Zdarzenia techniczne
Back to EltenLink#121 Zuzler
A nie, przepraszam to było jakoś koło 21, może chwilę po.
#122 pajper
Tak, wiem o problemie wczoraj, poprawnie przestał działać MySQL. Nie wiem dlaczego, obciążenia wcale dużego serwer nie miał.
Coś się zwiesiło tajemniczo.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#123 lukasz1993258
słuchajcie, na ten moment nie da sie prawie tu zrobić nic.
wpis głosowy który nagrałem jest nie możliwy do wysłania, elten strasznie wolno chodzi.
#124 pajper
Hmm, u mnie teraz śmiga, nie wiem, jak było 20 minut temu.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#125 lukasz1993258
teraz jest ok, jak narazie wszystko śmiga.
#126 lukasz1993258
a nie, mój wpis w wątku ekspresy mimo błędu dodał się asz 3 razy, tak że troszke to dziwne.
#127 balteam
Elten gdzieś z minutę temu wrócił do normy, ale ostatnie 3 albo 5 minut się mulił tak, że nic nie działało, restart poszedł, ale też zanim się załadował to z 8 sekund czekania:
Mój speedtest:
PING ms
20
POBIERANIE Mbps
15.60
PRZESYŁANIE Mbps
8.38
#128 daszekmdn
Akurat próbowałem się zalogować i dopiero teraz mnie puściło.
#129 DJGraco
Czy wam też Elten się okresowo muli. Teraz chodzi w miarę ok, ale 5 min temu nie mogłem się przykładowo zalogować.
#130 Zuzler
Od około 20.50 się muliło potwornie. Nie wiem, o której się to skończyło.
#131 lukasz1993258
przez pare ostatnich minut, nic się tu nie dało zrobić, gdy się wchodziło na forum, to na wejściu błąd, a jak się wchodziło przez strone na eltena to było tylko 502 Bad Gateway, nginx1.18.0
#132 misiek
Zdarza się, ale ostatnio chyba w poniedziałek.
#133 mucha
ja mam ogólne wrażenie, że zmianatego serweru nic za bardzo nie dała, a przynajmniej ja nie odczówam jakiś pozytywów
#134 balteam
Dała, tylko ie widać tego jak jest poniżej 80 osób czy tam 75, jak zacznie się logować ze 100 to ne będzie mulić bardziej niżteraz.
#135 mucha
jakoś inaczej sobie wyobrażałem tą zmianę, że będzie szybciej program chodził bo tak jak jest teraz nie jest za ciekawie
#136 Julitka
@Mucha Nikt nie deklarował nic takiego. Nigdy.
No i to też zależy od łącza internetowego.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#137 balteam
Nie no deklarował, tylko każdy ma inne pojęcie co znaczy chodzić szybciej, deklarowaliśmy, że nie będzie tak mulić jak wcześniej gdy było te 90 osób, no i tak ni muli, część z tych problemów zmuleniem nie jest na 100% przez eltena, tylko problemy zewnętrzne.
#138 pjetia
Widzę, że pojawił sie problem mulenia. Mi muli, ale przyzwyczaiłem się do tego i czytając to, co do tej pory napisaliście muszę stwierdzić, że ma to jakiś tam sens. Nie zmienia to jednak faktu, że mulenie jest i czasem dość spore
#139 pjetia
Chciałem się was spytać, czy uznać to jako problem, czy nie: Zalogowałem się do Eltena i nie wykryło mi, że mam wykupiony jeden z pakietów premium. Czy to tak ma być, czy nie? Jeśli tak, to problem, bo gdzieś zgubiłem klucz, dzięki któremu mogę ten pakiet aktywować. Teoretycznie mam to w katalogu mojego użyszkodnika z Windowsa, ale wolałbym tego stamtąd nie przywracać.
#140 Zuzler
Cholernie muliło regularnie o podobnych porach, co te zgłaszane przeze mnie niedawno. W tym tygodniu problem występował chyba codziennie.