Klient dla systemu Windows

Kierunek najbliższego rozwoju

Started by pajper 91 posts last post 8 years ago Page 5 of 5

To sobie możesz sam przyspieszyć, czas odświeżania klawiszy, ale potem się dziwne jazdy dzieją strasznie.

no zmieniłem na 60, zobaczymy, dzięki za podpowiedź jak to zrobić, bo myślałem, że nic się nie da zrobić.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Wygląda na to, że gotowe.
Dzisiejszej nocy niewiele snu zaznałem, bo chciałem to dokończyć, skoro bowiem już działało pisanie, czytanie i nawigowanie, stosunkowo niewiele pracy pozostało.
Obsługa pól tekstowych jest już całkowita, włącznie ze schowkiem, tłumaczem i tak dalej.
Z 1054 linijek kodu zrobiło się 396, a z jakoś koło 30000 znaków dokładnie 11702.
Byłoby jeszcze mniej, gdyby nie konieczność zachowania wstecznej kompatybilności, do póki nie przepiszę wszystkiego na nowe metody tworzenia flag i tak dalej.
Jeszcze to wstępnie posprawdzam i myślę, że pokuszę się o wydanie bety, gdyż, nie oszukujmy się, jakieś błędy wystąpią z pewnością, przy napisaniu na nowo takiej połaci kodu praktycznie niemożliwym jest czegoś nie przeoczyć.
To będziecie mogli ocenić czy przez te trzy i pół roku czegokolwiek się nauczyłem. :D
Hahaha, właśnie prawie dostałem zawału, wcisnąłem strzałkę, by się przesunąć, a gadacz zaczyna czytać wyraz wystąpią. Byłem prawie pewien, że informuje, iż wystąpił błąd i wsiąknie tak post, jak zacznie się żmudne debugowanie. :D
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

No i brawo! Nie spiesz się, przepatrz jeszcze raz, żeby było wszystko w porządku. Ja jestem gotowa do
testowania.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

#85 1 like

Wszysto jest git, wg mnie przynajmniej.

A widzisz- pierwszą betę planowałeś na wakacje a tu proszę. Jak zawsze będę testował.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Pierwszą betę Eltena 3.0.
2.22 przewidywałem w kwietniu i pewnie te przewidywania się sprawdzą, bo pewnie betatesty i wyłapywanie błędów do końca marca potrwa. :)
#StandWithUkraine

I wyszedł Elten 2.22.
Przeglądając jednak zgłoszenia i pytania dochodzę do wniosku, że skoro jesteśmy z założeniem fix it, przed nowym silnikiem niezbędna bedzie jeszcze jedna wersja 2.23 z co drobniejszymi korektami.
Dokładną listę opracuję na dniach, na pewno jednak zmiany wymaga system tematów dźwiękowych i programów.
To takie może i drobne, ale jednak wciąż niedociągnięcia w Eltenie mające długą historię i wymagające może nie całkowitego przepisania, ale odnowienia. :)
#StandWithUkraine

Tak tak, fix it to jest dobre motto! :)
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Dokładnie. Fix it to najlepszy sposób na to, żżeby eltenowi miłość nie dobijała :D
A tak poważnie: Fajnie, że to teraz idzie w stronę poprawek. Miejmy nadzieję, że następna ersja przyniesie obsługę unicode.

Unikod to dopiero Elten 3.0 obawiam się.
Elten 2.3 to będą jeszcze drobne poprawki, a raczej spore poprawki drobnych błędów i błędzików, bo kilka takich się nazbierało.
#StandWithUkraine