EltenLink

[18 plus] Epapierosy. Co o tym sądzicie?

Back to Inne

#221 papierek

a po co wam ogarnianie boxów pod niewidomych? ustawiacie taką moc, jaka wam odpowiada przyciskami plus minus i nie muszę wiedzieć, jaka to moc, ważne, żeby chmura była taka, jaką chcę. A jak za dużo ustawię, to przecież też się da wyczuć. Jak chmurka jest gorąca to znaczy, że dochodzimy do maximum jaki grzałka może nam oferować.

po co mi sygnatura?
2020-08-28 21:18

#222 misiek

Zgadza się.
-- (papierek):
a po co wam ogarnianie boxów pod niewidomych? ustawiacie taką moc, jaka wam odpowiada przyciskami plus minus i nie muszę wiedzieć, jaka to moc, ważne, żeby chmura była taka, jaką chcę. A jak za dużo ustawię, to przecież też się da wyczuć. Jak chmurka jest gorąca to znaczy, że dochodzimy do maximum jaki grzałka może nam oferować.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-08-29 01:17

#223 mucha

po prostu w aegis x czy legent możnasobie zablokować przestawianie watów

2020-08-29 17:26

#224 papierek

problemem są jedynie wynalazki dotykowe, ale generalnie nie potrzeba mi wiedzieć dokładnie, ile mam ustawione wat, że teraz to jest 52, a teraz 61. wszystko na wyczucie. Wapowanie to nie jest przepis na ciasto, że 3 jajka, tyle i tyle mąki, tylko cyrklujemy tak, żeby nam pasowało na danej grzałce, danej mocy, danym liquidzie. Ja często paradoksalnie na ten przykład pale na dolnych mocach dla danych grzałek przewidzianych przez producenta, bo tak mi najlepiej. Czyli jak grzałka ma od 40 do 80 best 60, to jakoś tak mi zawsz wychodzi, że najlepiej mi się wapuje na 40, 45.

po co mi sygnatura?
2020-09-06 05:41

#225 misiek

Dotykowego to bym w ogóle nie chciał.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-09-06 17:00

#226 Pitef

Wychodzę z załorzenia, że jak mam sprzęt, np. e-fajka to chcę korzystać ze wszystkich jego funkcji, np. TC, wykres bucha i tp. To tak jak bym sobie kupił dobry smartfon, i miał bym na ekranie nalepione znaczniki w miejscu ikony telefonu i wykropkowane cyferki. Wiadomo że smartfon daje nam więcej możliwości. To samo chciał bym móc ogarniać w przypadku boxa elektronicznego. Może kiedyś powstanie coś np. z appką na tel albo z jakimś małym głośniczkiem i dodatkowym przyciskiem, po wciśnięciu którego dostaniemy wprost do ucha całą zawartość ekranu. Było by to jednak dość mało intuicyjne w obsłudze, więc cekamy na udźwiękowionego boxa. No powiedzcie. Kto z was by nie kupił czegoś takiego gdy by było dostępne?

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2020-09-21 23:53

#227 zywek

ja, bo za drogie

2020-09-21 23:57

#228 misiek

Np ja, bo dokładnie to samo można zrobić pod przyciskami i wtedy napewno bym kupił. Efajek nie jest narzędziem, z którym obchodzę się jak z jajkiem, więc ten wyświetlacz i tak szlak by trafił po tygodniu tak myślę. Gdybyś zobaczył jak wygląda mój box to byś się przeżegnał.
-- (Pitef):
Wychodzę z załorzenia, że jak mam sprzęt, np. e-fajka to chcę korzystać ze wszystkich jego funkcji, np. TC, wykres bucha i tp. To tak jak bym sobie kupił dobry smartfon, i miał bym na ekranie nalepione znaczniki w miejscu ikony telefonu i wykropkowane cyferki. Wiadomo że smartfon daje nam więcej możliwości. To samo chciał bym móc ogarniać w przypadku boxa elektronicznego. Może kiedyś powstanie coś np. z appką na tel albo z jakimś małym głośniczkiem i dodatkowym przyciskiem, po wciśnięciu którego dostaniemy wprost do ucha całą zawartość ekranu. Było by to jednak dość mało intuicyjne w obsłudze, więc cekamy na udźwiękowionego boxa. No powiedzcie. Kto z was by nie kupił czegoś takiego gdy by było dostępne?

--

2020-09-22 00:00

#229 misiek

I z pewnością pod przyciskiem byłoby to wiele łatwiejsze.

2020-09-22 00:01

#230 Pitef

Być może. Ja urzywam półmechanika i jestem mega zadowolony. Za słabo, podkręcam za mocno odkręcam i jest git

2020-09-22 00:19

#231 misiek

Mój następny to będzie napewno Aegis Legend.
-- (Pitef):
Być może. Ja urzywam półmechanika i jestem mega zadowolony. Za słabo, podkręcam za mocno odkręcam i jest git

--

2020-09-22 00:23

#232 Pitef

Jak by ktoś chciał, to I want to sell Zeus x z całym opakowaniem i akcesoriami

2020-09-29 01:30

#233 Pitef

Aha. i jeszcze. Pozbywam się sprzętu, mam 4 akumulatory 18.650, 2 x Samsung 25R, i 2 x LG HG2. Do tego posiadam ładowarkę 4- kanałową. Aku- 15 zł/ szt. Biorąc wszystkie, kupisz za 50. Ładowarka =45 zł. Kontaktujciesię tu albo na fb jak mnie ktoś ma.

2020-10-17 12:54

#234 misiek

Dostałem w prezencie Vismeca Sinousa 200 w. Jest plastikowy i niestety moim zdaniem jego przód i tył wyglądają tandetnie i przez dwa tygodnie używania zdąrzył się sporo porysować z przodu, jak i tyłu, no ale podobno jest ładny, a za darmo to i sól słodka. W każdym razie nie widać tak chamsko tego jak w Eleavie Pico i nie odchodzi hamsko warstwami farba jak w tamtym metalowym. Co ciekawe przyciski ma zrobione z dużą starannością: są duże i dobrze wyczuwalne i nie trzeszczą, ani nie skaczą. Śmiem twierdzić, że mogą być aluminiowe, ale standardowo już ręki sobie za to uciąć nie dam, w każdym razie dobrze wyczuwalne pod palcami i wzorcowo klikają. Co do smaku, gurę mam dalej moją starą Smok v Prince, ale mam wrażenie że jest troszkę lepiej niż w Pico. Co myślicie, zostawić go na dłużej czy kupić coś innego? I tak będę polował na Aegisa Legend, lub jakiś bardzo podobny nowszy model, który u mnie z górą Zeusa stoi za 4 stówki.

2020-11-19 04:40

#235 misiek

I jeszcze pytanko: dlaczego niby dwóch akumulatorów nie można ładować pod usb, tylko zewnętrzną ładowarką? Nie jedna osoba mi odradza ładowanie epeta pod usb, a ten mój Vismec działa na dwa akusy.

2020-11-19 04:43

#236 mucha

ponieważ przes kabel nie ruwnomiernie ładują się akusy

2020-11-19 08:41

#237 camila

Dobra - w związku z tym, że wapepen się wykończył definitywnie po dwóch miesiącach użytkowania, to co prostego w obsłudze polecacie? Ważne, by był intuicyjny i grzałka się nie spaliła przy pinach :-D

ENFP
2020-11-19 10:20

#238 zywek

Wszystko, co nie jest stickiem, albo jest stickiem, ale z wymienialnym atomizerem tj. ppatrz sobie na smock
v8 stick albo v12 stick... No ale to dużej mocy nie da, więc mozesz kupić jakiś mocniejszy dół i atomizer osobno.

2020-11-19 10:54

#239 zywek

@łysy zostaw, dół w zasilaniu też natężenie smaku da się regulować, wiec to jak grzeje też zależy mocno od zasilania.

2020-11-19 10:55

#240 mucha

zamiast bawić się w sticki i coś pokroju wappena to ja ze swojej strony polecił bym aegis solo jest to mały boksik na 1 akus

2020-11-19 11:23