android

Telefon kompaktowy w roku 2020

Started by magmar 373 posts last post 3 years ago Page 18 of 19

Android 4.1 zapewne...

To go nie kupię i pozostanę przy nokii.

Gdyby tak miał przynajmniej te 4 gb, 64 gb dysk plus micro sd. Snapa raczej miał nie będzie, tego mają tylko szanującesię firmy.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Na temat nokii. Pojawił się telefon Nokia 110 DS 4g 2021. z wbudowanym czytnikiem ekranu. Nie jest to smartfon, ale jest wmiare kompaktowy i posiada tradycyjne możliwości w stylu blindshell. Ma kalendarz, budzik, dyktofon i t.p. Wszystko oprócz interneta jest dostępne. Jeśli ktoś rozumie rosyjski, tu jest filmik o tym telefonie:
https://www.youtube.com/watch?v=R4VpdPfbZfo

Szkoda, że bez klawiatury fizycznej.

#346 Edited

Co do Shelli to może tamci pukneli się w łeb i dali conajmniej androida 8, no niech będzie 7. Classica to może bym wziął, ale jako służbowy i przy dobrych zarobkach, albo swoim interesie. Po za robotą niet. Shella to może poleciłbym jednej znajomej. Nie mogłem jej wytłumaczyć pewnych rzeczy w Iphonie, jej też nie rozumiałem. Poleciłem jej jabłko, ale nie wiedziałem, że do takiego czegoś dojdzie. Kompaktowych androidów bez klawiszy to już w ogóle nie. Jeden człowiek może całą sytuację potwierdzić, bo to stało się nagle w czasie naszej rozmowy. Aha. Może to wielu przeszkadzać, ale ja jestem za kupowaniem pokrowców, szczególnie książeczek. To już nie te czasy.

@darek1991, nie, telefon jest z klawiaturą numeryczną.

Woooooooooooooow!!! No to mam alternatywę, jak mi 3G wyłĄCZĄ.

Ciekawe, czy telefon jest spolszczony.

Wiesz może czy da się ten czytnik włączyć na start? Jak cena nie będzie z kosmosu to może komuś na prezent kupię.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Dosłownie nic niewiem o tym telefonie, trzeba kupować i testować. W podcascie gość nic nie mówi o tym, jak ustawić screenreader.

Ciekawe czy w pl on wogule jest.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

A jest jakaś szansa, że go chociaż zobaczysz?

Nie, bo nie interesuje mnie coś takiego i nie znam gościa, który go ma. Poprostu widziałem filmik na yt, pamiętałem, że tu jest ktoś, kogo takie ustrojstwo może ciekawić, dla tego umieściłem info o telefonie tu.

Monstricku, Serdecznie dziękuję Ci za pamięć.

Niema sprawy, aby to jakoś było u was dostępne.

Mam nadzieję, że za rok, jak wyłączą trzy g już będzie.

W razie co mozesz go sprowadzić. Angielski znasz z tego co wiem.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

#359 Edited

Znam, Wspomniana nokia To już jest jakieś wyjście z ciemnej androidowo-nowobogackiej d...y

#360 3 likes

Szkoda wątek tworzyć na takie info, ale jeśli chodzi o kompaktowe telefony to asus zenfone 9 się pojawił, jest minimalnie krótszy od zenfone 8, ma większą baterię i topową specyfikację, głośniki też tak samo zajebiste podobno.
No, to znaczy, że jeśli bym nie miał ósemki, to za rok kupował bym dziewiątkę :)
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.