakiet sponsorski gdyż kibicuję projektowi mimo niektórych nietrafionych decyzji.
Jednakoż raczej nowi użytkownicy nie poczują się zachęceni płatnościami za funkcje dostępne w internecie za free ze znacznie pewniejszą przyszłością z uwagi na fakt, że utrzymują je duże firmy.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2021-01-09 21:29

#217 balteam

Zgadzam się z Daszkiem apropo nieodebranych, teraz to nie takie istotne może, ale na mobilkach to by był potężny minus.
Lepiej dawać do płatnych opcji coś co jest przydatne, ale nie niezbędne, a Elten już trochę takich rzeczy ma jak widać po pakietach.

2021-01-09 21:33

#218 pajper

Myślę, że Elten na mobilkach zmieni znacznie listę funkcji premium. Pomyślę o tym wyświetlaniu informacji o połączeniu.

Co do nowego formatu tematów, zobaczycie w RC, jest to jeden plik o rozszerzeniu elsnd.

Wszystkie wypisane tu już funkcje są gotowe i włączone będą do RC.

#StandWithUkraine

2021-01-09 22:29

#219 papierek

przewijanie strumienia, zwłaszcza, że nie ma obsługi drugiej karty dźwiękowej ani innego sensownej opcji streamowania, powinno być za darmo. Zwłascza, że jest to must have moim zdaniem.

po co mi sygnatura?
2021-01-09 22:42

#220 pajper

O ile mi wiadomo, TT też nie ma takiej opcji i chyba nie obsługuje kilku kart dźwiękowych, trzeba uruchamiać drugą instancję. Chyba że jest coś, o czym nie wiem.

#StandWithUkraine

2021-01-09 22:43