Zdarzenia techniczne
Back to EltenLink#141 balteam
@Pietia, jeśli premium aktywowałeś na jednym komputerze, to niezależnie gdzie sięzalogujesz, powinieneś móc z funkcji premium korzystać, jeśli coś jest nie tak, to śmialo zgłaszaj błąd, chyba, że jeszcze o coś inego ci chodziło.
#142 dariusz.1991 Archived
Przed chwilą elten kolejny raz zamulił. Teraz jest już w miarę stabilnie.
#143 pjetia
Dzięki. Generalnie chodzi mi o to, że aktywowałem pakiet premium na kompie, którego potem zresetowałem do zera. Zgubiłem gdzieś maila z kluczem aktywacyjnym i teraz po zalogowaniu się w Eltenie mam wszystkie pakiety premium nieaktywne, co dla mnie jest paradoksem, bo rozumiem to tak, że pakiet premium przypisany jest do użytkownika, nie zaś do komputera, ale mogę się mylić.
#144 balteam
powinien byćpakiet przypisany do konta użytkownika, na pewno nie do kompa, stwórz wątek na forum błędy i opsz dokładnie co i jak, chociaż już w sumie chyba wszystko opisałeś co trzeba.
#145 pjetia
oo to zagwozdka: odinstalowałem program, usunąłem wszystkie - przynajmniej mam taką nadzieję - śmieci, zainstalowałem ponownie i pakiety premium są. Nie ma czego zgłaszać :(
winien byćpakNiet przypisany do konta użytkownika, na pewno nie do kompa, stwórz wątek na forum błędy i opsz dokładnie co i jak, chociaż już w sumie chyba wszystko opisałeś co trzeba.
--
#146 daszekmdn
U mnie działa nakażdym komputerze, a nie kopiuję zawsze danych.
#147 mateponczas
Hej.
Ostatnio otrzymuję wiadomości spamerskie o losowej treści. Początkowo była to jedna i koniec, a wczoraj i dziś dostałem dwie. Co może być tego przyczyną?
#148 balteam
Chyba nic, po prostu ktoś do ciebbie pisze spam.
Wejdź w konto użytkownika, prywatność i dodaj te osoby do czarnej listy.
#149 Julitka
A jest to jakieś znane konto, czy jakiś random?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#150 daszekmdn
Zapominacie wszyscy chyba o idei tego wątku.
To nie miał być temat do rozwiązywania problemów, zgłaszania błędów czy z wiech. To miał być temat w którym Pajper informował by o różnych zdarzeniach technicznych.
#151 mateponczas
Spokojnie, myślałem, że coś się dzieje na serwerze. Jakieś randomy.
#152 Julitka
Ale to nie Ty miałeś o tym poinformować. :p Tzn. to jest wąek do informowania przez pajpera.
-- (mateponczas):
Spokojnie, myślałem, że coś się dzieje na serwerze. Jakieś randomy.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#153 pajper
Przez ostatnich kilka minut Elten działał dość kulawo. To wina kilku prac konserwacyjnych i aktualizacji, które okazały się bardziej zasobożerne, niż przewidywałem. Już wszystko powinno działać.
Przepraszam za problemy.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#154 pajper
Wiem o obecnym problemie z forami, próbuję go rozwiązać.
#155 pajper
Problem rozwiązany. ;)
#156 pajper
Drodzy Eltenowicze!
W najbliższym czasie Elten może nieco, trochę, bardzo, gigantycznie mulić. Bardzo za to przepraszam.
Wprowadzam nowe, mam nadzieję szybsze, indeksowanie wiadomości. Ale zanim je wprowadzę, trzeba zbudować indeksy, co po prostu... trwa i obciąża. :(
Raz jeszcze przepraszam!
#157 pajper
Skończone. Dziękuję za cierpliwość!
#158 Zuzler
A już miałam ochotę Cię zabić...
#159 papierek
Rozumiem, że od tego momentu serwer nie powinien już mulić i mamy obserwować, czy jest poprawa?
#160 pajper
Nie nie, to nie tak szybko. Wprowadziłem nowe indeksy, teraz muszę nauczyć serwer z nich korzystać. Dajcie mi kilka dni na zastosowanie zmian, zobaczymy, czy coś się zmieni na lepsze wtedy.
Choć nowe indeksowanie już działa w II.