EltenLink

[18 plus] Epapierosy. Co o tym sądzicie?

Back to Inne

#241 camila

nie ogarniam tego. Box to sam dół? Jak potem dobrać sobie atomizer i resztę?

ENFP
2020-11-19 11:25

#242 mucha

tak boks to sam dół atomizer możesz kupić oddzielnie albo w zestawie z dołem jeżeli chodzi o akumulator możesz dokupić go w sklepie

2020-11-19 11:29

#243 camila

Niee, mi raczej chodzi o gotowe zestawy, ale takie, co nie wymrą po drugiej wymianie grzałki :D

ENFP
2020-11-19 19:46

#244 mucha

no to taki boksik ci poleciłem on nie wymże ma regulację do 100 wat ale zestaw możesz sobie skomponować na spokojnie w sklepie bo jeżeli chodzi o akumulator nie posiada on go w zestawie jeszcze zależy jaki masz budżet na to przeznaczony

2020-11-19 22:28

#245 misiek

Ja już sticka nikomu nie polecę, mój Vappen po kilku miesiącach nieużywania po zalaniu pluje olejem jak poj...any. Pewnie pękła jakaś uszczelka, tylko dostać się tam nie da rady, bo przecie tam nic niewymienne. Już lepiej kupić najprostrzego boxa bez czegokolwiek, tylko na smoki też bym uważał. w moim pękł mi przycisk do vapowania, bo tak, a przynajmniej uważaj na te co mają wielki przycisk na cały bok boxa. Są też boxy wyglądające jak sticki, ale z wymienną górą na jaką chcesz. Jest to malutkie, a mój braciak założył sobie górę 5 ml, przez co góra była większa od samego boxa hiehiehie.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-11-20 02:03

#246 misiek

A skąd taki pomysł? To ładowanie musiałoby być podawane z różnym napięciem na każdy akumulator, a to chyba niemożliwe. I mówimy tu o ładowarce usb podłączonej pod boxa, nie boxa podłączonego przykładowo pod kompa, chodź sporadycznie i to się zdarza.
-- (mucha):
ponieważ przes kabel nie ruwnomiernie ładują się akusy

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-11-20 02:06

#247 mucha

nie no to już est sprawdzone każdy ci to powie nie umiem tego wytłumaczyć a jeżeli chodzi o ticki to w niektórych nawet nie musi przycisk się wyrobić ale ma problemy z napięciem tak że też nie polecam miałem takie 3 przypadki

2020-11-20 10:21

#248 zywek

Elektronika tk reguluje jakoś.

2020-11-20 10:27

#249 mucha

po prostu się psują po mimo, że kosztują te 170 zł. z atomizerem

2020-11-20 11:04

#250 papierek

gotowe zestawy? Jest tego sporo, zaczynając od słynnych ijustów

po co mi sygnatura?
2020-11-20 12:33

#251 mucha

o nie ijusta to nie polecam tylko boksy może i są droższe ale wytrzymalsze

2020-11-20 12:43

#252 camila

Jakie oksy? Gdzie oksy? :P Ale macie rację. Pójdę do sklepu i pewnie coś trwałego dobiorą, takiego składaczka ;)

ENFP
Edited 2020-11-20 16:47

#253 papierek

tak w skrucie, do każdego boxa pasuje każdy atomizer, przynajmniej jeżeli chodzi o gwinty, więc dobrać to to łatwo. Żeby się tylko wielkościowo jakoś zgadzało, żeby to to wyglądało ładnie. Na boksie o średnicy 23 MM atomizer ze średnicą 30 wyglądał by komicznie.

po co mi sygnatura?
2020-11-20 20:51

#254 papierek

Co do boxów, głównie są dwa typy, na jeden akumulator, zwykle malutkie, zgrabniutkie. Są na dwa akumulatory, to duże mendy. Na jeden akumulator to takie do 100W średnio, raczej mniej. Na 2 akumulatory to już 250W i powyżej. Generalnie dobrać atomizer do zasilania pod tym względem trzeba, że dajmy na to jak wybierzemy małego boksika do 85W mocy, a potem weźmiemy do niego smoka tfv16 cloud beast, czy jak one się tam teraz nazywają, gdzie grzałki startują od powiedzmy 120W mocy, to ni jak nie będzie się tego dało wapować. Pomijając fakt, że jak box ma 100W mocy, to realnie bez overhead protection da się go używać do 70, 75, może 80.
Gotowe zestawy to nic innego, jak box plus atomizer sprzedawane razem, jak wymieniony egis solo 100W jest sam sprzedawany, jak i w zestawie z atomizerem cerberus, który to atomizer można kupić oddzielnie. Jest zestaw od smoka, smok erkis, czy jakoś tak, z boxem od smoka i atomizerem smok tfv2mini. Ja mam atomizer oddzielnie, boksidło mam od geekwape, ten egis 100W solo właśnie. Wcześniej jakąś tesle miałem.

po co mi sygnatura?
2020-11-20 20:58

#255 mucha

dla tego camili polecam malutkiego boksa

2020-11-21 02:32

#256 misiek

Za cenę Ijusta dostaniesz najprostrzego boxa, więc nie polecam. Papierek, o stówkę przekroczyłeś, za 150 zł jusz dostaniesz boxa na dwa akusy, nie wiem czy przypadkiem mój Wismec tyle nie kosztuje.

2020-11-21 02:53

#257 papierek

nie, ja nie mówiłem o kasie, tylko o watach.

po co mi sygnatura?
2020-11-21 10:18

#258 camila

Dzięki za odpowiedzi :)

ENFP
2020-11-21 12:11

#259 Pitef

Jeśli korzystałaś z wapepena, to polecam przesiadkę na Poda, a konkretnie 160 zł, Drag X od Wopoo. Ma to regulację do 80w, wymienny akumulator, standardowy zbiornik/kardridge można zastąpić więkrzym, przepływ powietrza regulowany w bardzo przystępny sposób.Nalewanie lq odbywa się poprzez odbezpieczenie takiej gumeczki w dolnej części zbiorniczka/ kardridgea. Dziubki od premixów mieszczą się tam bez problemu także wszystko spoko jak dla nas... Zaletą jest wymienny akumulator, bo możesz kupić sobie takowe 2, i jak rozładuje ci się jeden, to wtykasz drugi i jarasz dalej. Polecam się zaopatrzyć w ładowarkę do aku, chociaż jedno-kanałową.. W razie pytań pisz.

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2020-12-08 11:55

#260 misiek

Kupiłem ładowarkę dwókanałową i chyba nie ładuje, a jeśli nawet to bardzo słabo. Z kabla mam boxa naładowanego w dwie godzinki do pełna, więc dalej nie rozumiem po co te zewnętrzne ładowarki.
-- (Pitef):
Jeśli korzystałaś z wapepena, to polecam przesiadkę na Poda, a konkretnie 160 zł, Drag X od Wopoo. Ma to regulację do 80w, wymienny akumulator, standardowy zbiornik/kardridge można zastąpić więkrzym, przepływ powietrza regulowany w bardzo przystępny sposób.Nalewanie lq odbywa się poprzez odbezpieczenie takiej gumeczki w dolnej części zbiorniczka/ kardridgea. Dziubki od premixów mieszczą się tam bez problemu także wszystko spoko jak dla nas... Zaletą jest wymienny akumulator, bo możesz kupić sobie takowe 2, i jak rozładuje ci się jeden, to wtykasz drugi i jarasz dalej. Polecam się zaopatrzyć w ładowarkę do aku, chociaż jedno-kanałową.. W razie pytań pisz.

--

2020-12-08 17:14