Wątki archiwalne

Wywiady, reportaże - słowem, gdzie jeszcze pojawiają się Eltenowicze

Started by gadaczka 110 posts last post 8 hours ago Closed Page 5 of 6

Dlaczego nie chcesz się ujawnić podpisać się imieniem i nazwiskiem pod swoimi poglądami?
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

#83 1 like

Słuchajcie, osoba, która uważa się za rodzaj pewnego autorytetu, takiego, co najwięcej wie o niewidomych pojawiła się wczoraj na konferencji, gdy ją poprosiłam o ujawnienie danych wyszła z konferencji, bez odezwania się słowem.WG mnie opinie osób, które nie mają odwagi ujawnić swojej tożsamości nie są miarodajne.
taka osoba nie ma prawa nikogo oceniać, a jeśli ma taką potrzebę niech pokaże swoją odwagę i tożsamość.

#84 1 like

ALe o co ci chodzi? Obiektywnie reportaż jest łzawy, trochę zbyt łzawy, ale najwyraźniej na tym komuś zależało.

Nie jest łzawy. KAżdy człowiek reaguje inaczej na izolację. A zwłaszcza niepełnosprawny. Jednemu to nie będzie przeszkadzać, drugi się rozsypie.

Powiem tak, Zuzler.
Osoba, która wyraża takie opinie nie ma odwagi by sie ujawnić więc jej opinie nie są miarodajne..

#87 1 like

Ja wyrażam i mam odwagę.

#88 1 like

Poza tym nie, to, że ktoś nie chce ujawnić swojego nazwiska nie świadczy o braku odwagi. To wielkie i agresywne uproszczenie.

#89 3 likes

Zwłaszcza w internecie, gdzie jest się bardziej anonimowym, tak patrząc od razu olejmy nicki i imię i nazwisko wstawmy.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#90 Edited

Hmmm mam prawo nie szanować postawy osoby, która wweszła na konferencję, a jak zapytałam o płeć momentalnie znikła. Oczywiście uważając się za autorytet. Zuzler to nie było do CIebie.

#91 1 like

No właśnie problem w tym, że chyba jednak nie masz, bo nic ta osoba nie zrobiłą ani Tobie, ani ikomu innemu tym, że nie chciała rozmawiać.

Ale notorycznie mówi jak osoby niewidome mają żyć, co robią źle itd.
Dlatego to mi się nie podoba. W kontekście postawy chowania głowy w piasek.

łatwo opluć kogoś z pozycji Galla ANonima.

#94 1 like

Mówi, jak mamy żyć i co robić? Mi to często wygląd raczej na wzniecenie dyskusji.

To raczej nie chodziło o izolację samą w sobie
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Wszyscy są piękni. Nawet pani jest piękna :D

-- (Zuzler):
No dobra, tu też jestem. A na dokładkę także inny kolega eltenowicz.
Reszty z biorących udział niewidomych dzieciaczków tutaj nie ma.
https://www.youtube.com/watch?v=4wiDcs9kVSc

--
🇺🇦 🇵🇱

#98 1 like

Taaak, najlepszy tekst. :D

#99 1 like

A już miałam skrytykować ten reportaż :D
🇺🇦 🇵🇱

#100 1 like

A za co?