-- (magmar): Nic Senterku nic tylko po co ogłaszać urbi et orbi, że to są MEMY DLA NIEWIDOMYCH, przecież na platformie uwaga DLA NIEWIDOMYCH nie może być inaczej.
@Zuzler ja niestety mam kilka doświadczeń gdzie właśnie z początku wszystko było bardzo naturalne i ułożone, a dopiero po czasie wyszło, że nie wyobrażają sobie dla głupiego przykładu bycia ze mną w związku na stałe lub czego innego co jest normalne i naturalne w życiu przez to, że nie widzę. Dobrze, że chociaż się przyznali...
Gratuluję wiary, że zapis, że memy są dla niewidomych, tzn. właściwie że są audio, to jest jakiś problem :D -- (magmar): Gratuluję wiary, że wordpress to okno na świat.
No, dziwna była. Ale raczej dlatego, że niewidoma może być istota, a nie mem, ta jest lepsza. : W sensie bardziej mi się podoba -- (magmar): Nie, audiomemy to akurat fajna nazwa, ale pamiętacie poprzednią nazę Memy dla niewidomych czy niewidome memy.
@Magmar Muszę cię zawieść :) Relacja była bardzo intelektualnie, i emocjonalnie stabilna, rozwinięta, bez żadnych anomalii. A jeżeli już, to komunikacja w ruch i takie się za rzegnywało. Wyszło szydło z worka po przyjrzeniu się moim oczom. Podobno z początku się bała, i nie chciała na nie patrzeć, żeby moja niepełnosprawność jej nie przeszkodziła. I rzeczywiście nie przeszkodziła, ale do czasu. Jak zwykle znowu wygląd grał rolę.
Akurat tu muszę przyznać, że raczej chciałem głównie dla nie widomych te memy robić, bo poco tylko audio osobom które preferujom wizualną stymulacje? Jednak audio memy nazwa nie głupia, i mniej dziwna to napewno.
To zabrzmi nieprzyjemnie, ale pamiętaj, że zachowanie jednej osoby nie świadczy o tym, że wszyscy będą się tak zachowywać. Życzę pozytywniejszych dośwdczeń :)
-- (djsenter): @Magmar Muszę cię zawieść :) Relacja była bardzo intelektualnie, i emocjonalnie stabilna, rozwinięta, bez żadnych anomalii. A jeżeli już, to komunikacja w ruch i takie się za rzegnywało. Wyszło szydło z worka po przyjrzeniu się moim oczom. Podobno z początku się bała, i nie chciała na nie patrzeć, żeby moja niepełnosprawność jej nie przeszkodziła. I rzeczywiście nie przeszkodziła, ale do czasu. Jak zwykle znowu wygląd grał rolę.
@Monia01 podobnych sytuacji było wiele, i to nie tylko się mnie one przytrafiły. Ale masz racje, generalizować nie można, dlatego lubię stwierdzenie więkrzość, a nie wszyscy :D Pomaga to ztłumić gorycz. W każdym razie już wyrastam z idealizowania i generalizowania, nic dobrego to nie przynosi.
A dlaczego mam czuć zawód Senterku? A jeśli ktoś nie chce by c z osobą niewidomą tylko dlatego, że nie widzi, to nie warto się kimś takim przejmować. Dzisiaj brak wzroku, a jutro kłopoty z teściową czy zarobki będą dla niego przeszkodą.
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"