Na temat nokii. Pojawił się telefon Nokia 110 DS 4g 2021. z wbudowanym czytnikiem ekranu. Nie jest to smartfon, ale jest wmiare kompaktowy i posiada tradycyjne możliwości w stylu blindshell. Ma kalendarz, budzik, dyktofon i t.p. Wszystko oprócz interneta jest dostępne. Jeśli ktoś rozumie rosyjski, tu jest filmik o tym telefonie: https://www.youtube.com/watch?v=R4VpdPfbZfo
Co do Shelli to może tamci pukneli się w łeb i dali conajmniej androida 8, no niech będzie 7. Classica to może bym wziął, ale jako służbowy i przy dobrych zarobkach, albo swoim interesie. Po za robotą niet. Shella to może poleciłbym jednej znajomej. Nie mogłem jej wytłumaczyć pewnych rzeczy w Iphonie, jej też nie rozumiałem. Poleciłem jej jabłko, ale nie wiedziałem, że do takiego czegoś dojdzie. Kompaktowych androidów bez klawiszy to już w ogóle nie. Jeden człowiek może całą sytuację potwierdzić, bo to stało się nagle w czasie naszej rozmowy. Aha. Może to wielu przeszkadzać, ale ja jestem za kupowaniem pokrowców, szczególnie książeczek. To już nie te czasy.
Nie, bo nie interesuje mnie coś takiego i nie znam gościa, który go ma. Poprostu widziałem filmik na yt, pamiętałem, że tu jest ktoś, kogo takie ustrojstwo może ciekawić, dla tego umieściłem info o telefonie tu.
Szkoda wątek tworzyć na takie info, ale jeśli chodzi o kompaktowe telefony to asus zenfone 9 się pojawił, jest minimalnie krótszy od zenfone 8, ma większą baterię i topową specyfikację, głośniki też tak samo zajebiste podobno. No, to znaczy, że jeśli bym nie miał ósemki, to za rok kupował bym dziewiątkę :)
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.