Tyflopodcast, czyli prosta przeglądarka Tyflopodcastu
Back to Nowości, odkrycia, newsy#121 michalkasperczak
Ale skróty są w menu aplikacji.
#122 michalkasperczak
Jeżeli to nie kłopot i nie aż tyle czasu, zrób prosze może osobną gałąź i tylko uzupełni aplikację o Importowane, co po rozwinięciu da listę subskrybowanych (OPML) podcastów. I trochę może chaotyczny, bo niby Tyflopodcast głównie, ale zrobi się pełnoprawny klient podcastów, jakiego od lat nie było dla Windows.
#123 michalkasperczak
Wiem oczywiście, że nie taki był cel główny, ale trudno nie wykorzystać tak dobrejaplikacji. Jeszcze raz dziękuję.
#124 Lowca_Androidow
Jasne, że są w menu, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby były w jednym miejscu jako lista skrótów, niejeden program taką informację posiada mimo skrótów w menu.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#125 michalkasperczak
Ja jeszcze bym proponował, niezależnie od listy zakładek i rozdziałów, możliwość nawigacji następny/poprzedni, albo z poziomu całej aplikacji, albo z tego mini-odtwarzacza, gdzie nawigujemy strzałkami:
CTRL-Shift-prawo lewo - następna/poprzednia zakładka
Alt-prawo/lewo - następny/poprzedni rozdział
Albo jakoś tak.
#126 michalkasperczak
Proponuję:
- CTRL-r - odpowiedz-dodaj komentarz do wskazanego zafocusowanego/odtwarzanego podcastu. Od razu pole edycyjne się pojawia.
- F5 - aktualizuj/odśwież listę podcastów. IMHO lepsze, niżppytanie o to po każdym uruchomieniu. Początkowo myślałem nad cTRL-r dla update listy podcastów, ale chyba to F5 lepsze
- CTRL-1 - przejdź na listę podcastów
- CTRL-2 - Skocz do Playera. Wiem, niby zbędne, bo tyko kilka kliknięć Tabem, ale jednak
- CTRL-b Shift-b - wstaw/usuń zakładkę
- Alt-b - lista zakładek.
- Alt-k - lista komentarzy
- Alt-l- ulubione podcasty
- CTRL-0 - wszystkie podcasty
Na liście zakładek informacja o znaczniku czasowym przy nazwie zakładki.
#127 daszekmdn
Ale czemu alt+L? Może alt+F bardziej, jak favourite albo Alt+U?
#128 Lowca_Androidow
@Pajper, czy ten programik rówieżmogę udostępniać?
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#129 pajper
Tak, jak najbardziej.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#130 Lowca_Androidow
OK, dziękuję
#131 michalkasperczak
-- (daszekmdn):
Ale czemu alt+L? Może alt+F bardziej, jak favourite albo Alt+U?
Może być wszystko. :)
l jak likes
pomyślałem po prostu.
#132 pajper
Tyflopodcast wersja 1.3.1
• Poprawki dotyczące możliwego uszkodzenia bazy danych przy problemach z połączeniem
◦ W rezultacie na liście podcastów mogły pojawiać się obiekty, których oznaczenie powodowało błąd programu
• Gdy połączenie było przerwane przed otrzymaniem tagów ID3, mógł występować błąd Object reference not set to an instance of an object
https://github.com/dawidpieper/tyflopodcast/releases/tag/1.3.1
#133 balteam
Fajnie jak by buforowało jakoś bardziejj inteligentnie jak np. robi to youtube. Na moim necie jak np. słucham tyfloprzeglądu i chcę od razu skoczyć np. do piątego rozdziału, to zanim sięto zbuforuje to minie z minuta, albo i 3 minuty.
#134 matius
Słuaszna uwaga.
#135 kacperkreft
Kilka ostatnich podcastów w aplikacji nie można odtworzyć. Po naciśnięciu entera wyskakuje taki błąd:
Wystąpił nieobsługiwany wyjątek w aplikacji. Jeśli klikniesz przycisk Kontynuuj, aplikacja zignoruje błąd i podejmie próbę kontynuacji. Jeśli klikniesz przycisk Zamknij, aplikacja zostanie natychmiast zamknięta.
Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu.okno
#136 piter9521
Piszę w sprawie wyszukiwarki. Jak to ma działać, bo nie mogę niczego wyszukać a jak dam zanknij to zamyka się cały program, a chyba dobrze by było jakby zamykał tylko wyszukiwanie.
#137 AXM04
aby przeszukać bazę podkastów musimy
1. wejść do aplikacji
2. kliknąć ctrl+f
3. w polu edycyjnym wpisać frazę którą chcemy wyszukać
4. kliknąć klawisz tab.
5. (Szukaj wlista) jeżli chcemy konkretniejszych wyników wybrać odpowiednią obcję: Tytuły i opisy, Tytuły, Opisy, Komentarze, Wszystko.
6. następnie przejść tabulatorem do przycisku szukaj i nacisnąć enter.
jeżeli chcemy wrucić do całej bazy podcastów
w (Kategorielista)
przechodzimy na początek listy klawiszem home
#138 piter9521
Hej
Mam taką propozycję, aby można było wybrać folder, do którego mają być pobierane podcasty.
#139 Julitka
Typhlos zgłasza jakieś problemy z odtwarzaniem pono.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#140 pajper
To nie po mojej stronie, w ogóle Tyflopodcast miał dziś problemy.