Wygląda na to, że gotowe. Dzisiejszej nocy niewiele snu zaznałem, bo chciałem to dokończyć, skoro bowiem już działało pisanie, czytanie i nawigowanie, stosunkowo niewiele pracy pozostało. Obsługa pól tekstowych jest już całkowita, włącznie ze schowkiem, tłumaczem i tak dalej. Z 1054 linijek kodu zrobiło się 396, a z jakoś koło 30000 znaków dokładnie 11702. Byłoby jeszcze mniej, gdyby nie konieczność zachowania wstecznej kompatybilności, do póki nie przepiszę wszystkiego na nowe metody tworzenia flag i tak dalej. Jeszcze to wstępnie posprawdzam i myślę, że pokuszę się o wydanie bety, gdyż, nie oszukujmy się, jakieś błędy wystąpią z pewnością, przy napisaniu na nowo takiej połaci kodu praktycznie niemożliwym jest czegoś nie przeoczyć. To będziecie mogli ocenić czy przez te trzy i pół roku czegokolwiek się nauczyłem. :D Hahaha, właśnie prawie dostałem zawału, wcisnąłem strzałkę, by się przesunąć, a gadacz zaczyna czytać wyraz wystąpią. Byłem prawie pewien, że informuje, iż wystąpił błąd i wsiąknie tak post, jak zacznie się żmudne debugowanie. :D
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Pierwszą betę Eltena 3.0. 2.22 przewidywałem w kwietniu i pewnie te przewidywania się sprawdzą, bo pewnie betatesty i wyłapywanie błędów do końca marca potrwa. :)
#StandWithUkraine
I wyszedł Elten 2.22. Przeglądając jednak zgłoszenia i pytania dochodzę do wniosku, że skoro jesteśmy z założeniem fix it, przed nowym silnikiem niezbędna bedzie jeszcze jedna wersja 2.23 z co drobniejszymi korektami. Dokładną listę opracuję na dniach, na pewno jednak zmiany wymaga system tematów dźwiękowych i programów. To takie może i drobne, ale jednak wciąż niedociągnięcia w Eltenie mające długą historię i wymagające może nie całkowitego przepisania, ale odnowienia. :)
#StandWithUkraine
Dokładnie. Fix it to najlepszy sposób na to, żżeby eltenowi miłość nie dobijała :D A tak poważnie: Fajnie, że to teraz idzie w stronę poprawek. Miejmy nadzieję, że następna ersja przyniesie obsługę unicode.
Unikod to dopiero Elten 3.0 obawiam się. Elten 2.3 to będą jeszcze drobne poprawki, a raczej spore poprawki drobnych błędów i błędzików, bo kilka takich się nazbierało.
#StandWithUkraine