Wątki archiwalne

Księga zażaleń (wpisy z okresu lipiec 2020 - czerwiec 2021)

Started by denis333 1204 posts last post 5 years ago Closed Page 60 of 61

A dlaczego tego nie ogłaszać?

-- (magmar):
Nic Senterku nic tylko po co ogłaszać urbi et orbi, że to są MEMY DLA NIEWIDOMYCH, przecież na platformie uwaga DLA NIEWIDOMYCH nie może być inaczej.

--
🇺🇦 🇵🇱

Gratuluję wiary, że wordpress to okno na świat.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

@Zuzler ja niestety mam kilka doświadczeń gdzie właśnie z początku wszystko było bardzo naturalne i ułożone, a dopiero po czasie wyszło, że nie wyobrażają sobie dla głupiego przykładu bycia ze mną w związku na stałe lub czego innego co jest normalne i naturalne w życiu przez to, że nie widzę.
Dobrze, że chociaż się przyznali...
Senter San

o, to ciekawe, bo jamam przykłady wręcz odwrotne :D
🇺🇦 🇵🇱

A może im się po prostu nie spodobałeś, Senterku?

O Audiomemach ył pewien ciekawy wątek, Magmar. Mógłby go ktoś zawzmiankować koleżance, bo ja nie pamiętam nawet, gdzie on wisi. :)

#1187 1 like

Gratuluję wiary, że zapis, że memy są dla niewidomych, tzn. właściwie że są audio, to jest jakiś problem :D
-- (magmar):
Gratuluję wiary, że wordpress to okno na świat.

--
🇺🇦 🇵🇱

Oo, brzmi ciekawie. Może coś więcej? :)

-- (Monia01):
o, to ciekawe, bo jamam przykłady wręcz odwrotne :D

--

Nie, audiomemy to akurat fajna nazwa, ale pamiętacie poprzednią nazę Memy dla niewidomych czy niewidome memy.

Niee, chyba że na priv :D
🇺🇦 🇵🇱

No, dziwna była. Ale raczej dlatego, że niewidoma może być istota, a nie mem, ta jest lepsza. : W sensie bardziej mi się podoba
-- (magmar):
Nie, audiomemy to akurat fajna nazwa, ale pamiętacie poprzednią nazę Memy dla niewidomych czy niewidome memy.

--
🇺🇦 🇵🇱

@Magmar Muszę cię zawieść :)
Relacja była bardzo intelektualnie, i emocjonalnie stabilna, rozwinięta, bez żadnych anomalii.
A jeżeli już, to komunikacja w ruch i takie się za rzegnywało.
Wyszło szydło z worka po przyjrzeniu się moim oczom.
Podobno z początku się bała, i nie chciała na nie patrzeć, żeby moja niepełnosprawność jej nie przeszkodziła.
I rzeczywiście nie przeszkodziła, ale do czasu.
Jak zwykle znowu wygląd grał rolę.
Senter San

No, ta nazwa, akurat, była przede wszystkim nieprecyzyjna, bo to, że mem jest w audio nie oznacza automatycznie, że jest dla niewidomych.

#1194 1 like

Akurat tu muszę przyznać, że raczej chciałem głównie dla nie widomych te memy robić, bo poco tylko audio osobom które preferujom wizualną stymulacje?
Jednak audio memy nazwa nie głupia, i mniej dziwna to napewno.
Senter San

#1195 1 like

To zabrzmi nieprzyjemnie, ale pamiętaj, że zachowanie jednej osoby nie świadczy o tym, że wszyscy będą się tak zachowywać. Życzę pozytywniejszych dośwdczeń :)

-- (djsenter):
@Magmar Muszę cię zawieść :)
Relacja była bardzo intelektualnie, i emocjonalnie stabilna, rozwinięta, bez żadnych anomalii.
A jeżeli już, to komunikacja w ruch i takie się za rzegnywało.
Wyszło szydło z worka po przyjrzeniu się moim oczom.
Podobno z początku się bała, i nie chciała na nie patrzeć, żeby moja niepełnosprawność jej nie przeszkodziła.
I rzeczywiście nie przeszkodziła, ale do czasu.
Jak zwykle znowu wygląd grał rolę.

--
🇺🇦 🇵🇱

@Monia01 podobnych sytuacji było wiele, i to nie tylko się mnie one przytrafiły.
Ale masz racje, generalizować nie można, dlatego lubię stwierdzenie więkrzość, a nie wszyscy :D
Pomaga to ztłumić gorycz.
W każdym razie już wyrastam z idealizowania i generalizowania, nic dobrego to nie przynosi.
Senter San

Nie no, czekaj, ani on nie powiedział, że to był jeden jedyny przypadek tego typu, ani, że było ich mnóstwo, Moniko.

#1198 2 likes

Senterku, zmieniłabym mimo wszystko "większość" a "wielu", a nawet na "niejeden".

Właśnie widzę, to ja coś źle zrozumiałam
🇺🇦 🇵🇱

#1200 2 likes

A dlaczego mam czuć zawód Senterku?
A jeśli ktoś nie chce by c z osobą niewidomą tylko dlatego, że nie widzi, to nie warto się kimś takim przejmować.
Dzisiaj brak wzroku, a jutro kłopoty z teściową czy zarobki będą dla niego przeszkodą.