EltenLink

Funkcje premium

Back to EltenLink

#261 pajper

Aktualizacja.

1. Kurier
* Śledzenie forów w grupach, którymi nie administrujemy
* Możliwość wyłączenia wyświetlania sygnatur
* Zakładki w wątkach i oznaczanie wątków
* Zabezpieczenie wiadomości prywatnej przed usunięciem
* Odpowiedzi na wzmianki i historia wzmianek
* Przypinanie grup (lokalnie)
* Śledzenie wpisów na blogach
* Zwiększony limit załączników w wiadomościach do 32MB
* Opcja załączania ankiet do wiadomości prywatnych

2. Audiofil
* Możliwość pobierania tematów dźwiękowych
* Zniesienie 2-minutowego limitu długości prywatnych wiadomości głosowych
* Zniesienie limitu 32kbps jakości wiadomości głosowych
* Strumieniowanie z drugiej karty dźwiękowej w konferencjach
* Możliwość tworzenia (do trzech) stałych kanałów widzianych dla osób, które dodadzą nas do kontaktów
* Tworzenie kanałów dla grup
* Ustawianie własnego tła i obiektów w kanałach HRTF
* Tworzenie przestrzeni HRTF o innym od domyślnego rozmiarze
* Ustawianie beaconów w przestrzeniach HRTF

3. Skryba
* Możliwość zakładania kolejnych blogów
* Przypinanie blogów do grup
* Sprawdzanie pisowni
* Zmiana adresu bloga
* Opcja wyłączenia wyświetlania prośby o wsparcie projektu na blogu
* Informowanie o nowych śledzących bloga
* Tłumacz
* Planowanie wpisów na blogu

4. Sponsor
* Zawiera wszystkie trzy wymienione wyżej pakiety
* Dodatkowa informacja o sponsorowaniu projektu w wizytówce, dźwięk przy nazwie użytkownika oraz wpis na odpowiedniej liście

Dodatkowo wszystkie pakiety premium wyłączają prośbę o wsparcie projektu przy starcie Eltena.

Koszt:
Pierwsze trzy pakiety:
A. do 24 kwietnia
* 30zł za rok
* 20zł za pół roku
B. po 24 kwietnia
* 40zł za rok
* 25zł za pół roku
Pakiet sponsorski:
* 150zł lub więcej za rok

Dodatkowe informacje:
* Osoby, które posiadają więcej niż jeden blog, po 24 lutego stracą możliwość edycji wpisów na wszystkich prócz pierwszego bloga na liście. Zachowają jednak opcję usuwania tych blogów i przenoszenia z nich wpisów, co umożliwi wybranie, którego bloga chcą zachować.
* Elten 2.4 posiada nowy format tematów dźwiękowych. Wszystkie tematy pobrane poprzednio przestaną działać. Jednak autor tematu, jeśli taka jest jego wola, może jak najbardziej udostępnić pliki tematu także osobom, które nie wykupią pakietu audiofila.
* Osoby, które w 2020 roku wpłaciły na Eltena przynajmniej 50zł, otrzymają pakiet sponsorski do dnia 24 kwietnia. Proszę te osoby o kontakt drogą prywatną.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2021-01-10 15:09

#262 Julitka

Coś by trzeba wykoncypować w tej sprawie jednak, no bo mimo wszystko nie wszyscy będą chcieli kupować premium tylko dlatego, żeby pisać parę wpisów z kolegą.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-01-10 15:09

#263 Paulinux

Czyli że będzie można robić ankiety w konfach?
A noże by tak szczegółowe wyniki ankiet dodać do premium?

Happy hacking
2021-01-10 15:37

#264 papierek

No i sensowny kompromis z tą kartą dźwiękową. Jak ktoś będzie chciał sobie tak coś muzyczkę, film postreamować to może normalnie, a jak zrobić bardziej profesjonalny podcast, let's play to wykupić.

po co mi sygnatura?
2021-01-10 15:40

#265 papierek

a co wy na to, żeby pakiet sponsorski zawierał konfigurację dns przy zewnętrznych domenach? Moim zdaniem powinien mieć coś więcej, ale też nie za dużo, a to już takie bardziej specjalistyczne, więc akurat.

po co mi sygnatura?
2021-01-10 15:46

#266 Lowca_Androidow

--Cytat (Paulinux):
Z drugiej strony:
1. Mariolka prowadzi bloga, kupuje pakiet bo chce zaprosić do współpracy Kazia.
2. Franio stwierdzza, że w sumie też by zrobił bloga współdzielonego, ale nie chce mu się płacić za skrybę.
3. Prosi Mariolkę, żeby była jako autor krzak, żeby nikt, kto robi z nim bloga nie musiał mieć kupionego skryby.

--Koniec cytatu
aletojuż dobrawolamariolki,chcepłacićirobićkomuśprzysługę tojuż jej sprawa, botrudno, żeby dwieosoby tworzącejednegobloga płaciły za to samo.
Możnateż i w drugą stronę:
Kowalskipłaci za pakiet, aby miećmożliwość prowadzeniawięcejniżjednegoblogai płaciustalonąkwotę, prowadzidwablogi, ale Iksińskiprowadzi wspólniebloga zdziesięciomaosobami i prowadzi też dwablogi,jednego własnego i drugiego współdzielonegoilewpłyniekasy za tego drugiego współdzielonego? dziesięciokrotność tegocowpłacił Kowalski.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-01-10 15:50

#267 Zuzler

Powiem tak: jak przedobrzycie, to prędzej ludzie stąd odejdą sarkając, że Elten do dupy, bo Pieperek jest łasy na kasę i zabiera funkcje, które już były za darmo. Lepiej straić użytkownika, który jeszcze pójdzie robić smród wokół projektu w szerokim świecie czy jednak pozwolić, dajmy na to, na kupienie jednej funkcji z każdego pakietu albo możliwość choćby tego wykupienia pakietu przez jednego użytkownika współdzielonego bloga?

2021-01-10 15:50

#268 Julitka

@Zuzler Tu raczej o to chodzi, że gdyby każdy chciał tak, jak... no... chce, to nic byśmy nie zrobili.
Bo ja te pakiety widzę np. zupełnie inaczej.
I mnie większość z tych funkcji po prostu nie interesuje.
Ale jak kupuję Youtube Premium, to nie dyskutuję, że chcę tylko brak reklam, tylko biorę, co jest.
To samo jest z absolutnie wszystkimi pakietami tzw. premium.
I nie mów mi, że Youtube to inna sprawa, bo paradoksalnie to nie jest do końca inna sprawa.

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-01-10 16:28

#269 papierek

Jęczenie jęczenie, a kasa na utrzymanie projektu kasą.
Poza tym, było na początku gorzej, teraz mamy rozwalone ta na kilka pakietów, też nie dobrze, będziemy rozdrabniać się na kolejne funkcje.
I też komuś nie będzie pasować, bo on ma tylko jednego współdzielonego bloga, a inni mają

po 20 i tak dalej.
-- (Zuzler):
Powiem tak: jak przedobrzycie, to prędzej ludzie stąd odejdą sarkając, że Elten do dupy, bo Pieperek jest łasy na kasę i zabiera funkcje, które już były za darmo. Lepiej straić użytkownika, który jeszcze pójdzie robić smród wokół projektu w szerokim świecie czy jednak pozwolić, dajmy na to, na kupienie jednej funkcji z każdego pakietu albo możliwość choćby tego wykupienia pakietu przez jednego użytkownika współdzielonego bloga?

--

po co mi sygnatura?
2021-01-10 16:55

#270 papierek

Moim zdaniem, to jest najlepszy kompromis ze wszystkich do tej pory, a zawsze się znajdzie, kto pójdzie robicć smród w szerokim świecie i co by Dawid nie zrobił, to będziesz miała niezadowolonych ludzi. A skoro, jak mówisz, Krisowi żal będzie dać 30 zł, czy tam nawet 20 na pierwszy rok, t widać mniej ceni wasze treści, niż te 20 złotych na rok. Flacha nawet jest droższa.

po co mi sygnatura?
2021-01-10 16:58

#271 papierek

Swoją drogą, trzeba dać im do przemyślenia, przejrzenia na angielskie forum ostateczne ustalenia.

po co mi sygnatura?
2021-01-10 17:04

#272 Julitka

Może lepiej nie... :)

2021-01-10 18:01

#273 Paulinux

A jak potem będą gadać, że Polska jest priorytetowa, to się nie dziwmy

Happy hacking
2021-01-10 18:45

#274 balteam

No, ale czy to coś dziwnego? Wiele programów, które powstają w różnych krajach nieanglojęzycznych, ma swój kraj jako priorytetowy, zwłaszcza jak jedna osoba sporo ogarnia, a program jest i tak najpopularniejszy w kraju w tym wypadku w Polsce.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-01-10 18:53

#275 Julitka

@Paulinux Nie, to był akurat taki żart.
Chociaż @Balteam ma wiele racji.

2021-01-10 18:55

#276 tomecki

A propos jeszcze tych limitów długości. Ciekaw jestem kto będzie de facto używał wstrzymywania, a kto naćka tych wiadomości ileś, bo w sumie można. Limit dzienny prawdopodobnie spowodowałby faktycznie zmniejszenie dlugości wiadomości, bo masz ileś tam czasu i nie da się tego obejść więc trzeba sensownie tym zarządzać.

2021-01-10 18:58

#277 misiek

Jeszcze wyświetlanie sygnatur też bym zostawił tak jak jest, ale co do reszty to się zgadzam.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2021-01-10 19:05

#278 pajper

Ale ja tu nie widzę problemu. Jak komuś się chce nagrywać kolejne i kolejne wiadomości prywatne, to wolna droga. Najwyżej osoba je odbierająca w końcu się wkurzy i taką osobę zablokuje.
A jeśli się nie wkurzy, to widać taka forma im odpowiada i nie ma problemu.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2021-01-10 19:05

#279 misiek

Aha i jeszcze proponowałbym dać jakieś promocje przykładowo z okazji urodzin Eltena etc. Przykładowo pakiet sponsorski za stówkę od tego do tego dnia, a pozostałe pakiety po 15 zł od do.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2021-01-10 19:09

#280 Lowca_Androidow

No dobra, ale nie doczytałem, jak wyglądać będziesytuacja forgłosowych, czy tutaj również limit czasowy, uważam, że powinien być i tu właśnie wspomniany, zreztąjuż wcześniej poruszany imit wpisów, bo ograniczenieczasowmoże właśnie spowodować kilka wpisów jeden pod drugim w celu kontynuowania monologu.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-01-10 19:14