EltenLink

Tyflopodcast, czyli prosta przeglądarka Tyflopodcastu

Back to Nowości, odkrycia, newsy

#101 daszekmdn

A ja nie mogłem doszukać się w Menu tego pisania.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2020-07-01 10:23

#102 matius

Opcja nie jest w menu. Ja zrobiłem tak, w menu dałem tyfloradio jak była audycja. A dalej pod tabem był przycisk: napisz do tyfloradia. Jak się dało enter to pokazywało się pole na wpisanie nicku i idąc tabem było pole na treść i dalej było wyślij. Funkcja działa.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2020-07-01 10:49

#103 pates

Taka mała rzecz o ile da się to zrobić, autoodczytywanie tego, co wysłano, w sensie u prowadzącego by z automatu czytało to, co jest wysyłane

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2020-07-01 12:47

#104 midzi

Zdecydowanie nie. Teraz jest dobrze. Kiedy dostaję nową wiadomość generowany jest krótki, nieinwazyjny dźwięk. Ostatnie, czego bym chciał to to, żeby synteza zaczęła mi gadać sama z siebie.

2020-07-01 14:33

#105 pates

Nie, myślałem poprostu że nie masz żadnego powiadomienia

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2020-07-01 19:55

#106 Monia01

Ale przecież midzi pisał, że wszystko dobrze działa :)

🇺🇦 🇵🇱
2020-07-01 20:02

#107 balteam

Właśnie pobrałem tyflopodcasta, fajnie działa tylko szkoda, że jak jestem na liście komentarzy, to jak dam tab, to nie czyta od góry, tylko strzałką muszę chodzićpo linijce.
No i by mogło dłuższy fragment czytać komentarza, a nie tylko kilka liter, bo tak nawt nie wiem co tam jest oględnie.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-08-22 23:46

#108 balteam

Fajnie jak by zapisywał program naszą prędkość odtwarzania po zamknięciu.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-08-23 01:11

#109 pajper

Tyflopodcast wersja 1.2
• Aplikacja zawiera informacje o możliwościach kontaktu z Tyfloradiem z użyciem platformy Zoom
• Jeśli w systemie zainstalowany jest klient Zoom, możliwe jest automatyczne nawiązanie połączenia
• Od tej pory można dodawać komentarze do podcastów
• Poprawki

https://github.com/dawidpieper/tyflopodcast/releases/tag/1.2

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2021-01-21 22:41

#110 patrykkubaszczyk Archived

eh, Dawidzie, czy byś mógł dodać auto updater?

2021-01-31 17:25

#111 DJGraco

A co za problem ściągnąć sobie nową wersję?

2021-01-31 17:45

#112 adelcia

teś była bym za autoupdater.
-- (DJGraco):
A co za problem ściągnąć sobie nową wersję?

--

2021-01-31 17:52

#113 balteam

pobrałem zoom, muszę się zalogować żeby móc dzwonić przez tyflopodcat czy wystarczy mieć go na kompie?

2021-01-31 18:34

#114 michalkasperczak

Dziękuję za tęrewelacyjną aplikację. Dodam tu kilka moich pomysłów. Może akurat:
- regulacja głośności CTRL-góra dół
- klawisze skrótu do pozostałych opcji aplikacji typu Szukaj, włącz radio, połącz z Tyflopodcastem
- oznaczanie podcastów jako ulubione np. CTRL-l CTRL-Shift-l i osobna kategoria Ulubione, albo klawisz filtrujący wszystkie/ulubione
- zakładki w podcastach
- odpowiedź, nowy komentarz ze skrótem klawiszowym
- wyświetlanie właściwości podcastów .Link do Feedu podcastu, określonego odcinka i bezpośredni do pliku audio z serwera
- docelowo rozwój aplikacji i pojawienie się osobnego klienta podcastów rozmaitych, jeśli się da i APi pozwala, wsparcie np. dla dostępnego i popularnego Google Podcast, Aple Podcast, co najprościej zrobić i zadziała. Sam OPML też mógłby być, gdyby podpinanie zewnętrznych usług było czasochłonne.
- wsparcie dla podcastów szyfrowanych

Wiem, że nie taki był cel, że była by to osobna aplikacja stricte podcastowa, ale tak dobrej, szybkiej i dobrze przemyślanej, nie ma dla Windows teraz.

2021-02-05 21:12

#115 DJGraco

Jest pewien błd.
Podczas gdy się nam podcast odtwarza i klikamy pobierz a potem anuluj program się wysypuje.
Pozatym jestem za tym, by dodać możliwość pobrania tj kopiuj link i możemy sobie do jakiegoś managera pobierania wkleić

2021-02-05 23:21

#116 misiek

Wtedy to już by był komplecik.
-- (michalkasperczak):
Dziękuję za tęrewelacyjną aplikację. Dodam tu kilka moich pomysłów. Może akurat:
- klawisze skrótu do pozostałych opcji aplikacji typu Szukaj, włącz radio, połącz z Tyflopodcastem
- oznaczanie podcastów jako ulubione np. CTRL-l CTRL-Shift-l i osobna kategoria Ulubione, albo klawisz filtrujący wszystkie/ulubione
- zakładki w podcastach
- wyświetlanie właściwości podcastów .Link do Feedu podcastu, określonego odcinka i bezpośredni do pliku audio z serwera
- docelowo rozwój aplikacji i pojawienie się osobnego klienta podcastów rozmaitych, jeśli się da i APi pozwala, wsparcie np. dla dostępnego i popularnego Google Podcast, Aple Podcast, co najprościej zrobić i zadziała. Sam OPML też mógłby być, gdyby podpinanie zewnętrznych usług było czasochłonne.
- wsparcie dla podcastów szyfrowanych

Wiem, że nie taki był cel, że była by to osobna aplikacja stricte podcastowa, ale tak dobrej, szybkiej i dobrze przemyślanej, nie ma dla Windows teraz.

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2021-02-06 04:32

#117 pajper

Otrzymałem maila, ale skoro wpis jest już na forum, łatwiej będzie odnieść się tutaj. Odpowiadam pod propozycjami.

-- (michalkasperczak):
Za, zrobi się.

Też się zrobi.

- zakładki w podcastach
Odniosę się do tych dwóch rzeczy na raz, bo są dość zbliżone. Chciałbym to zaimplementować, ale jest nieco bardziej złożone i nie wiem, jak będzie z czasem.

Hmm. Obecnie program nie rozróżnia odpowiedzi od komentarzy, więc może się to okazać dość czasochłonne.

Za, ale na pewno nie będzie to priorytetem.

Hmmm, to raczej nie wchodzi w grę. Ta aplikacja była pisana pod kątem Tyflopodcastu tak, aby umożliwić jak najlepszą interakcję z tym serwisem. Ona nie bazuje na RSS-ie ani niczym takim, a bezpośrednio na stronie TP, a więc raczej niestety nie jest portowalna. :(

#StandWithUkraine

2021-02-06 11:01

#118 pajper

Tyflopodcast wersja 1.3
• Możliwość zapamiętywania polubionych podcastów
• Tworzenie zakładek w podcastach
• Skróty klawiszowe do najważniejszych sekcji programu

https://github.com/dawidpieper/tyflopodcast/releases/tag/1.3

#StandWithUkraine

2021-02-06 14:56

#119 michalkasperczak

Wow! Dzięki Dawid. :))

2021-02-06 16:17

#120 Lowca_Androidow

A czy nie możnaby dodać do pomocy listy skrótów?

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-02-06 16:31