Tyflopodcast, czyli prosta przeglądarka Tyflopodcastu
Back to Nowości, odkrycia, newsy#141 midzi
Powinno być już OK
#142 dariusz.1991 Archived
Witajcie, Mam pytanie. Dlaczego program umożliwia migrowanie między znacznikami w tyfloprzeglądach, a w odcinkach o RTV już nie?
#143 johnson
Nie patrzyłem na komentarze, ale jeżeli w tym podcaście nie ma znaczników czasu to nie da rady.
#144 dariusz.1991 Archived
Są w komentarzach na stronie.
#145 johnson
O a to ciekawe.
#146 midzi
Na razie znaczniki wewnątrz plików są umieszczone tylko w TyfloPrzeglądach. Nie jest wykluczone, że w RTV pojawią się w przyszłości.
#147 pajper
Tyflopodcast wersja 1.4
• Od tej pory możliwe jest skakanie do rozdziałów wg znaczników czasu podanych w komentarzach:
◦ W tym celu należy z poziomu wysłuchiwanego podcastu otworzyć listę komentarzy i wybrać komentarz zawierający odpowiednie znaczniki, lista pojawi się za treścią
• Przebudowany został cały układ graficzny programu
◦ Aplikacja powinna teraz poprawnie i intuicyjnie prezentować się osobom widzącym
• Poprawki
◦ Podczas parsowania tagów ID3V2 program rozpoznaje błędne kodowanie wartości liczbowych
◦ Przerwanie pobierania podcastu nie powoduje już sporadycznego zamykania programu
• Aplikacja jest od teraz zgodna z .NET w wersji 5.0 oraz 6.0 preview
◦ Na razie publikowana wersja pozostanie budowana z .NET Framework 4.8, ale ręczne zbudowanie programu z nowszymi wersjami powinno być możliwe z użyciem standardowych poleceń dotnet-cli
◦ Klasy, które zostały porzucone w .NET 5.0, zostały zastąpione nowszymi, dotyczy to w szczególności kontrolek menu
https://github.com/dawidpieper/tyflopodcast/releases/tag/1.4
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#148 piter9521
Ponownie mam prośbę o możliwość dodania opcji wyboru folderu do którego chcę zapisać podcasty.
#149 johnson
Nie przeglądałem teraz wątku od począdku. Nie wiem, czy to było wspomniane. Chcę znaleźć jakiś podcast. Wpisałem elten. Chcę, żeby szukał po wszystkim. Jest hyba jakiś błąd. Daję mu kontynułuj i wrzuca mnie od nowa do pola wyszukiwania. Da się cosik z tym zrobić?
#150 balteam
Coś nie działa pobierane listy podcastów.
#151 midzi
Zgłaszałem to Dawidowi, ale generalnie obecnie mamy problemy po aktualizacji z zaczytywaniem z zewnętrznych źródeł, pewnie w najbliższych dniach uda się je rozwiązać.
#152 pajper
Zdiagnozowałem problem i przesłałem wyjaśnienie do midziego. Problem do rozwiązania po stronie serwera TP.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#153 midzi
Problem rozwiązany.
#154 balteam
Drobna rzecz, teraz jak chcemy t możemy chodzić literami po podcastach, typu szukam saonik U Jacka, to wciskam s, tyfloprzegląd, to t. Jednak jak z rozpędu za daleko przejdę, to muszę na górę listy wejść, lub strzałką do góry szukać wcześniejszego podkastu na tą literę, ponieważ shift +litera nie cofa.
Jak by ci się Pajper chciało dodać, to by było fajnie.
#155 nuno69
Nigdzie SHIFT+litera nie cofa do poprzedniego elementuhehe. W sumie możnaby to zsubklasować
#156 balteam
No tak eltena obrażać, nieładnie.
#157 nuno69
Oh lol! Ja dałem tą propozycję lata temu dla beki, i Dawid to wprowadził? Heeeh?
#158 balteam
Znowu nie działa pobieranie listy podkastów.
#159 midzi
U mnie działa, sprawdzone kilka razy.
#160 balteam
To mi nie działało od razu po uruchomieniu programu, musiałem wybrać odbuduj bazę podkastów i teraz wygląda, że jest ok.